Bäst i TestKläder

Bästa Vinteroverall Barn 2024

Vi vet hur viktig det är att hålla våra barn varma och trygga när vädret blir kallt och snön faller. En riktigt bra vinteroverall är ett måste för att skydda våra små under deras utomhusäventyr, oavsett om det handlar om att leka i snödrivor eller promenera till skolan. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de bästa vinteroveraller för barn som finns tillgängliga på marknaden, och dela med oss av våra åsikter och erfarenheter om vad som gör dem så bra.
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

När vi letade efter den bästa vinteroverallen för barn stötte vi på ISBJÖRN of Sweden Kid’s Penguin Snowsuit och den imponerade på oss från första ögonkastet. Den är både snygg och funktionell, vilket gör den perfekt för att hålla små äventyrare varma och bekväma under de kallaste månaderna. Vår erfarenhet med denna overall har varit mycket positiv, och vi uppskattade verkligen att den erbjuder utmärkt isolering och slitstyrka.

Materialet i ISBJÖRN Kid’s Penguin Snowsuit är gjort av återvunnen polyester som är både vattentät och ventilerande, vilket vi tycker är en stor fördel i våra svenska vintrar. En annan viktig detalj vi märkte är att den har tejpade sömmar för att garantera ännu bättre väderskydd. De många justerbara banden och reflexdetaljerna gör att denna overall kan anpassas efter barnets behov och förbättrar också synligheten när det är mörkt ute.

Fördelar

 • Högkvalitativ isolering håller barnen varma
 • Slitstarkt material av återvunnen polyester
 • Tillgänglig i flera attraktiva färger och storlekar
 • Vattentät
 • Ventilerande
 • Återvunnen polyester

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa

Utlåtande

Summa summarum är ISBJÖRN of Sweden Kid’s Penguin Snowsuit en utmärkt investering för att skydda ditt barn under de kalla månaderna och när allt kommer omkring är deras komfort och säkerhet det viktigaste. Trots det högre priset är vi övertygade om att denna overall erbjuder överlägsen kvalitet och prestanda som inte kommer att göra någon besviken.

4.7/5

När vi testade Reima Stavanger Vinteroverall Barn, var vi positivt överraskade över hur bekväm och skyddande den kunde vara. Den högkvalitativa designen innebär god vattentäthet och isolering, vilket verkligen hjälper till att hålla små kroppar varma under de allra kallaste dagarna. Dessutom är den utrustad med avtagbara fothällor som gör det enkelt att hålla byxorna på plats.

Materialet i Reima Stavanger Vinteroverall är slitstarkt och mjukt mot huden, vilket hjälper till att försäkra att våra små äventyrare kan röra sig fritt utan att vara obekväma. Vi måste också nämna säkerhetsaspekten då den har reflexdetaljer som förbättrar synligheten även under de mörkaste vinterkvällarna.

Fördelar

 • Bekväm och välisolerad
 • Högkvalitativ design
 • God vattentäthet
 • Slitstarkt material
 • Avtagbara fothällor
 • Reflexdetaljer

Nackdelar

 • Högre prisklass

Utlåtande

Sammanfattningsvis erbjuder Reima Stavanger Vinteroverall Barn både komfort och skydd i en högkvalitativ design, även om det kommer med ett något högre pris. Det är definitivt en produkt värd att överväga för att säkerställa att ditt barn förblir varmt och tryggt under vintermånaderna.

4.4/5

När vi testade Lindberg Kid’s Lingbo Baby Overall märkte vi direkt att den är både prisvärd och bekväm för våra små äventyrare. Denna overall är konstruerad med ett vind- och vattenavvisande yttertyg som verkligen gör skillnad för att skydda barnet från de kyliga vindarna.

Vi bemärkte även att denna overall är designad med ett nätfoder på insidan, och nylonfoder i ärmar och ben. Trots sitt mer tillgängliga pris var vi positivt överraskade över dess prestanda och kvalitet. Dessutom gillar vi att den finns tillgänglig i flera färger, vilket gör det möjligt för oss att välja en färg som passar våra små äventyrare bäst.

