Cykling

CykelhÄllare Dragkrok Test [2024]

De bÀsta cykelhÄllarna som monteras pÄ dragkroken pÄ din bil gör det mindre jobbigt att transportera din cykel och Àr absolut nödvÀndiga om du inte kan fÄ plats med allt i bilen.

Det finns flera olika typer av cykelhÄllare för dragkrok i mÄnga olika prisklasser, och det hÀr testet och guiden lÀngre ned pÄ sidan tÀcker allt du behöver veta nÀr du ska bestÀmma vilken cykelhÄllare pÄ dragkrok som Àr bÀst för dina behov!

Premium

Stilren & Stabil!
4.7/5

PrisvÀrd

Smidigt med Tilt!
4.3/5

Bonus

 Billig, Bra & Smidig!

4/5
5/5

NÀr vi testade CykelhÄllaren för Dragkrok frÄn Biltema, blev vi förvÄnade över hur lÀtt den var att installera. Det tog inte mycket tid eller insats, det var sÄpass enkelt att vi snabbt fick igÄng cykelresan. HÄllaren höll sÀkert och stationÀrt Àven pÄ ojÀmna vÀgar, vilket gjorde oss trygga under hela resan. Eftersom den kan hÄlla upp till tre cyklar samtidigt, fungerar den perfekt för familjeutflykter. Den slimma designen gör den lÀtt att förvara nÀr den inte anvÀnds, utan att uppta alltför mycket utrymme. Sammantaget, levererade denna cykelhÄllare prestanda som vi var nöjda med till ett mycket fint pris.

Fördelar

 • Enkel installation
 • SĂ€ker transport
 • Rymmer tre cyklar

UtlÄtande

Biltemas CykelhÄllare för Dragkrok imponerar med dess enkelhet och förmÄga att hÄlla cyklarna sÀkert under resans gÄng. Denna hÄllare Àr ett utmÀrkt val om du söker bÄde funktion och sÀkerhet. PluspoÀng för att kunna ta med tre cyklar samtidigt. Lite stor vid full belastning men för oss Àr fördelarna större Àn nackdelarna.

4.7/5

Vid vÄrt test av Thule EasyFold XT 3, noterade vi omedelbart dess robusta konstruktion och pÄlitlighet. Det var ett snat nöje att transportera cyklar med denna premium-cykelhÄllare, och det kÀndes som att den garanterade sÀkerheten och skyddet för cyklarna med sin robusta design och skadefria infÀstning. Dess justerbara kapacitet passade perfekt för bÄde vÄra mountainbikes och barnens smÄ cyklar. Vi uppskattade Àven dess kompakta design nÀr den inte anvÀnds. Med ett enkelt handgrepp kan du vika ihop den till ett litet format som Àr lÀtt att förvara. Den medföljande dragkroksspÀrren ger extra sÀkerhet genom att förhindra stöld av hÄllaren frÄn bilen. Det hÀr Àr en hÄllare som tydligt har designats med tanke pÄ anvÀndarvÀnlighet och sÀkerhet.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Kompakt förvaring
 • Justerbart format
 • Mycket stabil under transport
 • LĂ€tt att montera och demontera
 • SĂ€ker dragkroksspĂ€rr

UtlÄtande

Thule EasyFold XT 3 levererar verkligen nÀr det gÀller att kombinera funktion med kvalitet. Med dess robusta konstruktion och justerbara format, upplevde vi en trygghet under transport. Dess förmÄga att förvandlas till ett kompakt format vid förvaring Àr ocksÄ mycket praktiskt. Detta Àr en premium-produkt som vi kan rekommendera för de som vÀrdesÀtter bÄde sÀkerhet och kvalitet.

4.4/5

Vid vÄr granskning av Thule HangOn 3 Bikes hittade vi en cykelhÄllare som Àr bÄde prisvÀrd och av hög kvalitet. Dess kraft och stabilitet gjorde oss sÀkra under resans gÄng. HÄllaren har faktiskt ocksÄ förmÄgan att transportera upp till tre cyklar samtidigt, vilket ger mycket flexibilitet för alla familjens cyklar. Enkel och snabb montering var ett stort plus, vilket innebar att vi snabbt kunde komma i vÀg pÄ vÄra resor. Vi uppskattade ocksÄ det praktiska lutningssystemet som Thule HangOn 3 Bikes erbjuder, vilket underlÀttar Ätkomsten till bagageutrymmet Àven nÀr cykelhÄllaren Àr monterad. Det hÀr Àr en funktion vi inte sett i mÄnga andra modeller i samma prisklass. Trots dess konkurrenskraftiga pris, levererar denna cykelhÄllare imponerande prestanda och vÀrde.

Fördelar

 • Snabb montering
 • Praktisk lutningssystem
 • Snabb och enkel montering sparar tid.

