Kläder

Varma Vantar Herr Bäst i Test [2024]

Om du är på väg in i särskilt kylig terräng eller temperaturer under noll och ditt främsta bekymmer är att hålla händerna varma, räcker det inte med ett par vanliga handskar. Satsa då hellre på ett par riktigt varma vantar! Vantar har bättre värmeisolering eftersom dina fingrar genererar mer värme när de är placerade tillsammans utan någon separation av tyget. Läs mer om de tekniska detaljerna längre ner i artikeln.

För de superkalla dagarna har vi valt ut våra favoriter över de bästa varma vantarna!

Bäst i Test
Supervarma!
4.9/5
Special
Bra Skidvantar!
4.7/5
Prisvärda
Bäst Allround!
4.7/5
Budget
Bra Race-Vante
4.6/5
4.9/5

De här är ett måste för alla friluftsentusiaster. Vi tycker de är perfekta för snowboardåkning, skidåkning och andra vinteraktiviteter. De har ett läderutvändigt material och förböjd passform som ger överlägsen komfort och värme. Det vi gillade mest med den här vanten är att fodret är avtagbart, det gör att du kan ta ut det om du blir för varm eller fuktig och dessutom går det enkelt att tvätta. Den har ett ytterlager som är andningsbart och vindtätt, vilket gör den perfekt oavsett väder. Dessutom är den utformad med en handledsrem för enkel åtkomst och säkerhet. De är perfekta för alla som älskar friluftsliv!

Fördelar

 • Lång manschett med snölås och kardborrerem vid handleden så du håller snö och kyla ute.
 • De har ett avtagbart foder som vi tyckte var bra, det gör det lätt att torka och tvätta eller byta ut fodret.
 • Det finns en öljett på vanten med en karbinhake om du vill hänga av dig vantarna på exempelvis dina byxor eller sele.
 • De har även en handledsrem med kardborreband om du behöver ta av dem lite snabbt och inte vill tappa bort dem.
 • Handflatan är i läder av högsta kvalitet för att säkerställa att de är både slitstarka, mjuka och bekväma.
 • Snölås och kardborreband för en säker och bekväm passform.
 • Ventilerande Triton trelagers polyamidväv som gör den vind och vattentät.
 • Löstagbart foder med G-Loft isolering
4.7/5

Den här 3-fingermodellen är perfekt för dig som vill ha kvar fördelarna av att alstra värme i en tumvante men ända ha kvar förmågan att använda fingrarna. Vi tyckte extra mycket om designen med tre fingrar eftersom det ger dig större fingerfärdighet, så att du enkelt kan dra upp dragkedjan, öppna spännen eller ta upp rep och liknande. Den här vanten har alla funktioner som modellen tidigare med skillnaden att det är en 3-fingermodell. Den är tillverkad av ett slitstarkt läder som är både andningsbart och vattentätt, vilket gör att dina händer förblir bekväma och torra. Med en G-LOFT-isolering håller du dig varm länge, och den justerbara manschetten hjälper till att hålla inne värmen.

Fördelar

 • Även denna modell har ett avtagbart foder som gör det lätt att torka och tvätta det. Vi tyckte också det var skönt att kunna ta ut fodret när man blev lite för varm och bara använda skalhandsken.
 • Det finns en öljett på vanten med en karbinhake om du vill hänga av dig vantarna på exempelvis dina byxor eller sele. På denna modell finns det även öljett på pekfingret om du vill hänga vanten åt andra hållet, exempelvis om det snöar. På det sättet slipper du få in snö i öppningen.
 • De här modellen har också handledsrem med kardborreband om du behöver ta av dem lite snabbt och inte vill tappa bort dem.
 • Lång manschett för att hålla snö och kyla ute.
 • Tillverkad av högkvalitativt läder för maximal hållbarhet.
 • G-Loft-isolering för idealisk värme.
 • Triton trelagers polyamidväv som gör den vind och vattentät samtidigt som den är ventilerande.
 • 3-fingermodell för större fingerfärdighet.
4.7/5

Här har vi en vante helt i läder som vi tycker är perfekt som en allround-vante. Du kan ha den på promenad till vardags lika bra som i skidspåret. Den är tillverkad av äkta getläder av bra kvalité och gör den hållbar. Lädret är andningsbart och skyddar mot väder och vind och det isolerade ullfodret ger extra värme. Oavsett om du är ute i pulkabacken eller på en morgonpromenad håller du dina händer varma och torra.