Fördelar

 • Bekväm och skyddande
 • Mjukt nät- och nylonfoder
 • Tillgänglig i flera färger
 • Prisvärd
 • Vattenavvisande
 • Justerbara fothällor

Nackdelar

 • Kan kännas lite tunn under kallare dagar

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Lindberg Kid’s Lingbo Baby Overall ett utmärkt och kostnadseffektivt alternativ för att hålla våra små barn bekväma under vintermånaderna. Den kan kännas tunn under kallare dagar men det finns gott om utrymme till plats för en fleece under. Det är sannerligen en pålitlig overall som täcker alla grundläggande behov utan att tömma plånboken.

4/5

Under vår testperiod av Lindberg Anorak Overall upptäckte vi att denna overall är en mycket konkurrenskraftig kandidat tack vare dess design och prestanda. Den har en praktisk anorakmodell med dragkedja på sidan, vilket underlättar på- och avtagning. Vi fann att overallen var smidig att använda i alla slags vinteraktiviteter, samtidigt som den håller kyla och fukt på utsidan och värmen inuti.

En särskild höjdpunkt för oss när vi testade denna barnoverall var dess material och konstruktion – det vind- och vattenavvisande yttertyget arbetar väl för att hålla kalla vindar på avstånd medan mjukt fleecefoder ger de där extra värmande lagret som så behövs. Justerbara muddar och snölås i ärmarna och benöppningar säkerställer också maximalt värme och skydd mot snö och slask.

Fördelar

 • Användarvänlig dragkedja på sidan
 • Mjukt fleecefoder för extra värme
 • Flera justerbara delar för personlig passform
 • Vindavvisande material
 • Snölås i ärmarna
 • Anorakmodell

Nackdelar

 • Priset kan vara något högre än vissa alternativ

Utlåtande

I slutändan är Lindberg Anorak Overall ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter bästa vinteroverallen för barn. Den kombinerar både funktionalitet och komfort, vilket gör att våra små äventyrare är redo att rocka sina vinteraktiviteter med fullständig rörelsefrihet och skydd från vintervädret.

Smarta Tips för att Välja den Perfekta Vinteroverallen för Barn

När vintern är i antågande, är det dags att tänka på hur man skyddar sina små knattar från kylan. Det kan vara en utmaning att navigera bland alla alternativ som finns på marknaden. I den här delen av vår köpguide kommer vi att ge dig några smarta tips för att fatta det bästa beslutet när det gäller köp av vinteroverall för barn. Låt oss tillsammans hitta den ultimata vinteroverallen som håller din lilla äventyrare varm och bekväm genom de kalla månaderna!

Material och Isolering för Bästa Värme

När vi tänker på vinteroveraller vill vi först och främst försäkra oss om att de håller våra små varma och torra under de kalla och ruggiga månaderna. För att uppnå det är det viktigt att fokusera på både ytmaterial och isolering. I denna del kommer vi att gå igenom hur du väljer rätt material samt hur funktionsmaterial och vattentäthet kan göra stor skillnad.

Välja rätt Yttermaterial

Yttermaterial är den första försvarslinjen mot väder och vind, så det är viktigt att välja något som står emot både kyla och fukt. Det finns en uppsjö av material på marknaden, men några av de mest populära inkluderar polyester och polyamid (nylon), som ofta behandlas för att vara vattenavvisande eller vattentäta. Tänk på att material som är mycket vattentåliga också kan ha en tendens att vara mindre andningsbara. Dessa kan vara bra val för barn som kommer att spendera mycket tid stillasittande eller i blöt snö, medan mer andningsaktiva material kan vara bättre för aktiva barn som behöver släppa ut överskottsvärme från sina overaller utan att bli för varma. Det kan vara bra att också kolla in om kläderna har en PFC-fri impregnering, då dessa är mer skonsamma mot miljön.

