Skor

Snöskor Test 2022

Alla som har varit med förr vet att det är förbannat tungt ta sig fram i djup snö. Med ett par snöskor blir det däremot desto lättare och det känns nästan som att du flyter på snön. Detta är egentligen ett obligatoriskt hjälpmedel för alla rutinerade vintervandrare hävdar Friluftskoll.

Vilka är då årets bästa snöskor? Här kommer våra favoriter:

<<Läs också våran artikel bästa vandringsstavar test>>

BÄST I TEST

Hobby

Budget

Junior
4.6/5

Bästa Snöskorna

Detta är ett par riktiga kvalitets-snöskor med lättanvänd bindning och 8 dubbar per fot . TSL Symbioz Hyperflex Acess passar bra även i tuffa miljöer och terränger. Riktigt bra grepp!

Plus i kanten för höjbar häl vilket underlättar stort när du ska gå uppför! Bäst i test!

Bästa Snöskorna för Hobbyamatören

TSL 325 Stellar Elevation är ett par bra snöskor som passar perfekt för dig som inte använder snöskor på några långvandringar. Dessa snöskorna är fullt dugliga för hobbyamatören. Bindningarna är superenkla och skorna ger bra fäste i is och snö. Stellar Elevation har 6 dubbar per fot och höjbar häl.

Bästa Snöskorna Budget

Detta är snöskon för dig som är nybörjare eller helt enkelt inte använder snöskor speciellt ofta. Flex Snow Shoe har justerbara spännen och är förhållandevis bekväma. Billiga och helt okej!

Bästa Snöskorna för Barn

TLS Kidoo är ett par snöskor för dig som vill ta med ditt barn ut i vildmarken. Snöskorna är tillverkade i gummi och har 3 dobbar. Spännerna är enkla både att få på och av.

Foder: Syntet. Sula: Gummi.

Den Ultimata Guiden om Snöskor

Till skillnad från skidåkning och snowboard behöver du inte ta några lektioner för att lära dig att gå!

Därför bör du Prova att gå med Snöskor

Förutom den uppenbara fördelan att du kan gå på djup snö utan några större problem finns det även andra fördelar:

Att gå med snöskor är en enkel vintersport att lära sig och utrustningen är billigare än andra vintersporter, vilket gör det till det billigaste vintersportalternativet just nu. Och jämfört med andra vintersporter är skaderisken mycket låg. Dessutom är det ett utmärkt sätt att hålla sig aktiv när det finns snö på marken.

Om du letar efter ett bra sätt att hålla dig i form eller gå ner i vikt kan det vara intressant att veta att du kan förbränna hela 600 eller fler kalorier per timme med snöskor!

Därför Behöver du ett par Snöskor

Om du någonsin har varit ute i snön, särskilt i nysnö, vet du att det kan vara en riktig kamp att gå genom den. Detta är ännu mer sant när du har flera centimeter på marken. Men när du har snöskor på dig är det nästan magiskt eftersom du inte sjunker ner i snön när du går på den. Och det är inte längre en kamp att gå! Snöskor är konstruerade så att de sprider ut din vikt så att du får “flytkraft” på snöytan. Den här coola förmågan innebär att du enkelt kan vandra och gå genom snön. Du kan till och med springa med snöskor på utan de svårigheter som du förväntar dig. Man skulle nästan kunna säga att du har fått superkrafter när du köpt ett par snöskor.

Att Tänka på innan du Köper Snöskor

Du hade ju kunnat köpa ett par snöskor bara på måfå.

Eller så kollar du igenom dessa råden innan:

Känn till materialet i din snösko

Det finns två huvudtyper av ramar för snöskor: aluminium och komposit.

Kompositmaterial tenderar att vara mer kompakt och bättre för packad snö eller isiga förhållanden. Skor med aluminiumram tenderar att flyta bättre i djupt puder.

Hitta din passform

Den viktigaste faktorn när du väljer storlek på snöskor är vikten. Kontrollera specifikationerna.

Generellt sett gäller att ju tyngre du är, desto större bör dina snöskor vara. Snöskor i aluminium kan vara så långa som 90 cm. Snöskor i komposit är mer kompakta – en storlek på 20 x 55 cm är typisk.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av snö och terräng du ska ta dig igenom. Välj större snöskor för lätt, pudersnö – de hjälper dig att hålla dig flytande. Du kan välja mindre, mer kompakta skor för hård, packad snö. För branta, isiga ytor kan du också använda mindre snöskor.

Slutligen varierar snöskostorlekarna beroende på kön. Mäns snöskor är byggda större för att klara större stövlar och högre vikt. Kvinnors snöskor är i allmänhet mindre och smalare, vilket gör det lättare att undvika att trampa på insidan av ramarna. Du hittar snöskor för barn som är utformade för lek och större storlekar med några av de funktioner som finns på snöskor för vuxna.

Förstå grunderna för bindning

Det finns två huvudtyper av snöskobindningar: frirotationsbindningar och fasta bindningar.

Fasta rotationsbindningar ger en säker passform som är idealisk för att röja hinder och gå bakåt.

Bindningar med fri rotation svänger och rör sig med fötternas naturliga rörelse. De förhindrar också att snö samlas upp.

Höjbar häl

En av de häftigaste funktionerna snöskor erbjuder är höjbar häl. När du klättrar i brant terräng kan du fälla upp trådstängerna under hälarna för att minska belastningen på vader och akilleshälar.

Vilken typ av skor ska du ha med snöskor?

Goda nyheter: snöskor är utformade för att fungera med praktiskt taget alla typer av kängor och skor. Vissa är till och med särskilt utformade för löparskor.

Se även
Close
Back to top button