Fördelar

 • Vi tycker att denna modell har en bra kombination av komfort och stil, eftersom den är tillverkad av slitstarkt läder och har en tight och mjuk passform.
 • Ullmanschetten och det isolerade fodret ger bra värme i kallt väder.
 • Det mjuka getlädret ger en lyxig känsla och har en snygg design.
 • Vanten har också en förstärkt handflata som bidrar till ökad hållbarhet och ger ett säkert grepp.
 • Det är verkligen prisvärd. Du får mycket vante för lite pengar.
 • Förstärkt handflata för ökad hållbarhet och bra greppfunktion.
 • Löstagbar innervante.
 • Yttermaterial helt i äkta getskinn.
4.6/5

Den här modellen är en tunt fodrad Race-vante med tight passform. Vi upplevde att de håller händerna torra och varma samtidigt som de känns lätta och sitter bra. Innerfodret är mjukt och ger bra isolering mot kyla. Fingertopparna och handflatan är förstärkta för att säkerställa maximalt grepp. Den justerbara handledsremmen ger en säker passform, och de är otroligt mjuka och smidiga.

Fördelar

 • Vantarna är flexibla och lätta och ger ett bekvämt grepp och en bra passform även efter långvarig användning.
 • Den justerbara handledsremmen gör att de sitter bra på plats.
 • Den förstärkta handflatan och tummen gör dem hållbara, och mikrofleecefodret ger extra komfort.
 • Vi upplevde att de känns lätta och smidiga då de är lite tunnare i fodret.
 • Andningsbart och vattentätt membran som håller dina händer torra och bekväma i alla sorters väder.
 • Primaloft-isolering som ger vantarna optimal värme och komfort.
 • En stretchig neoprenmanschett som ger en säker passform.

Köpguide Varma Vantar Herr Bäst i Test

Vintern slår till när du minst anar det, och du måste vara beredd på att möta den. För vissa människor innebär vintern att bära halsdukar, ullrockar och stickade mössor. Andra vill kanske ha ett mer utilitaristiskt modeuttryck – för att skilja sig från massorna eller se snygg ut. Oavsett vilket behöver du varma vantar för att gå ut när det blir riktigt kallt ute.

Vad du ska Tänka på när du Köper Varma Vantar för Män

Moderna vintervantar är mycket varmare än handskar, samtidigt som de har tillräcklig fingerfärdighet för att du inte ska behöva ta av dem för ofta under dagen. Förutom värmeuppgraderingen är de varmaste vantarna vanligtvis mer vattentäta än handskar – eftersom de har färre sömmar är de mer väderbeständiga. Men det finns en del att tänka över innan du gör ditt köp:

Stil

Du kan välja vilken typ av handske du vill ha – handskar, varma vantar eller halvvarma vantar – men se till att de är tillräckligt långa för att täcka dina händer och handleder och hålla dem varma. Kontrollera storleken på vantarna innan du köper dem för att se till att de passar perfekt.

Vikt

Tyngre vantar håller händerna varmare, även vid minusgrader, men du kan känna dig obekväm i dem. De kan vara ett lämpligt val om du bara kommer att vara ute en kortare tid. Om du ska arbeta eller leka utomhus under längre perioder kan lättare vantar göra jobbet och lämna händerna fria för andra aktiviteter.

Vattentäthet

Håll händerna torra och rena när du arbetar, leker och utför dina dagliga aktiviteter. Kontrollera vantarnas material – läder, mocka eller andra material ger dig en mängd olika alternativ när det gäller varma vantarnas stilar och färger. Se till att de  varma vantarna för män har behandlats för att vara vattentäta och skydda mot väder och vind.

Fickor

Om du vill ha ett par varma vantar som kan användas för andra vinteraktiviteter kan du överväga att köpa en handske med en ficka. Detta ger dig ytterligare skydd när du går ut och utför dina dagliga aktiviteter. Du kan också välja ett par lättviktsvantar om detta är mer praktiskt för dig.

Komfort

Välj inte vantar som är obekväma eller som inte sitter rätt. Det kan göra att du känner dig trött eller tömmer din energi när du rör dig, även om vantarna är varma och bekväma.