Funktionsmaterial och Vattentäthet

Funktionsmaterial är nyckeln till att hålla ditt barn båda varmt och torrt. När man väljer en vinteroverall är det avgörande att titta på vattentätheten samt andningsförmågan hos overallens material. Vattentäthet mäts ofta i vattenpelare, med högre nummer indikerande bättre skydd mot fuktinfiltration. En overall med en vattenpelare på 5000 mm eller över bör vara väldigt bra i det svenska vinterklimatet. Andningsförmåga hos material mäts ofta i gram per kvadratmeter per dygn (g/m2/dag), och minst 3000 g/m2/dag rekommenderas för att effektivt transportera bort fukt från kroppen, särskilt för aktiva barn som snabbt blir svettiga när de leker ute. Observera att ofta kommer högre vattentäthet innebära lägre andningsförmåga, vilket är viktigt att ha i åtanke när du väljer en overall som passar ditt barns aktivitetsnivå bäst.

Isolering och Värmande Foder

Att hitta rätt isolering och foder i en vinteroverall är avgörande för att hålla ditt barn varmt och bekvämt under vintern. Enligt min erfarenhet finns det tre huvudtyper av fyllningar som används för att isolera vinteroveraller: syntetiska dunfyllningar, äkta dun, och fleece. Låt oss gå igenom fördelarna och nackdelarna med varje alternativ så att du kan göra ett informerat val:

 • Syntetiska dunfyllningar: Dessa är oftast gjorda av polyester och ger bra värmeisolering och samtidigt vara lätta. De torkar snabbt och klarar av fukt bättre än äkta dun. Dessutom är de oftast billigare än överdragen med äkta dun.
 • Äkta dun: Dunfyllda overaller håller extremt mycket värme i förhållande till sin vikt och ger utmärkt isolering. Men, de blir ofta tunga när de blir våta och torkar långsammare än syntetiska alternativ. Äkta dun kan också vara dyrare och allergiframkallande för känsliga individer.
 • Fleece: Fleecefoder är mjukt, bekvämt och isolerar väl mot kylan. Det är också lätt, snabbtorkande och allergivänligt. Dock är det inte lika effektivt som dun när det gäller värmeisolering och kan göra overallen klumpig.

Anpassat efter Barnets Aktivitetsnivå

Vinteroverall för barn måste vara anpassad efter deras aktivitetsnivå, så att de kan leka och röra sig fritt utan att bli för varma eller kalla. När det gäller andningsförmåga, ventilation och rörlighet är det viktigt att ta hänsyn till barnets ålder, olika väderförhållanden och de aktiviteter de kommer att utöva. Så ta en titt på våra tips nedan för att hitta den perfekta kombinationen av dessa faktorer, och se till att det blir en vinter full av roliga äventyr för ditt lilla yrväder!

Andningsförmåga och Ventilation

För att ditt barn ska hålla sig varmt men inte svettas överdrivet, är andningsförmåga och ventilation avgörande när man väljer en vinteroverall. Många overaller har en så kallad “andningstal”, som anger hur bra tyget släpper igenom fukt och vattenånga från kroppen. Ju högre detta tal, desto bättre ventilation har plagget. Välj gärna en overall med ventilationsöppningar, oftast under armarna eller på benen, som enkelt kan öppnas och stängas för att justera plaggets ventilation efter behov. Det här är särskilt viktigt för aktiva småttingar som älskar snöiga lekar ute och behöver hjälp med att hålla kroppstemperaturen på rätt nivå.

Rörlighet och Passform

En bra vinteroverall för barn ska också erbjuda rörlighet och en bekväm passform som tillåter rörelsefrihet utan några hinder. Ha i åtanke att barn växer snabbt, så det kan vara smart att välja en overall med justerbar midja eller “växa med”-funktion för extra utrymme att växa i. Via stretchiga material, justerbara benslut, ärmslut och krage kan man säkerställa att overallen sitter bra på ditt barn samtidigt som det ger dem möjlighet att utforska världen runt omkring dem utan problem. Välj gärna en modell med förböjda armar och ben för att ytterligare förbättra rörelsefriheten och komforten under lek både på dagis och i snön!

Praktiska Funktioner för Enkel Användning

När du väljer en vinteroverall är det viktigt att tänka på hur praktiska funktioner kan göra livet enklare för både dig och ditt barn. Det finns några avgörande detaljer du bör hålla utkik efter som kan förbättra overallens prestanda och användarvänlighet. Låt oss ta en titt på några av de mest användbara funktionerna här nedan.