UtlÄtande

Thule HangOn 3 Bikes ger överlÀgsent vÀrde för pengarna. Dess fina funktioner, som dens kapacitet att transportera tre cyklar och ett praktiskt lutningssystem, gör att den sticker ut i denna priskategori. Om du Àr ute efter en prisvÀrd men högkvalitativ cykelhÄllare, skulle vi starkt rekommendera Thule HangOn 3 Bikes.

4/5
NĂ€r vi testade Thule Xpress blev vi positivt överraskade. Denna cykelhĂ„llare för dragkrok Ă€r snabb och enkel att montera, vilket verkligen minskar eventuell stress inför cykelutflykten. Vi uppskattade ocksĂ„ den starka och stadiga infĂ€stningen – det kĂ€ndes tryggt att köra med cykel lastad Ă€ven pĂ„ ojĂ€mna ytor. Ett annat attraktivt drag hos Thule Xpress Ă€r dess kompakta utseende nĂ€r den inte anvĂ€nds. Den tar minimalt med utrymme i garaget eller förrĂ„det, vilket gör den mycket bekvĂ€m att förvara. Detta, tillsammans med den robusta designen och den konkurrenskraftiga prislappen, gör Thule Xpress till en vĂ€rdig kandidat för alla som letar efter en praktisk och sĂ€ker cykelhĂ„llare.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Stark infĂ€stning
 • Kompakt
 • Extremt lĂ€tt att installera

UtlÄtande

Thule Xpress överraskar med sin enkelhet och effektiva utformning. Denna cykelhÄllare Àr ett solitt alternativ som erbjuder en stark och stabil hÄllare för din cykel. Den Àr dessutom anvÀndarvÀnlig nÀr det kommer till montering och förvaring, vilket gör den passande för alla typer av anvÀndare. Om nÄgot skulle nÀmnas som en nackdel, kan det vara att du enbart kan transportera tvÄ cyklar med detta stÀllet. Men generellt sett, med en bra balans mellan kvalitet, design och pris, Àr Thule Xpress definitivt ett alternativ att övervÀga.

7 Saker att TÀnka pÄ innan du Köper en CykelhÄllare för Dragkrok

Du har alltsÄ funderat pÄ att skaffa en riktigt bra cykelhÄllare för dragkrok för att transportera din cykel, men du vet kanske inte om du ska spendera pengarna pÄ det. Att köpa nÄgot sÄdant hÀr Àr inte sÄ enkelt som att se en vara i butiken och lÀgga den i vagnen som de flesta varor du köper.

Du mÄste tÀnka pÄ en hel del saker innan du köper en ny cykelhÄllare för att se till att du inte fastnar med ett föremÄl som inte fungerar bra med ditt fordon eller som inte uppfyller dina behov nÀr du vÀl Àger det.

1. Antal Cyklar som du vill Kunna Transportera

Du kanske bara tÀnker transportera din egen cykel, men du mÄste ocksÄ tÀnka pÄ hur du planerar att transportera dina vÀnners och familjemedlemmars cyklar. Du vill inte behöva köpa en andra cykelhÄllare för dragkrok senare. SÄ nÀr du planerar vilken typ av dragkrokssystem du vill ha Àr det viktigt att det kan rymma tillrÀckligt mÄnga cyklar för hur mÄnga personer som Àn ska Äka med dig pÄ resan.

Om alla har sitt eget fordon behöver du kanske inte mer Àn en cykelhÄllare för en cykel, men om det kommer att finnas flera passagerare (eller om de planerar att ta med sig sina barn) kanske du vill titta pÄ en modell som tar flera cyklar.

2. Vad som IngÄr i Köpet

De flesta cykelhÄllare för dragkrok levereras med allt du behöver för att komma igÄng, men dubbelkolla innan du gör ditt köp. MÄnga modeller innehÄller saker som lÄs och överdragningsanordningar för extra sÀkerhet och bekvÀmlighet.

Du kanske ocksÄ vill investera i nÄgra antiskrammelklÀmmor eller remmar om cykelstÀllet Àr benÀget att röra sig under körning. Det sista du vill Àr att din cykel ska ramla av pÄ en blÄsig vÀg!

Det Àr viktigt att den passar ordentligt pÄ ditt fordon sÄ att den inte skadar nÄgot annat pÄ bilen eller lastbilen under transporten. Om möjligt, testa olika cykelhÄllare innan du köper en sÄ att du vet vad som fungerar bÀst för dig!

3. Typ av Cyklar som Transporteras

Har nĂ„gon av dina passagerare dyra cyklar? Är de tillverkade av kolfiber eller nĂ„got annat lĂ€ttviktigt material? Eller kommer alla att vara vanliga mountainbikes (som Ă€r tyngre)? Om du vet vilken typ av cykel/cyklar som ska transporteras kan du lĂ€ttare avgöra vilken typ av dragkrokssystem som Ă€r bĂ€st för dina behov.