Värme

Passformen är viktig här – välj ett par varma vantar för herr som håller händerna varma även om temperaturen sjunker. Även de mest högteknologiska varma vantarna fungerar inte om du inte kan bära dem bekvämt i flera timmar i sträck. Det lönar sig alltid att ha några par varma vantar att välja mellan, eftersom du kan prova olika vantar hemma, i butiken eller på nätet.

Skötsel av dina Varma Vantar

Följ dessa råden för att hålla dina vantar rena och fina:

 • Rengöring av varma vantar

När smuts och smuts är envisa kan du använda en trasa med en liten mängd mild tvål för att rengöra vantarna. Använd ljummet vatten och en mjuk trasa för att torka bort smuts och smuts. Detta kommer att rädda dina händer från onödigt slitage och få dem att se nya ut igen.

 • Konditionering av dina varma vantar

När vantarnas läder eller tyg behöver lite konditionering kan du använda en mjuk trasa och vatten för att polera dem. Om du känner för att använda en speciell kräm kan du göra det. Detta är dock inte nödvändigt för att dina varma vantar ska se bra ut i många år.

 • Foder för dina varma vantar

Om du har haft vantarna på länge kan de bli obekväma att bära. Vissa väljer att byta ut läder eller tyg på vantarna, men det är inte nödvändigt. Lägg bara till ett lager bomullsväv på insidan av din handske så behåller den sina vattentäta egenskaper mycket bättre. Detta kommer att vara bekvämt och minimera nötning när dessa varma vantar dras av och på.

4 Fördelar med Varma Vantar Herr

Det finns en hel del fördelar med ett par bra varma vantar, här är de fyra viktigaste:

 1. Varma händer

Om du håller händerna varma får du mer energi när det är kallt. Du kan föra en konversation eller utföra uppgifter mycket bättre eftersom dina fingrar inte känns obekväma eller trötta.

 1. Säkerhet

Oavsett om det är för arbete, lek eller andra aktiviteter är säkerheten viktig när du går ut på vintern. Om du bär ett par bra varma vantar skyddar du dina händer från olyckor och förhindrar att de drar till sig kall luft som kan frysa dem om du står stilla under långa perioder.

 1. Stil

Rätt par varma vantar får dig att se snygg ut. Mönstret eller designen på dina varma vantar kan skilja dig från andra människor och få dig att sticka ut i mängden.

 1. Komfort

Oavsett om du är högteknologisk eller casual kan du hitta rätt par varma vantar i vårt test. För dem som har en budget att arbeta finns även billigare alternativ med bland våra testvinnare. När du handlar varma vantar bör du tänka på hur viktigt det är för dig att hålla händerna varma och hur bekvämt du har det i dem. Varma skor är också viktiga!

Till Sist

Varma vantar håller händerna varma på vintern och får dig att se snygg ut, men det tar lite tid att vänja sig vid att bära dem. Den bästa lösningen är att prova dem hemma först och se om de känns bekväma. Om de inte känns bra kan du lämna tillbaka dem och köpa ett annat par.

Vanliga Frågor och Svar

De varmaste vantarna är de som är isolerade med polyester eller ull. De ska också vara vindtäta och vattenavvisande. De bör ha en bekväm passform och vara andningsbara så inte händerna blir blöta och svettiga. Vantar med en läderyta och en varm insida är idealiska i kallare klimat.

Ta hänsyn till de väderförhållanden du kommer att vistas. Typen av värmeisolering, vantarnas passform och egenskaper spelar stor roll. Helst ska vantarna vara vattentäta, vindtäta och andningsbara och även ha tillräcklig isolering för de rådande väderförhållandena. Det är också viktigt att vantarna ger en bekväm passform, så att de inte begränsar din rörelseförmåga eller gör det svårt att utföra uppgifter.

En tumvante är bra för dig som lätt blir kall om händerna. I tumvanten värmer fingrarna varandra och luften omkring. Däremot får du lite mindre rörlighet i tumvantar jämfört med fingervantar.

Hestra-handskar är mycket uppskattade bland svenska konsumenter. Speciellt för sin kvalitet och hållbarhet. Deras vantar är tillverkade med överlägset hantverk och material, vilket ger ett utmärkt skydd under de kallare vintermånaderna.

Back to top button