BĂ€st i Test

Isborr Skruvdragare BĂ€st i Test 2024

Vi har granskat marknaden och testat de bÀsta isborrarna för skruvdragare. I denna artikel tar vi en nÀrmare titt pÄ fyra av de bÀsta produkterna, baserat pÄ deras prestanda, kvalitet och anvÀndarvÀnlighet. Vi kommer att dela vÄra insikter och Àrliga Äsikter om varje produkt, sÄ att du kan göra ett vÀlgrundat beslut och ta med dig en isborr som uppfyller dina krav och förvÀntningar!
BĂ€st i Test
5/5

Premium

4.7/5

PrisvÀrd

4.4/5

Bonus

4/5
5/5
Med Mora Nova Black Isborr blir fiskeÀventyr pÄ isen enkelt och effektivt. Isborren har en imponerande skÀrkraft och vi kunde borra hÄl snabbt och smidigt, Àven igenom tjock is. Adaptern (som mÄste köpas som tillÀggsutrustning) anpassar sig perfekt till din skruvdragare, som gör att du kan borra med liten anstrÀngning. Det robusta materialet i Mora Nova Black garanterar lÄngvarig anvÀndning, och vi uppskattade den svarta belÀggningen pÄ bladet som ger extra motstÄndskraft mot rost. Vi mÀrkte Àven att skruvarna sitter tÀtt och sÀkert, vilket innebÀr mindre underhÄll och bekymmer i det lÄnga loppet.

Fördelar

 • Borra snabbt och smidigt
 • Perfekt anpassning till skruvdragare
 • LĂ„ng livslĂ€ngd och underhĂ„llsfri
 • Grym skĂ€rkraft
 • Robust material
 • Rostar ej

Nackdelar

 • Smakar det sĂ„ kostar det

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Mora Nova Black Isborr ett utmÀrkt val för bÄde nybörjare och erfarna fiskare som vill ha en högkvalitativ isborr som fungerar tillsammans med deras skruvdragare. Dess imponerande skÀrkraft och robusta konstruktion kommer sÀkerstÀlla att du fÄr mycket nöje pÄ isen med denna borr.

4.7/5

Heinola Black Ice Isborr Àr en premiumprodukt som tar isfiske till en ny nivÄ. Vi fann att denna isborr kombinerar bÄde prestanda och komfort, vilket gör det till ett riktigt bra val för entusiastiska isfiskare. Den kraftiga konstruktionen med de karbidbaserade skÀren gör att vi enkelt kunde borra igenom isen pÄ kort tid, utan att anstrÀnga oss eller vÄr skruvdragare för mycket. NÄgot som vi verkligen gillade nÀr du borrar för hand med med Heinola Black Ice Isborr var det bekvÀma handtaget, som ligger bra i handen och Àr justerbart. Adapter sÀljs separat för fÄ borren att passa din skruvdragare pÄ bÀsta sÀtt. Dess unika design gör att smuts och is inte fastnar, vilket hjÀlper till att hÄlla borren ren och fri frÄn slitage. Vi uppskattade ocksÄ den medföljande skyddshylsan, som hjÀlper till att bevara borrens skÀrpa och sÀkerstÀller lÄngvarig anvÀndning.

Fördelar

 • UtmĂ€rkt prestanda och bekvĂ€mlighet
 • Durabel, effektiv borrning
 • Justerbart handtag för skruvdragare
 • Kraftig konstruktion
 • Karbidbaserade skĂ€r
 • BekvĂ€mt handtag

Nackdelar

 • Passar kanske inte alla budgetar

UtlÄtande

Heinola Black Ice Isborr Àr ett premiumval för den seriöse isfiskaren som vill ha den bÀsta utrustningen för fiske pÄ isen. Den fantastiska prestandan, kombinerat med ett bekvÀmt och justerbart handtag, gör detta till en investering vÀrd varje krona.

4.4/5

NÀr vi testade iFish Royal Viking 130mm isborr upptÀckte vi att den Àr ett prisvÀrt alternativ för isfiskeentusiaster. Den lÀttviktiga och smidiga designen gjorde det lÀtt för oss att borra igenom isen snabbt och bekvÀmt. Trots att den Àr lÀgre prissatt Àn nÄgra av de andra produkterna vi testade, presterade denna isborr imponerande nog lika bra som dem.

Det vi gillade mest med iFish Royal Viking 130mm var det bekvÀma handtaget som anpassar sig perfekt till din skruvdragare. Vi kÀnde att vÄr handled och arm blev mindre anstrÀngda under borrandet, vilket ger en behaglig upplevelse under lÀngre fiskedagar pÄ isen. Det Àr ocksÄ vÀrt att nÀmna att isborren Àr relativt enkel att underhÄlla och borren hÄller sig vass Àven efter flera anvÀndningar.

