Skor

Snöskor Test [2024]

Alla som har varit med förr vet att det Àr förbannat tungt ta sig fram i djup snö. Med ett par snöskor blir det dÀremot desto lÀttare och det kÀnns nÀstan som att du flyter pÄ snön. Detta Àr egentligen ett obligatoriskt hjÀlpmedel för alla rutinerade vintervandrare hÀvdar vi pÄ friluftskoll.

Vilka Àr dÄ Ärets bÀsta snöskor? HÀr kommer vÄra favoriter:

4.6/5

TSL Symbioz Hyperflex Access snöskor Àr en toppmodell som kombinerar komfort och prestanda. Med sin lÀttanvÀnda bindning och 8 dubbar per fot, erbjuder dessa snöskor ett exceptionellt grepp Àven i de tuffaste miljöer och terrÀnger. De Àr designade för att hantera varierande snöförhÄllanden och hÄlla lÀnge, Àven vid frekvent anvÀndning. Plus i kanten för höjbar hÀl vilket underlÀttar stort nÀr du ska gÄ uppför! BÀst i test!

Fördelar

 •  Dessa snöskor utmĂ€rker sig med sin robusta konstruktion och högkvalitativa material, vilket ger en överlĂ€gsen upplevelse pĂ„ snön
 • Den höjbara hĂ€len Ă€r en praktisk funktion som underlĂ€ttar gĂ„ngen uppför, vilket gör dem idealiska för vandring i kuperad terrĂ€ng

UtlÄtande

TSL Symbioz Hyperflex Access Ă€r ett utmĂ€rkt val för den seriösa vintersportaren som söker kvalitet och hĂ„llbarhet. Med sitt överlĂ€gsna grepp och anvĂ€ndarvĂ€nliga design Ă€r de vĂ€rd investeringen för de som vill ha det bĂ€sta​. Med sin premiumdesign och funktioner kan priset vara högre Ă€n andra modeller, vilket kanske inte passar alla budgetar.

Vikt

AnvÀndarens Vikt

862-1012 g per sko
30-136 kg
4.5/5

TSL 325 Original 2 snöskor Àr det perfekta valet för hobbyanvÀndaren. Dessa snöskor Àr designade för kortare vandringar, med enkel bindning och tillrÀckligt bra fÀste för att hantera bÄde is och snö. Med 6 dubbar per fot ger de ett stabilt grepp.

Fördelar

 • Detta Ă€r en prisvĂ€rd modell som erbjuder god prestanda för casual-anvĂ€ndare.
 • De Ă€r lĂ€tta att anvĂ€nda, vilket gör dem till ett utmĂ€rkt val för nybörjare eller de som sĂ€llan anvĂ€nder snöskor.

UtlÄtande

Dessa snöskor kanske inte Àr det bÀsta valet för mer krÀvande turer eller för anvÀndare som söker avancerade funktioner, men för hobbyanvÀndaren som söker ett prisvÀrt och pÄlitligt alternativ för mÄttliga snöturer, Àr TSL 325 Original 2 ett utmÀrkt val. De Àr anvÀndarvÀnliga och ger bra prestanda för sitt pris

Vikt

AnvÀndarens Vikt

890 g per sko
50-120 kg
4/5

FÅK Flex Snow Shoe Ă€r den perfekta instegsmodellen för snöskoentusiaster. Med justerbara spĂ€nnen och en relativt bekvĂ€m passform erbjuder dessa snöskor en grundlĂ€ggande men tillrĂ€cklig funktion för nybörjare eller oregelbundna anvĂ€ndare. Detta Ă€r snöskon för dig som Ă€r nybörjare eller helt enkelt inte anvĂ€nder snöskor speciellt ofta. Flex Snow Shoe har justerbara spĂ€nnen och Ă€r förhĂ„llandevis bekvĂ€ma.

Fördelar

 • Som ett budgetalternativ ger dessa snöskor en bra balans mellan pris och prestanda. De Ă€r lĂ€tta att justera och tillrĂ€ckligt bekvĂ€ma för sporadisk anvĂ€ndning.

