Cykling

CykelhÄllare Dragkrok Test [2023]

De bÀsta cykelhÄllarna som monteras pÄ dragkroken pÄ din bil gör det mindre jobbigt att transportera din cykel och Àr absolut nödvÀndiga om du inte kan fÄ plats med allt i bilen.

Det finns flera olika typer av cykelhÄllare för dragkrok i mÄnga olika prisklasser, och det hÀr testet och guiden lÀngre ned pÄ sidan tÀcker allt du behöver veta nÀr du ska bestÀmma vilken cykelhÄllare pÄ dragkrok som Àr bÀst för dina behov!

BĂ€st i Test
Mycket för pengarna!
4.7/5
Premium
Stilren & Stabil!
4.9/5
PrisvÀrd
Smidigt med Tilt!
4.6/5
Budget

 Billig, Bra & Smidig!

4.2/5

7 Saker att TÀnka pÄ innan du Köper en CykelhÄllare för Dragkrok

Du har alltsÄ funderat pÄ att skaffa en riktigt bra cykelhÄllare för dragkrok för att transportera din cykel, men du vet kanske inte om du ska spendera pengarna pÄ det. Att köpa nÄgot sÄdant hÀr Àr inte sÄ enkelt som att se en vara i butiken och lÀgga den i vagnen som de flesta varor du köper.

Du mÄste tÀnka pÄ en hel del saker innan du köper en ny cykelhÄllare för att se till att du inte fastnar med ett föremÄl som inte fungerar bra med ditt fordon eller som inte uppfyller dina behov nÀr du vÀl Àger det.

1. Antal Cyklar som du vill Kunna Transportera

Du kanske bara tÀnker transportera din egen cykel, men du mÄste ocksÄ tÀnka pÄ hur du planerar att transportera dina vÀnners och familjemedlemmars cyklar. Du vill inte behöva köpa en andra cykelhÄllare för dragkrok senare. SÄ nÀr du planerar vilken typ av dragkrokssystem du vill ha Àr det viktigt att det kan rymma tillrÀckligt mÄnga cyklar för hur mÄnga personer som Àn ska Äka med dig pÄ resan.

Om alla har sitt eget fordon behöver du kanske inte mer Àn en cykelhÄllare för en cykel, men om det kommer att finnas flera passagerare (eller om de planerar att ta med sig sina barn) kanske du vill titta pÄ en modell som tar flera cyklar.

2. Vad som IngÄr i Köpet

De flesta cykelhÄllare för dragkrok levereras med allt du behöver för att komma igÄng, men dubbelkolla innan du gör ditt köp. MÄnga modeller innehÄller saker som lÄs och överdragningsanordningar för extra sÀkerhet och bekvÀmlighet.

Du kanske ocksÄ vill investera i nÄgra antiskrammelklÀmmor eller remmar om cykelstÀllet Àr benÀget att röra sig under körning. Det sista du vill Àr att din cykel ska ramla av pÄ en blÄsig vÀg!

Det Àr viktigt att den passar ordentligt pÄ ditt fordon sÄ att den inte skadar nÄgot annat pÄ bilen eller lastbilen under transporten. Om möjligt, testa olika cykelhÄllare innan du köper en sÄ att du vet vad som fungerar bÀst för dig!

3. Typ av Cyklar som Transporteras

Har nĂ„gon av dina passagerare dyra cyklar? Är de tillverkade av kolfiber eller nĂ„got annat lĂ€ttviktigt material? Eller kommer alla att vara vanliga mountainbikes (som Ă€r tyngre)? Om du vet vilken typ av cykel/cyklar som ska transporteras kan du lĂ€ttare avgöra vilken typ av dragkrokssystem som Ă€r bĂ€st för dina behov.

Vissa system kan bÀra upp till fem cyklar, medan andra bara kan bÀra en eller tvÄ cyklar. Om du behöver plats för flera olika typer av cyklar kanske du vill ha en större och mer mÄngsidig modell, men om du bara planerar att ta med dig en typ av cykel (eller tvÄ) kan det rÀcka med en mindre och billigare modell.

4. Din Budget

Även om de flesta mĂ€rken har liknande funktioner varierar priserna mycket frĂ„n modell till modell, sĂ„ se till att du vet exakt hur mycket pengar du Ă€r villig att spendera innan du bestĂ€mmer dig för nĂ„got. TĂ€nk dessutom pĂ„ att monteringstillbehör som lĂ„s och lampor kan kosta extra pengar beroende pĂ„ vilket mĂ€rke du vĂ€ljer.

Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att notera att installationstjĂ€nsterna ibland kan vara dyra, sĂ„ se till att du tar hĂ€nsyn till dessa kostnader nĂ€r du planerar din totala budget. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att nĂ€r du vĂ€l har köpt en dragkroksmonterad cykelhĂ„llare kommer den troligen att hĂ„lla i flera Ă„r – sĂ„ om möjligt, försök att planera i förvĂ€g för eventuella utgifter och spara lite pengar för det! Att köpa en cykelhĂ„llare Ă€r trots allt en investering som Ă€r vĂ€rd att göra.