Fördelar

 • Snabb borrning genom isen
 • Anpassar sig perfekt till skruvdragare
 • LĂ„g underhĂ„llskrav och vasshet
 • LĂ€ttviktig
 • BekvĂ€mt handtag
 • PrisvĂ€rd

Nackdelar

 • Kan kĂ€nnas mindre robust Ă€n premiumalternativ

UtlÄtande

iFish Royal Viking 130mm isborr Ă€r ett utmĂ€rkt val för de som söker ett prisvĂ€rt alternativ utan att kompromissa med kvaliteten. Med dess lĂ€ttviktiga design och bekvĂ€mt handtag, erbjuder den snabb borrning och mindre anstrĂ€ngning under isfiskeĂ€ventyr. Även om den kan kĂ€nnas mindre robust jĂ€mfört med premiumalternativ, Ă€r detta en smart investering för isfiskaren pĂ„ en budget.

4/5
NÀr vi testade iFish Finnmark 130mm isborr upptÀckte vi att den Àr en pÄlitlig isborr med mÄnga fina egenskaper. Med sin smidiga och lÀttviktiga design var det enkelt att snabbt borra igenom isen, Àven om den Àr av tjockare sort. Det ergonomiska handtaget passade bra i handenoch gjorde att vi inte behövde lÀgga ner alltför mycket anstrÀngning för att borra hÄl Àven för hand. OcksÄ pÄ denna modellmÄste adaptern till skruvdragaren köpas separat. Dess spiderklinga i högkvalitativt rostfritt stÄl ger effektiv borrkapacitet och lÄngvarig skÀrpa som vi verkligen kan skriva under pÄ. Vi mÀrkte Àven att borrventilen frigjorde isspÄn optimalt, vilket resulterade i mindre tidsÄtgÄng vid borrning och en trevligare fiskeupplevelse.

Fördelar

 • Ergonomiskt handtag för skruvdragaren
 • Bra skĂ€rkapacitet
 • LĂ€ttviktig och anvĂ€ndarvĂ€nlig
 • Smidig design
 • Högkvalitativt stĂ„l
 • Effektiv borrventil

Nackdelar

 • Mindre robust jĂ€mfört med premiumalternativ

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr iFish Finnmark 130mm isborr en pÄlitlig och anvÀndarvÀnlig isborr som fungerar vÀl med din skruvdragare. Med dess smidiga och lÀttviktiga design, samt högkvalitativa material, erbjuder den en effektiv fiskeupplevelse utan större anstrÀngningar. Om du inte vill lÀgga alltför mycket pengar pÄ en isborr men ÀndÄ vill ha en pÄlitlig produkt, Àr detta ett utmÀrkt val.

SĂ„ VĂ€ljer du RĂ€tt Isborr som Passar till Skruvdragare

NÀr det kommer till fiske pÄ isen Àr en pÄlitlig och effektiv isborr ett mÄste. Men vad ska man tÀnka pÄ nÀr man köper en? I den hÀr delen av vÄr köpguide gÄr vi igenom nÄgra viktiga aspekter att ha i Ätanke nÀr man letar efter den perfekta isborren. Vi kommer att tÀcka allt frÄn kraft och hastighet till anvÀndarvÀnlighet och garantier, sÄ du kan kÀnna dig sÀker pÄ att du har all information du behöver för att göra det bÀsta valet!

Kraft och Hastighet:

VÀlja rÀtt motorstyrka pÄ skruvdragaren

NÀr det gÀller att vÀlja rÀtt skruvdragare, sÄ Àr motorstyrkan en vÀsentlig faktor att beakta. Det Àr ju sÄ klart viktigt att utrustningen klarar av den tuffa uppgiften att borra igenom isen pÄ ett effektivt sÀtt. Generellt sett, desto högre watt eller amperemotor, desto starkare blir kraften hos skruvdragaren. Men kom ihÄg, det Àr inte bara motorstyrkan som spelar roll utan Àven balansen mellan kraft och vikt. Du vill ju inte slÀpa runt pÄ en tung, klumpig skruvdragare nÀr du Àr ute och fiskar. Ett bra riktmÀrke kan vara att satsa pÄ en skruvdragare med minst 500 watt eller 12-18 volt nÀr det gÀller batterimodeller.

Varvtal och hastighetsreglering

En annan viktig faktor att ha i Ätanke vid köp av en skruvdragare Àr varvtal och möjligheten att reglera hastigheten. Varför Àr detta viktigt? Jo, för att olika istjocklekar och material krÀver anpassade hastigheter för att resultatet ska bli optimalt. En skruvdragare med flera hastighetsinstÀllningar ger dig större kontroll och flexibilitet under borrningen. För bÀsta möjliga prestanda bör skruvdragaren erbjuda ett varvtal pÄ mellan 300 och 800 varv per minut. NÄgot att tÀnka pÄ Àr ocksÄ att det kan vara fördelaktigt att vÀlja en modell med en lÄngsam startfunktion, dÄ detta minskar risken för att borren fastnar i isen.

