Kläder

Varma Vantar Herr Bäst i Test [2022]

Om du är på väg in i särskilt kylig terräng eller temperaturer under noll och ditt främsta bekymmer är att hålla händerna varma, räcker det inte med ett par vanliga handskar. Satsa då hellre på ett par riktigt varma vantar! Vantar har bättre värmeisolering eftersom dina fingrar genererar mer värme när de är placerade tillsammans utan någon separation av tyget. Läs mer om de tekniska detaljerna längre ner i artikeln.

För de superkalla dagarna har vi valt ut våra favoriter över de bästa varma vantarna!

 

Varma Vantar Herr Bäst i Test:

Bäst i Test
Supervarma!
4.9/5
Special
Bra Skidvantar!
4.7/5
Prisvärda
Bäst Allround!
4.7/5
Budget
Bra Race-Vante
4.6/5

Köpguide [Varma Vantar Herr Bäst i Test]

Vintern slår till när du minst anar det, och du måste vara beredd på att möta den. För vissa människor innebär vintern att bära halsdukar, ullrockar och stickade mössor. Andra vill kanske ha ett mer utilitaristiskt modeuttryck – för att skilja sig från massorna eller se snygg ut. Oavsett vilket behöver du varma vantar för att gå ut när det blir riktigt kallt ute.

Vad du ska Tänka på när du Köper Varma Vantar för Män

Moderna vintervantar är mycket varmare än handskar, samtidigt som de har tillräcklig fingerfärdighet för att du inte ska behöva ta av dem för ofta under dagen. Förutom värmeuppgraderingen är de varmaste vantarna vanligtvis mer vattentäta än handskar – eftersom de har färre sömmar är de mer väderbeständiga. Men det finns en del att tänka över innan du gör ditt köp:

Stil

Du kan välja vilken typ av handske du vill ha – handskar, varma vantar eller halvvarma vantar – men se till att de är tillräckligt långa för att täcka dina händer och handleder och hålla dem varma. Kontrollera storleken på vantarna innan du köper dem för att se till att de passar perfekt.

Vikt

Tyngre vantar håller händerna varmare, även vid minusgrader, men du kan känna dig obekväm i dem. De kan vara ett lämpligt val om du bara kommer att vara ute en kortare tid. Om du ska arbeta eller leka utomhus under längre perioder kan lättare vantar göra jobbet och lämna händerna fria för andra aktiviteter.

Vattentäthet

Håll händerna torra och rena när du arbetar, leker och utför dina dagliga aktiviteter. Kontrollera vantarnas material – läder, mocka eller andra material ger dig en mängd olika alternativ när det gäller varma vantarnas stilar och färger. Se till att de  varma vantarna för män har behandlats för att vara vattentäta och skydda mot väder och vind.

Fickor

Om du vill ha ett par varma vantar som kan användas för andra vinteraktiviteter kan du överväga att köpa en handske med en ficka. Detta ger dig ytterligare skydd när du går ut och utför dina dagliga aktiviteter. Du kan också välja ett par lättviktsvantar om detta är mer praktiskt för dig.

Komfort

Välj inte vantar som är obekväma eller som inte sitter rätt. Det kan göra att du känner dig trött eller tömmer din energi när du rör dig, även om vantarna är varma och bekväma.

Värme

Passformen är viktig här – välj ett par varma vantar för herr som håller händerna varma även om temperaturen sjunker. Även de mest högteknologiska varma vantarna fungerar inte om du inte kan bära dem bekvämt i flera timmar i sträck. Det lönar sig alltid att ha några par varma vantar att välja mellan, eftersom du kan prova olika vantar hemma, i butiken eller på nätet.

Skötsel av dina Varma Vantar

Följ dessa råden för att hålla dina vantar rena och fina:

  • Rengöring av varma vantar

När smuts och smuts är envisa kan du använda en trasa med en liten mängd mild tvål för att rengöra vantarna. Använd ljummet vatten och en mjuk trasa för att torka bort smuts och smuts. Detta kommer att rädda dina händer från onödigt slitage och få dem att se nya ut igen.

  • Konditionering av dina varma vantar

När vantarnas läder eller tyg behöver lite konditionering kan du använda en mjuk trasa och vatten för att polera dem. Om du känner för att använda en speciell kräm kan du göra det. Detta är dock inte nödvändigt för att dina varma vantar ska se bra ut i många år.

  • Foder för dina varma vantar

Om du har haft vantarna på länge kan de bli obekväma att bära. Vissa väljer att byta ut läder eller tyg på vantarna, men det är inte nödvändigt. Lägg bara till ett lager bomullsväv på insidan av din handske så behåller den sina vattentäta egenskaper mycket bättre. Detta kommer att vara bekvämt och minimera nötning när dessa varma vantar dras av och på.

4 Fördelar med Varma Vantar Herr

Det finns en hel del fördelar med ett par bra varma vantar, här är de fyra viktigaste:

  1. Varma händer

Om du håller händerna varma får du mer energi när det är kallt. Du kan föra en konversation eller utföra uppgifter mycket bättre eftersom dina fingrar inte känns obekväma eller trötta.

  1. Säkerhet

Oavsett om det är för arbete, lek eller andra aktiviteter är säkerheten viktig när du går ut på vintern. Om du bär ett par bra varma vantar skyddar du dina händer från olyckor och förhindrar att de drar till sig kall luft som kan frysa dem om du står stilla under långa perioder.

  1. Stil

Rätt par varma vantar får dig att se snygg ut. Mönstret eller designen på dina varma vantar kan skilja dig från andra människor och få dig att sticka ut i mängden.

  1. Komfort

Oavsett om du är högteknologisk eller casual kan du hitta rätt par varma vantar i vårt test. För dem som har en budget att arbeta finns även billigare alternativ med bland våra testvinnare. När du handlar varma vantar bör du tänka på hur viktigt det är för dig att hålla händerna varma och hur bekvämt du har det i dem. Varma skor är också viktiga!

Till Sist

Varma vantar håller händerna varma på vintern och får dig att se snygg ut, men det tar lite tid att vänja sig vid att bära dem. Den bästa lösningen är att prova dem hemma först och se om de känns bekväma. Om de inte känns bra kan du lämna tillbaka dem och köpa ett annat par.

Se även
Close
Back to top button