Avtagbar Huva och Löstagbara Fotband

En avtagbar huva och löstagbara fotband är utmärkta funktioner att ha i en barnoverall. En avtagbar huv kan vara extra praktisk eftersom den möjliggör snabb anpassning till olika väderförhållanden, särskilt om barnet bär en hjälm när de åker skidor eller snowboard. På samma sätt kan löstagbara fotband underlättamed på- och avklädning, samt hålla overallen på plats när barnet rör sig. Fotbanden kan också anpassas efter barnets skor och bytas ut om de går sönder – ett smart sätt att förlänga overallens livslängd!
Reflexer för Ökad Säkerhet
Då dagarna blir kortare och mörkare om vintern är det viktigt att din lilla äventyrare kan synas ordentligt i trafiken eller när de leker utomhus. Reflekterande detaljer på overallen bidrar till ökad synlighet och säkerhet för ditt barn. För att maximera effekten, leta efter overaller med reflekterande detaljer inte bara på framsidan och baksidan, men också runt ärmarna och benen. På så sätt ökar chansen att ditt barn upptäcks av bilar och cyklister från alla vinklar.
Förstärkningar på Utsatta Områden
Rörlighet och slitstyrka är två viktiga faktorer när det gäller barnens kläder – speciellt på vintern då de spenderar mycket tid utomhus. Förstärkningar på utsatta områden, som knän, armbågar och bakdel, kan öka overallens hållbarhet och skydd mot slitage. Kolla efter förstärkta sömmar och extra material på dessa ställen. Detta bidrar inte bara till att overallen håller längre, men ger även extra vaddering när ditt barn glider och leker i snön. Sådant kan verkligen spara dig en hel del pengar och bekymmer!

Design och Stil för att göra Barnet Glad

När det kommer till design och stil är det viktigt att inte bara tänka på funktion, utan också på vad ditt barn faktiskt gillar. Att bära en vinteroverall som speglar barnets personlighet och intressen kan göra att de längtar efter att klä på sig och gå ut i kylan. Och vet du vad? Det blir så mycket enklare att övertyga dem om att ta på sig overallen när det är dags för snölekar! Utforska olika färger, mönster och teman som barnet kanske tycker om. Kanske är ditt barn galen i superhjältemotiv, eller kanske de älskar djur eller stjärnor? Himmelriket är gränsen här! Men kom ihåg att hålla dig praktisk samtidigt – en knallrosa overall kanske ser supersöt ut, men hur länge kommer den att förbli fläckfri? Färgerna mörkt blått, grönt eller lila kan vara populära alternativ för både pojkar och flickor, och de bleknar och fläckar kanske inte syns lika mycket på dessa färger. Så, låt ditt barn vara delaktig i valet av den bästa vinteroverallen – du kommer att göra dem glada samtidigt som du får dem redo för vintern!

Tänk på Miljön och Hållbarhet när du Väljer Overall

När det kommer till att köpa vinterkläder för barn, är det superviktigt att tänka på miljön och hållbarheten. Visst har man hört det förut, men tänk på hur mycket bättre man kan må då man vet man gjort ett bra val för både barnet och jorden! För att vara en miljövänlig konsument är ekologiska och giftfria alternativ något man bör överväga. Sådana kläder är fria från skadliga kemikalier och behandlingar som kan vara skadliga för både barnet och miljön. Återvunnet material kan också vara en riktigt smart idé – det sparar resurser och visar barnet att vi värnar om vår planet. Hållbara produktionssätt handlar dels om de material som används men också om etiska arbetsvillkor och minskad miljöpåverkan från tillverkningen.

Vanliga Frågor och Svar

När man köper vinteroverall är det viktigt att tänka på passform, isolering och vattenavvisande egenskaper. Säkerställ att overallen har tejpade sömmar och justerbara detaljer för optimal komfort och skydd, samt att materialet är slitstarkt för att klara av det svenska vinterklimatet.
Det är lämpligt att börja använda vinteroverall för barn när temperaturen i Sverige sjunker under +5 grader Celsius, vanligtvis i oktober-november. Det ger optimalt skydd mot kyla, vind och snöfall.
Back to top button