AnvÀndarvÀnlighet och ergonomi:

TillgÀngliga funktioner och instÀllningar

NĂ€r det handlar om anvĂ€ndarvĂ€nlighet Ă€r tillgĂ€ngliga funktioner och instĂ€llningar avgörande. Har din skruvdragare enkla och sjĂ€lvförklarande reglage, eller Ă€r den omstĂ€ndlig att anvĂ€nda? De bĂ€sta skruvdragarna för isborrning erbjuder en rad funktioner, sĂ„som justerbart varvtal, olika borrstorlekar och ett intuitivt grĂ€nssnitt. En annan sak att titta pĂ„ Ă€r hur smidigt det Ă€r att byta mellan funktionerna. Du vill ha en isborr-skruvdragare som snabbt och enkelt lĂ„ter dig vĂ€xla mellan olika lĂ€gen eller hastigheter beroende pĂ„ situationen. Sist men inte minst, kom ihĂ„g att vissa modeller kommer med extra finesser som LED-belysning eller inbyggda batteriindikatorer – dessa kan vara mycket anvĂ€ndbara nĂ€r du Ă€r ute i det kalla mörkret och behöver se vad du gör.

Grepp och balans

Ergonomi Àr oerhört viktigt nÀr du planerar att anvÀnda en isborr-skruvdragare under lÀngre perioder. Utformningen av handtaget bör vara bekvÀm att greppa med din hand och inte orsaka nÄgon onödig anstrÀngning eller obehag. Det Àr ocksÄ viktigt att balansen i enheten Àr rÀtt för att minimera risken för skador pÄ grund av obalanserade rörelser. Balans kan pÄverkas av enhetens vikt, isborrens lÀngd och positionen för motor och batteri. NÀr du vÀljer en isborr-skruvdragare, prova att hÄlla den i handen och förestÀll dig hur det skulle kÀnnas att anvÀnda den under lÄnga fiskepass. Om möjligt, testa gÀrna olika modeller innan du bestÀmmer dig för att verkligen hitta en som passar dig perfekt.

RÀtt lÀngd och bredd pÄ borret:

TÀnk pÄ vikten av isborret

NÀr man ska vÀlja en isborr-skruvdragare Àr vikten en viktig faktor att ta hÀnsyn till. LÀttare modeller Àr oftast smidigare att hantera och minimaliserar belastningen pÄ armar och axlar nÀr man borrar genom tjock is. Men det Àr ocksÄ viktigt att inte bara jaga efter de allra lÀtta modellerna. För tunga och krÀvande borrjobb kan ett kraftigare och tyngre isborr vara mer lÀmpligt. En regel att följa; ju fler batterier och högre kapacitet, desto större chans Àr det att borren blir tyngre. En bra balans mellan vikt, prestanda och arbetskapacitet Àr avgörande för att göra rÀtt val för just dina behov. Var beredd pÄ att göra kompromisser övervÀgande för att hitta den perfekta balansen.

Betydelsen av isborrets bredd för optimal borrning

Sist men inte minst bör vi ta hĂ€nsyn till isborrens bredd nĂ€r man köper ett isborr. Borrningens diameter pĂ„verkar hastigheten och anstrĂ€ngningen som krĂ€vs för att skapa ett hĂ„l. Större borrdiametrar ger oftast större hĂ„l som Ă€r lĂ€ttare att fĂ„nga fisk genom, men de krĂ€ver ocksĂ„ mer kraft och tid för att borra igenom isen. Å andra sidan gĂ„r mindre borrdiametrar snabbare och krĂ€ver mindre kraft, men kanske begrĂ€nsar dina chanser att fĂ„nga större fiskar genom hĂ„let. En diameter pĂ„ 150-200 mm Ă€r en vanlig rekommendation, eftersom den ger en bra balans mellan hastighet och storlek pĂ„ hĂ„let. Men kom ihĂ„g att anpassa borrdiametern efter det fiske du tĂ€nkt att bedriva.

Batteri eller eldriven: vilken typ passar dig bÀst?

Det Àr alltid en god idé att veta vilken typ av skruvdragare som passar ens behov bÀst. BÄde batteridrivna och eldrivna skruvdragare har sina fördelar och nackdelar, sÄ lÄt oss titta nÀrmare pÄ dem sÄ att du kan avgöra vilken som passar dig bÀst.