Vissa system kan bÀra upp till fem cyklar, medan andra bara kan bÀra en eller tvÄ cyklar. Om du behöver plats för flera olika typer av cyklar kanske du vill ha en större och mer mÄngsidig modell, men om du bara planerar att ta med dig en typ av cykel (eller tvÄ) kan det rÀcka med en mindre och billigare modell.

4. Din Budget

Även om de flesta mĂ€rken har liknande funktioner varierar priserna mycket frĂ„n modell till modell, sĂ„ se till att du vet exakt hur mycket pengar du Ă€r villig att spendera innan du bestĂ€mmer dig för nĂ„got. TĂ€nk dessutom pĂ„ att monteringstillbehör som lĂ„s och lampor kan kosta extra pengar beroende pĂ„ vilket mĂ€rke du vĂ€ljer.

Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att notera att installationstjĂ€nsterna ibland kan vara dyra, sĂ„ se till att du tar hĂ€nsyn till dessa kostnader nĂ€r du planerar din totala budget. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att nĂ€r du vĂ€l har köpt en dragkroksmonterad cykelhĂ„llare kommer den troligen att hĂ„lla i flera Ă„r – sĂ„ om möjligt, försök att planera i förvĂ€g för eventuella utgifter och spara lite pengar för det! Att köpa en cykelhĂ„llare Ă€r trots allt en investering som Ă€r vĂ€rd att göra.

5. Glöm inte Bort att UnderhÄlla din CykelhÄllare!

Även om de flesta cykelhĂ„llare för dragkrokar inte Ă€r sĂ€rskilt komplicerade anordningar krĂ€ver de Ă€ndĂ„ regelbundet underhĂ„ll och inspektion för att fungera pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt. Kontroller bör ske med nĂ„gra mĂ„naders mellanrum eller en gĂ„ng per Ă„r beroende pĂ„ hur ofta du anvĂ€nder den – och kom ihĂ„g att Ă€ven om cykelhĂ„llare vanligtvis hĂ„ller lĂ€nge kommer mĂ„nga av deras delar att slitas ned med tiden.

Du bör ocksĂ„ övervĂ€ga att byta ut skadade delar hellre förr Ă€n senare, eftersom skadade komponenter ökar risken för fel under anvĂ€ndning. Om till exempel dragstĂ„ngens kopplingsstift Ă€r böjd eller sprucken Ă€r det bĂ€ttre att byta ut den sĂ„ snart som möjligt – Ă€ven om den fortfarande verkar bra – eftersom det böjda stiftet kan orsaka skador pĂ„ andra delar om det rör sig för mycket.

Och du bör alltid kontrollera om det finns lösa skruvar och muttrar före varje resa. Även om de flesta cykelhĂ„llare för dragkrokar Ă€r byggda med sĂ€kerheten i Ă„tanke kan du aldrig vara för försiktig nĂ€r du kör pĂ„ ojĂ€mna vĂ€gar i höga hastigheter. Om din cykelhĂ„llare Ă€r utrustad med lampor ska du se till att de fungerar som de ska genom att kontrollera dem före varje resa och byta ut eventuella utbrĂ€nda glödlampor omedelbart.

6. Hur Ofta du Behöver AnvÀnda din CykelhÄllare

Som med alla andra inköp bör du ta hÀnsyn till hur ofta du kommer att anvÀnda din cykelhÄllare. Oavsett om det Àr för att transportera cyklar fram och tillbaka frÄn garaget eller ta med dem pÄ semestern, om du kommer att anvÀnda den mer Àn en gÄng ska du ta hÀnsyn till det nÀr du fattar ditt köpbeslut.

Om du letar efter nÄgot som kommer att anvÀndas ofta kanske du vill ha ett mer hÄllbart alternativ; cykelhÄllare för dragkrok brukar inte hÄlla lika lÀnge som andra typer av cykelhÄllare. Du vill ocksÄ ta hÀnsyn till saker som om den kan bogseras i olika vÀderförhÄllanden eller inte; de cykelstÀll som Àr tillverkade av stÄl Àr mer mÄngsidiga i extrema temperaturer.

Om allt du behöver Àr nÄgot lÀttviktigt som krÀver lite underhÄll kan Thule Xpress vara det bÀsta alternativet för dig.

7. Var du kommer att AnvÀnda CykelhÄllaren

Det första du bör tÀnka pÄ Àr om ditt fordon har tillrÀckligt med utrymme för en cykelhÄllare för dragkrok. Om du kör en kompakt bil Àr chansen stor att du inte har tillrÀckligt med utrymme i bagageluckan för att installera en sÄdan. MÄnga cykelhÄllare för dragkrok levereras med extra hÄrdvara om du vill montera den pÄ ett annat fordon Àn det som den ursprungligen var gjord för.