5. Glöm inte Bort att UnderhÄlla din CykelhÄllare!

Även om de flesta cykelhĂ„llare för dragkrokar inte Ă€r sĂ€rskilt komplicerade anordningar krĂ€ver de Ă€ndĂ„ regelbundet underhĂ„ll och inspektion för att fungera pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt. Kontroller bör ske med nĂ„gra mĂ„naders mellanrum eller en gĂ„ng per Ă„r beroende pĂ„ hur ofta du anvĂ€nder den – och kom ihĂ„g att Ă€ven om cykelhĂ„llare vanligtvis hĂ„ller lĂ€nge kommer mĂ„nga av deras delar att slitas ned med tiden.

Du bör ocksĂ„ övervĂ€ga att byta ut skadade delar hellre förr Ă€n senare, eftersom skadade komponenter ökar risken för fel under anvĂ€ndning. Om till exempel dragstĂ„ngens kopplingsstift Ă€r böjd eller sprucken Ă€r det bĂ€ttre att byta ut den sĂ„ snart som möjligt – Ă€ven om den fortfarande verkar bra – eftersom det böjda stiftet kan orsaka skador pĂ„ andra delar om det rör sig för mycket.

Och du bör alltid kontrollera om det finns lösa skruvar och muttrar före varje resa. Även om de flesta cykelhĂ„llare för dragkrokar Ă€r byggda med sĂ€kerheten i Ă„tanke kan du aldrig vara för försiktig nĂ€r du kör pĂ„ ojĂ€mna vĂ€gar i höga hastigheter. Om din cykelhĂ„llare Ă€r utrustad med lampor ska du se till att de fungerar som de ska genom att kontrollera dem före varje resa och byta ut eventuella utbrĂ€nda glödlampor omedelbart.

6. Hur Ofta du Behöver AnvÀnda din CykelhÄllare

Som med alla andra inköp bör du ta hÀnsyn till hur ofta du kommer att anvÀnda din cykelhÄllare. Oavsett om det Àr för att transportera cyklar fram och tillbaka frÄn garaget eller ta med dem pÄ semestern, om du kommer att anvÀnda den mer Àn en gÄng ska du ta hÀnsyn till det nÀr du fattar ditt köpbeslut.

Om du letar efter nÄgot som kommer att anvÀndas ofta kanske du vill ha ett mer hÄllbart alternativ; cykelhÄllare för dragkrok brukar inte hÄlla lika lÀnge som andra typer av cykelhÄllare. Du vill ocksÄ ta hÀnsyn till saker som om den kan bogseras i olika vÀderförhÄllanden eller inte; de cykelstÀll som Àr tillverkade av stÄl Àr mer mÄngsidiga i extrema temperaturer.

Om allt du behöver Àr nÄgot lÀttviktigt som krÀver lite underhÄll kan Thule Xpress vara det bÀsta alternativet för dig.

7. Var du kommer att AnvÀnda CykelhÄllaren

Det första du bör tÀnka pÄ Àr om ditt fordon har tillrÀckligt med utrymme för en cykelhÄllare för dragkrok. Om du kör en kompakt bil Àr chansen stor att du inte har tillrÀckligt med utrymme i bagageluckan för att installera en sÄdan. MÄnga cykelhÄllare för dragkrok levereras med extra hÄrdvara om du vill montera den pÄ ett annat fordon Àn det som den ursprungligen var gjord för.

MÄnga skÄpbilsÀgare köper till exempel cykelhÄllare med extra fÀsten om de vill bÀra sina cyklar inuti skÄpbilen i stÀllet för ovanpÄ den. Fundera över vilken typ av installation som Àr bÀst för dina behov innan du köper en. Om du kör flera fordon, se till att du har olika dragstÀnger för varje fordon sÄ att du kan anvÀnda dem pÄ det fordon som Àr lÀmpligast vid varje given tidpunkt.

Summan av Kardemumman

Det kan kĂ€nnas som om du spenderar en hel del pengar bara för att köpa en cykelhĂ„llare för dragkrok, men om du tĂ€nker pĂ„ hur mycket pengar du kommer att spara pĂ„ bensin nĂ€r du kan ta med dig cykeln pĂ„ resorna Ă€r det inte en sĂ„ stor investering. NĂ„gra minuter till som du lĂ€gger ner pĂ„ att bestĂ€mma vilken typ av hĂ„llare som bĂ€st passar dina behov kommer att betala sig med mĂ„nga Ă„r av glĂ€dje frĂ„n cykling – och besparingar i bĂ„de tid och pengar.

Back to top button