Fördelar och nackdelar med batteridrivna skruvdragare

NÀr det kommer till batteridrivna skruvdragare, finns det bÄde fördelar och nackdelar att ta hÀnsyn till. En av de frÀmsta fördelarna med batteridriven teknik Àr friheten att röra sig utan begrÀnsningar som en sladd kan medföra. Detta kan vara sÀrskilt anvÀndbart nÀr man befinner sig pÄ stora isar dÀr man behöver leta efter fisk i flera omrÄden. Men Àven om friheten att röra sig fritt Àr en stor fördel, finns det nÄgra nackdelar som ocksÄ bör övervÀgas.

 • BegrĂ€nsad batteritid: Batteridrivna skruvdragare kan ha kortare körstrĂ€cka Ă€n deras sladdade motsvarigheter, sĂ„ det Ă€r viktigt att ha extra batterier till hands.
 • Större vikt: PĂ„ grund av att de bĂ€r sitt eget livsuppehĂ„llningssystem – batteriet, sĂ„ Ă€r de oftast tyngre Ă€n sina sladdade motsvarigheter.
 • Högkostnad: Batteridrivna borrmaskiner tenderar att vara dyrare, bĂ„de pĂ„ grund av sjĂ€lva enhetens pris och det eventuella behovet av att köpa extra batterier och laddare.

Fördelar och nackdelar med eldrivna skruvdragare

Eldrivna skruvdragare har nÄgra fördelar som Àr vÀrda att notera. För det första krÀver de inte att du köper och byter ut batterier, vilket kan vara dyrt och besvÀrligt. Dessutom erbjuder eldrivna skruvdragare oftast mer kraft och uthÄllighet Àn sina batteridrivna motsvarigheter. Du behöver inte heller oroa dig för att batteriet tar slut i mitten av en arbetsdag, eftersom de drivs av el frÄn ett vÀgguttag. Men hÀr kommer förstÄs den stora och uppenbara nackdelen:

 • Du mĂ„ste ha en förlĂ€ngningssladd och ett strömuttag nĂ€ra till hands, vilket inte Ă€r speciellt vanligt att man har som isfiskare.

Garantier och kundsupport

NÀr du gör en investering i en isborr för skruvdragare Àr det viktigt att kÀnna sig trygg med bÄde garantier och den support som erbjuds. Följande tre stycken belyser och ger dig rÄd om vad du bör titta pÄ nÀr det gÀller just detta.

Vikten av en bra garanti

En bra garanti Ă€r som en livförsĂ€kring för ditt isborr – du vet aldrig nĂ€r olyckan Ă€r framme, sĂ„ det Ă€r bĂ€st att vara pĂ„ den sĂ€kra sidan! Varför Ă€r nu detta sĂ„ viktigt? TĂ€nk dig att din nya och dyra isborr plötsligt gĂ„r sönder mitt under en fisketur – segt som fasen, eller hur? En bra garanti gör all besvikelse kortvarig eftersom den sĂ€kerstĂ€ller reparation eller ersĂ€ttning av din utrustning om nĂ„got skulle hĂ€nda. Se dĂ€rför till att kolla upp hur lĂ„ng garantitiden Ă€r och vad den tĂ€cker innan du köper din isborr. Det kan vara vĂ€rt att betala lite extra för att fĂ„ den bĂ€sta möjliga garantin och dĂ€rmed sova gott om natten, vetandes att din utrustning Ă€r skyddad.

Vanliga FrÄgor och Svar

För att kunna borra effektivt i is i Sverige rekommenderas en skruvdragare med minst 18V och ett vridmoment pÄ 60 Nm. Detta sÀkerstÀller nog kraft för att snabbt och smidigt borra igenom isen utan att överbelasta maskinen.
NÀr du ska vÀlja en isborr i Sverige Àr det viktigt att tÀnka pÄ borrstorlek, vikt och typ av skÀr. För fiske Àr 130-150mm diameter vanligt, medan en lÀttare borrvikt passar friluftsliv. Handborrar Àr populÀra bland hobbyfiskare, men för större behov kan en eldriven borrmaskin vara effektivare.
Valet av isborrstorlek beror pÄ fisketyp och betesstorlek. För svenskt mete och pimpelfiske rekommenderas en isborr med diameter mellan 110-150 mm.
Det finns mÄnga bra skruvdragare pÄ marknaden, men de mest populÀra och pÄlitliga i Sverige Àr bl.a. Bosch, Makita och Hilti. Valet beror pÄ dina behov och budget; Bosch erbjuder överlÀgsen prestanda, medan Makita och Hilti fokuserar mer pÄ hÄllbarhet och anvÀndarvÀnlighet.
Valet mellan en batteridriven eller manuell isborr beror pÄ situationen och preferenser. Batteridrivna isborrar Àr snabbare och krÀver mindre anstrÀngning, men de kan vara tyngre och dyrare. Manuella isborrar Àr lÀttare och billigare, men krÀver mer fysisk kraft för att borra igenom isen.
Back to top button