MÄnga skÄpbilsÀgare köper till exempel cykelhÄllare med extra fÀsten om de vill bÀra sina cyklar inuti skÄpbilen i stÀllet för ovanpÄ den. Fundera över vilken typ av installation som Àr bÀst för dina behov innan du köper en. Om du kör flera fordon, se till att du har olika dragstÀnger för varje fordon sÄ att du kan anvÀnda dem pÄ det fordon som Àr lÀmpligast vid varje given tidpunkt.

Summan av Kardemumman

Det kan kĂ€nnas som om du spenderar en hel del pengar bara för att köpa en cykelhĂ„llare för dragkrok, men om du tĂ€nker pĂ„ hur mycket pengar du kommer att spara pĂ„ bensin nĂ€r du kan ta med dig cykeln pĂ„ resorna Ă€r det inte en sĂ„ stor investering. NĂ„gra minuter till som du lĂ€gger ner pĂ„ att bestĂ€mma vilken typ av hĂ„llare som bĂ€st passar dina behov kommer att betala sig med mĂ„nga Ă„r av glĂ€dje frĂ„n cykling – och besparingar i bĂ„de tid och pengar.

Saker Att Komma IhÄg Vid Köp Av CykelhÄllare För Dragkrok

NĂ€r du planerar att köpa en cykelhĂ„llare för dragkrok, finns det en rad saker du behöver tĂ€nka pĂ„. Att hitta rĂ€tt produkt Ă€r ingen smĂ„sak – frĂ„n att vĂ€lja hĂ„llare som passar din cykel och bil, till att sĂ€kerstĂ€lla att det Ă€r lĂ€ttanvĂ€ndligt och sĂ€kert. Erfarenhet har visat mig att ett informerat val alltid resulterar i bĂ€ttre köp, sĂ„ lĂ„t oss dyka ner i de viktigaste punkterna att tĂ€nka pĂ„ innan du skaffar en ny cykelhĂ„llare för dragkrok.

Vanliga FrÄgor och Svar

Biltemas cykelhÄllare har generellt sett ett gott rykte i Sverige för att vara prisvÀrda och hÄllbara. De Àr konstruerade för att sÀkert förvara och transportera din cykel, vilket gör dem till ett utmÀrkt val för bÄde vardagligt bruk och friluftsliv. Dock kan kvaliteten variera nÄgot mellan olika modeller, sÄ det kan vara klokt att lÀsa recensioner innan köp.
Ja, det Àr tillÄtet att ha cykelhÄllare pÄ dragkroken i Sverige. Dock finns det vissa regler att ta hÀnsyn till, bland annat att bakljusen och registreringsskylten mÄste vara synliga Àven nÀr cykelhÄllaren Àr monterad.
Valet av cykelhÄllare beror mycket pÄ din specifika anvÀndning, men ett populÀrt och pÄlitligt alternativ i Sverige Àr Thule ProRide 598. Den Àr robust, enkel att anvÀnda och har en maximal lastkapacitet pÄ 20 kg, vilket gör den perfekt för de flesta cyklar. Dessutom erbjuder Thules omfattande testning och livstidsgaranti extra trygghet för konsumenterna.
I Sverige Ă€r det lagligt att anvĂ€nda de flesta typer av cykelhĂ„llare, men de ska inte hindra synfĂ€ltet eller tĂ€cka nummerplĂ„ten pĂ„ bilen. PopulĂ€ra och lagliga alternativ inkluderar takmonterade cykelhĂ„llare och dragkrokshĂ€ngda hĂ„llare. Det viktigaste att tĂ€nka pĂ„ Ă€r sĂ€kerheten – att cykeln sitter sĂ€kert fast, att Ă„tkomst till bagageluckan inte hinderas och att bilens ljus och blinkers fortfarande syns tydligt.
En cykelhÄllare utan dragkrok Àr en typ av enhet som tillÄter transport av cyklar pÄ ett fordon utan att behöva en traditionell dragkrok. Dessa hÄllare kan monteras pÄ fordonets tak, bagageutrymme eller via en specialmonterad baklucka, vilket gör dem till ett praktiskt alternativ för de som inte har eller inte önskar installera en dragkrok pÄ deras fordon.
I Sverige finns det ingen specifik hastighetsgrÀns för att köra med en cykelhÄllare pÄ taket. Hastigheten beror pÄ bilens och lastens totala höjd, vikt och stabilitet. Det Àr dock viktigt att alltid följa den allmÀnna hastighetsbegrÀnsningen och tillÀmpa sunt förnuft för att sÀkerstÀlla bÄde din egen och andras sÀkerhet pÄ vÀgen.
Back to top button