UtlÄtande

För den som Ă€r ny till snöskovandring eller letar efter ett prisvĂ€rt alternativ för sporadisk anvĂ€ndning, Ă€r FÅK Flex Snow Shoe ett utmĂ€rkt val. De erbjuder grundlĂ€ggande funktioner till ett konkurrenskraftigt pris. PĂ„ grund av sitt fokus pĂ„ prisvĂ€rdhet saknar de vissa av de avancerade funktionerna som finns i dyrare modeller, och kanske inte Ă€r lika lĂ€mpliga för tuffare vĂ€derförhĂ„llanden.

Vikt

AnvÀndarens Vikt

2000 g per sko
50-115 kg

TLS Kidoo Àr speciellt framtagen för barn som vill utforska vinterlandskapet. Tillverkade av gummi med 3 dobbar per fot, Àr dessa snöskor bÄde sÀkra och lÀtta att hantera för yngre anvÀndare. TLS Kidoo Àr ett par snöskor för dig som vill ta med ditt barn ut i vildmarken. Snöskorna Àr tillverkade i gummi och spÀnnerna Àr enkla bÄde att fÄ pÄ och av.

Fördelar

 • Snöskorna har en barnvĂ€nlig design och Ă€r lĂ€tta att fĂ„ pĂ„ och av, vilket gör dem idealiska för barn.
 • Deras lĂ€tta och sĂ€kra konstruktion ger barnen möjlighet att bekvĂ€mt utforska snön.

UtlÄtande

 För förÀldrar som vill introducera sina barn till snöskovandring Àr TLS Kidoo ett utmÀrkt val. De Àr anvÀndarvÀnliga och sÀkra för barn, vilket gör dem till en idealisk första snösko för de yngre Àventyrarna

Vikt

AnvÀndarens Vikt

862-1012 g per sko
30-136 kg

Den Ultimata Guiden om Snöskor

Till skillnad frÄn skidÄkning och snowboard behöver du inte ta nÄgra lektioner för att lÀra dig att gÄ. Dock sÄ kan det vara till en stor fördel att ha ett par bra vandringsstavar nÀr du gÄr med snöskor, dÀrför rekommenderar vi dig att lÀsa vÄr artikel om bÀsta vandringsstavarna genom att klicka pÄ lÀnken. SÄ hÀng med nu nÀr vi gÄr igenom allt du behöver tÀnka pÄ innan du köper nya snöskor!

DÀrför bör du Prova att gÄ med Snöskor

Förutom den uppenbara fördelen att du kan gÄ pÄ djup snö utan nÄgra större problem finns det Àven andra fördelar. Att gÄ med snöskor Àr en enkel vintersport att lÀra sig och utrustningen Àr billigare Àn andra vintersporter, vilket gör det till det billigaste vintersportalternativet. Och jÀmfört med andra vintersporter Àr skaderisken mycket lÄg. Dessutom Àr det ett utmÀrkt sÀtt att hÄlla sig aktiv nÀr det finns snö pÄ marken. Om du letar efter ett bra sÀtt att hÄlla dig i form eller gÄ ner i vikt kan det vara intressant att veta att du kan förbrÀnna hela 600 eller fler kalorier per timme med snöskor!

DÀrför Behöver du ett par Snöskor

Om du nĂ„gonsin har varit ute i snön, sĂ€rskilt i nysnö, vet du att det kan vara en riktig kamp att gĂ„ genom den. Detta Ă€r Ă€nnu mer sant nĂ€r du har flera centimeter snö pĂ„ marken. Men nĂ€r du har snöskor pĂ„ dig Ă€r det nĂ€stan magiskt eftersom du inte sjunker ner i snön nĂ€r du gĂ„r pĂ„ den. Och det Ă€r inte lĂ€ngre en kamp att gĂ„! Snöskor Ă€r konstruerade sĂ„ att de sprider ut din vikt sĂ„ att du fĂ„r “flytkraft” pĂ„ snöytan. Den hĂ€r coola förmĂ„gan innebĂ€r att du enkelt kan vandra och gĂ„ pĂ„ snön. Du kan till och med springa med snöskor pĂ„ utan de svĂ„righeter som du förvĂ€ntar dig. Man skulle nĂ€stan kunna sĂ€ga att du har fĂ„tt superkrafter nĂ€r du köpt ett par snöskor.

