Skor

Snöskor Test [2023]

Alla som har varit med förr vet att det Àr förbannat tungt ta sig fram i djup snö. Med ett par snöskor blir det dÀremot desto lÀttare och det kÀnns nÀstan som att du flyter pÄ snön. Detta Àr egentligen ett obligatoriskt hjÀlpmedel för alla rutinerade vintervandrare hÀvdar Friluftskoll.

Vilka Àr dÄ Ärets bÀsta snöskor? HÀr kommer vÄra favoriter:

<<LÀs ocksÄ vÄran artikel bÀsta vandringsstavar test>>

BÄST I TEST

Junior
4.6/5

BÀsta Snöskorna

Detta Àr ett par riktiga kvalitets-snöskor med lÀttanvÀnd bindning och 8 dubbar per fot . TSL Symbioz Hyperflex Acess passar bra Àven i tuffa miljöer och terrÀnger. Riktigt bra grepp!

Plus i kanten för höjbar hÀl vilket underlÀttar stort nÀr du ska gÄ uppför! BÀst i test!

BÀsta Snöskorna för Hobbyamatören

TSL 325 Stellar Elevation Àr ett par bra snöskor som passar perfekt för dig som inte anvÀnder snöskor pÄ nÄgra lÄngvandringar. Dessa snöskorna Àr fullt dugliga för hobbyamatören. Bindningarna Àr superenkla och skorna ger bra fÀste i is och snö. Stellar Elevation har 6 dubbar per fot och höjbar hÀl.

BÀsta Snöskorna Budget

Detta Àr snöskon för dig som Àr nybörjare eller helt enkelt inte anvÀnder snöskor speciellt ofta. Flex Snow Shoe har justerbara spÀnnen och Àr förhÄllandevis bekvÀma. Billiga och helt okej!

BÀsta Snöskorna för Barn

TLS Kidoo Àr ett par snöskor för dig som vill ta med ditt barn ut i vildmarken. Snöskorna Àr tillverkade i gummi och har 3 dobbar. SpÀnnerna Àr enkla bÄde att fÄ pÄ och av.

Foder: Syntet. Sula: Gummi.

Den Ultimata Guiden om Snöskor

Till skillnad frÄn skidÄkning och snowboard behöver du inte ta nÄgra lektioner för att lÀra dig att gÄ!

DÀrför bör du Prova att gÄ med Snöskor

Förutom den uppenbara fördelan att du kan gÄ pÄ djup snö utan nÄgra större problem finns det Àven andra fördelar:

Att gÄ med snöskor Àr en enkel vintersport att lÀra sig och utrustningen Àr billigare Àn andra vintersporter, vilket gör det till det billigaste vintersportalternativet just nu. Och jÀmfört med andra vintersporter Àr skaderisken mycket lÄg. Dessutom Àr det ett utmÀrkt sÀtt att hÄlla sig aktiv nÀr det finns snö pÄ marken.

Om du letar efter ett bra sÀtt att hÄlla dig i form eller gÄ ner i vikt kan det vara intressant att veta att du kan förbrÀnna hela 600 eller fler kalorier per timme med snöskor!

DÀrför Behöver du ett par Snöskor

Om du nĂ„gonsin har varit ute i snön, sĂ€rskilt i nysnö, vet du att det kan vara en riktig kamp att gĂ„ genom den. Detta Ă€r Ă€nnu mer sant nĂ€r du har flera centimeter pĂ„ marken. Men nĂ€r du har snöskor pĂ„ dig Ă€r det nĂ€stan magiskt eftersom du inte sjunker ner i snön nĂ€r du gĂ„r pĂ„ den. Och det Ă€r inte lĂ€ngre en kamp att gĂ„! Snöskor Ă€r konstruerade sĂ„ att de sprider ut din vikt sĂ„ att du fĂ„r “flytkraft” pĂ„ snöytan. Den hĂ€r coola förmĂ„gan innebĂ€r att du enkelt kan vandra och gĂ„ genom snön. Du kan till och med springa med snöskor pĂ„ utan de svĂ„righeter som du förvĂ€ntar dig. Man skulle nĂ€stan kunna sĂ€ga att du har fĂ„tt superkrafter nĂ€r du köpt ett par snöskor.

Att TÀnka pÄ innan du Köper Snöskor

Du hade ju kunnat köpa ett par snöskor bara pÄ mÄfÄ.

Eller sÄ kollar du igenom dessa rÄden innan:

KÀnn till materialet i din snösko

Det finns tvÄ huvudtyper av ramar för snöskor: aluminium och komposit.

Kompositmaterial tenderar att vara mer kompakt och bÀttre för packad snö eller isiga förhÄllanden. Skor med aluminiumram tenderar att flyta bÀttre i djupt puder.

Hitta din passform

Den viktigaste faktorn nÀr du vÀljer storlek pÄ snöskor Àr vikten. Kontrollera specifikationerna.

Generellt sett gĂ€ller att ju tyngre du Ă€r, desto större bör dina snöskor vara. Snöskor i aluminium kan vara sĂ„ lĂ„nga som 90 cm. Snöskor i komposit Ă€r mer kompakta – en storlek pĂ„ 20 x 55 cm Ă€r typisk.

Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ vilken typ av snö och terrĂ€ng du ska ta dig igenom. VĂ€lj större snöskor för lĂ€tt, pudersnö – de hjĂ€lper dig att hĂ„lla dig flytande. Du kan vĂ€lja mindre, mer kompakta skor för hĂ„rd, packad snö. För branta, isiga ytor kan du ocksĂ„ anvĂ€nda mindre snöskor.

Slutligen varierar snöskostorlekarna beroende pÄ kön. MÀns snöskor Àr byggda större för att klara större stövlar och högre vikt. Kvinnors snöskor Àr i allmÀnhet mindre och smalare, vilket gör det lÀttare att undvika att trampa pÄ insidan av ramarna. Du hittar snöskor för barn som Àr utformade för lek och större storlekar med nÄgra av de funktioner som finns pÄ snöskor för vuxna.

FörstÄ grunderna för bindning

Det finns tvÄ huvudtyper av snöskobindningar: frirotationsbindningar och fasta bindningar.

Fasta rotationsbindningar ger en sÀker passform som Àr idealisk för att röja hinder och gÄ bakÄt.

Bindningar med fri rotation svÀnger och rör sig med fötternas naturliga rörelse. De förhindrar ocksÄ att snö samlas upp.

Höjbar hÀl

En av de hÀftigaste funktionerna snöskor erbjuder Àr höjbar hÀl. NÀr du klÀttrar i brant terrÀng kan du fÀlla upp trÄdstÀngerna under hÀlarna för att minska belastningen pÄ vader och akilleshÀlar.

Vilken typ av skor ska du ha med snöskor?

Goda nyheter: snöskor Àr utformade för att fungera med praktiskt taget alla typer av kÀngor och skor. Vissa Àr till och med sÀrskilt utformade för löparskor.

Back to top button