Att TÀnka pÄ innan du Köper Snöskor

Du hade ju kunnat köpa ett par snöskor bara pÄ mÄfÄ. Men vi rekommenderar istÀllet att du kikar igenom följande punkter innan du gör ditt köp:

KÀnn till materialet i din snösko

Det finns tvÄ huvudtyper av ramar för snöskor: aluminium och komposit.

Kompositmaterial tenderar att vara mer kompakt och bÀttre för packad snö eller isiga förhÄllanden. Skor med aluminiumram tenderar att flyta bÀttre i djupt puder.

4 Viktiga aspekter att tÀnka igenom innan du gör ditt köp

 1. Den viktigaste faktorn nÀr du vÀljer storlek pÄ snöskor Àr vikten. Kontrollera specifikationerna.
 2. Generellt sett gĂ€ller att ju tyngre du Ă€r, desto större bör dina snöskor vara. Snöskor i aluminium kan vara sĂ„ lĂ„nga som 90 cm. Snöskor i komposit Ă€r mer kompakta – en storlek pĂ„ 20 x 55 cm Ă€r typisk.
 3. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ vilken typ av snö och terrĂ€ng du ska ta dig igenom. VĂ€lj större snöskor för lĂ€tt, pudersnö – de hjĂ€lper dig att hĂ„lla dig flytande. Du kan vĂ€lja mindre, mer kompakta skor för hĂ„rd, packad snö. För branta, isiga ytor kan du ocksĂ„ anvĂ€nda mindre snöskor.
 4. Slutligen varierar snöskostorlekarna beroende pÄ kön. MÀns snöskor Àr byggda större för att klara större stövlar och högre vikt. Kvinnors snöskor Àr i allmÀnhet mindre och smalare, vilket gör det lÀttare att undvika att trampa pÄ insidan av ramarna. Du hittar snöskor för barn som Àr utformade för lek och större storlekar med nÄgra av de funktioner som finns pÄ snöskor för vuxna.

FörstÄ grunderna för bindning

Det finns tvÄ huvudtyper av snöskobindningar: frirotationsbindningar och fasta bindningar:

 • Fasta rotationsbindningar ger en sĂ€ker passform som Ă€r idealisk för att röja hinder och gĂ„ bakĂ„t.
 • Bindningar med fri rotation svĂ€nger och rör sig med fötternas naturliga rörelse. De förhindrar ocksĂ„ att snö samlas upp.

Höjbar hÀl

En av de hÀftigaste funktionerna snöskor erbjuder Àr höjbar hÀl. NÀr du klÀttrar i brant terrÀng kan du fÀlla upp trÄdstÀngerna under hÀlarna för att minska belastningen pÄ vader och akilleshÀlar.

Vilken typ av skor ska du anvÀnda i dina snöskor?

Goda nyheter: snöskor Àr utformade för att fungera med praktiskt taget alla typer av kÀngor och skor. Vissa Àr till och med sÀrskilt utformade för löparskor.

Vanliga FrÄgor och Svar

Att gÄ med snöskor gör det möjligt att gÄ pÄ djup snö utan problem. Det Àr en enkel och billig vintersport med lÄg skaderisk, och du kan förbrÀnna mÄnga kalorier per timme

Snöskor sprider ut din vikt och ger dig flytkraft pÄ snön, vilket gör det lÀttare att vandra och Àven springa pÄ snön utan att sjunka ner

Fundera över snöskornas material, storlek, typ av snö och terrÀng du ska anvÀnda dem i, samt bindningstypen. Aluminiumramar Àr bra för djupt puder, medan kompositmaterial passar för packad snö eller isiga förhÄllanden. Storleken beror pÄ din vikt och typen av terrÀng. Det finns Àven specifika storlekar för mÀn, kvinnor och barn

Det finns tvÄ huvudtyper av bindningar: fasta rotationsbindningar för sÀker passform och bindningar med fri rotation som följer fotens naturliga rörelse och förhindrar att snö samlas upp

Höjbar hĂ€l Ă€r en funktion som underlĂ€ttar vid klĂ€ttring i brant terrĂ€ng genom att minska belastningen pĂ„ vader och akilleshĂ€lar​

Snöskor Àr designade för att fungera med nÀstan alla typer av kÀngor och skor, inklusive löparskor

Back to top button