KlÀder

Skalbyxor Dam BĂ€st i Test [2024]

De bĂ€sta hĂ„rda skalbyxorna (hard shell) för damer Ă€r vĂ€derbestĂ€ndiga och klarar alla förhĂ„llanden, de Ă€r vattentĂ€ta och motstĂ„ndskraftiga mot slitage. Å andra sidan Ă€r mjuka skalbyxor (soft shell) ocksĂ„ superpraktiska för att de Ă€r vattentĂ€ta, bekvĂ€ma och mer flexibla, men de slits ju ocksĂ„ mycket lĂ€ttare.

Den hÀr artikeln kommer att hjÀlpa dig att hitta detaljerad information om alla typer av skalbyxor för damer, nÀr det gÀller faktorer och egenskaper som du bör tÀnka pÄ innan du köper ett par!

Men först och frÀmst, hÀr Àr Ärets bÀsta skalbyxor för damer:

BĂ€st i Test

MĂ„ngfunktionella!

5/5
PrisvÀrd

Bra Allround!

4.6/5

Vinter

 BÀst för Skidor!

4.7/5
5/5

Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women Àr den perfekta kombinationen av mode, komfort och prestanda för damer. Dessa skalbyxor Àr tillverkade av ett vattentÀtt och andningsbart Gore-Tex-tyg och har ett elastiskt midjeband och mÄnga bÀltesöglor som garanterar en bekvÀm passform och tillförlitligt skydd. Astral GTX Àr mycket mÄngfunktionella och fungerar utmÀrkt som regnbyxor eller för vandring, löpning och andra utomhusaktiviteter. Dessutom Àr den med sin snygga design perfekt för vardagligt bruk ocksÄ. Oavsett om du letar efter en pÄlitlig och funktionell friluftsbyxa eller bara ett snyggt tillÀgg till din garderob Àr Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women det perfekta valet.

Fördelar

 • Haglöfs Astral Gore-Tex Pant Women Ă€r utformade med mycket tekniska funktioner. De Ă€r bĂ„de vattentĂ€ta och andningsbara och ger dig extra komfort och skydd.
 • De hĂ€r skalbyxorna Ă€r tillverkade av robust material som kommer att hĂ„lla lĂ€nge.
 • Astral GTX Ă€r mycket prisvĂ€rda och erbjuder kvalitet och prestanda till ett överkomligt pris.
 • Haglöfs Astral GTX Ă€r tillverkad av vattentĂ€tt, andningsbart och slitstarkt GORE-TEXÂź-tyg med en vattenpelare pĂ„ 28 000mm
 • KnĂ€na Ă€r förböjda och utformade för att följa kroppens naturliga rörelser för ökad komfort och rörlighet.
 • Dessa skalbyxor har ocksĂ„ strategiskt placerade ventilationsdragkedjor för ökad andningsförmĂ„ga.

Nackdelar

 • Dessa skalbyxor Ă€r inte anpassade för de kallaste vinterdagarna.
5/5

FjĂ€llrĂ€ven Women’s Bergtagen Eco Shell Trousers Ă€r ett par sjukt snygga skalbyxor i allra högsta kvalitet, och den perfekta följeslagaren pĂ„ alla friluftsĂ€ventyr. De hĂ€r byxorna Ă€r tillverkade av ett unikt Eco-shell tyg i 100% polyester som Ă€r bĂ„de ventilerande och vattentĂ€tt och hĂ„ller dig torr och bekvĂ€m oavsett yttre omstĂ€ndigheter. FjĂ€llrĂ€ven Women’s Bergtagen Eco Shell Trousers klarar det mesta och Ă€r lĂ€mpade Ă€ven för de tuffaste friluftsĂ€ventyren som bergsbestigningar eller för skidĂ„kning.

Fördelar

 • Skalbyxorna Ă€r riktigt bra i bĂ„de vĂ„ta och blĂ„siga förhĂ„llanden, och ger skydd mot elementen samtidigt som kroppen kan andas och vara bekvĂ€m.
 • Byxorna har ocksĂ„ en lĂ€ttviktsdesign, nĂ„got som gör dem perfekta för aktiva aktiviteter som vandring, klĂ€ttring och skidĂ„kning.
 • VattentĂ€t och ventilerande Eco-shell material för högsta komfort med en vattenpelare pĂ„ hela 30 000 mm.
 • Bergtagen Eco Shell Trousers Ă€r utrustade med RECCO-reflektor som gör att rĂ€ddningsarbetare kan hitta dig, Ă€ven under snön, ifall du rĂ„kar ut för en lavin eller olycka.
 • Dessa fantastiska skalbyxor har ocksĂ„ avtagbara snölĂ„s i bensluten. Mycket bra!
 • Dessutom gör de hellĂ„nga vattenavvisande dragkedjorna det enkelt att öppna upp och ventilera ifall du blir för varm och underlĂ€ttar Ă€ven av och pĂ„tagning.

Nackdelar

 • Women’s Bergtagen Eco Shell Trousers frĂ„n FjĂ€llrĂ€ven kostar en rejĂ€l slant.
4.6/5

Lundhags Laka WomenÂŽs Pant Ă€r speciellt framtagen för vandring, men passar lika bra för de flesta Ă€ventyr i blöta förhĂ„llanden. Den hĂ€r skalbyxan Ă€r tillverkad i vattentĂ€tt 3-lagersmaterial av Ă„tervunnen polyester utformad för att hĂ„lla dig bekvĂ€m samtidigt som den ger dig maximalt skydd. Oavsett om du ska campa, vandra eller bara utforska, kommer Laka Women’s Pant frĂ„n Lundhags att hjĂ€lpa dig att fĂ„ ut det mesta av dina utomhusĂ€ventyr.

Fördelar

 • Laka WomenÂŽs Pant Ă€r en riktigt bra och bekvĂ€m allroundskalbyxa i riktigt hög kvalitet!
 • Lundhags Laka Women’s Pant Ă€r utrustad med en elastisk midja för en bekvĂ€m passform och en justerbar dragsko för en personlig passform.
 • Skalbyxorna Ă€r tillverkade i ett mycket bekvĂ€mt material med en finstickad insida som erbjuder andningsförmĂ„ga, hĂ„llbarhet och komfort hela dagen.
 • Dessa skalbyxor har ocksĂ„ lĂ„nga tvĂ„vĂ€gsdragkedjor pĂ„ sidorna för enkel av och pĂ„tagning och extra ventilation.
 • Byxorna har ocksĂ„ knappjustering i bensluten för att passa mĂ„nga olika kĂ€ngmodeller.

Nackdelar

 • Byxorna Ă€r ganska dyra.
4.7/5

Om du Ă€r i behov av en skidbyxa eller vinterbyxa som Ă€r otroligt slitstark, lĂ€tt, vĂ€derbestĂ€ndig och utformad för att hĂ„lla dig bekvĂ€m Ă€r NorrĂžna Women’s Lyngen Gore-Tex Pro Pants det perfekta valet. Skalbyxan Ă€r tillverkad med Gore-Tex Pro-tyg i 100% polyamid med förstĂ€rkningar pĂ„ yttertyg och baksida, men ventilerar Ă€ndĂ„ fint. De 3/4-lĂ„nga sidoförbanden, den justerbara midjan garanterar ett fullt rörelseutbud som inte begrĂ€nsar din rörelseförmĂ„ga. NorrĂžna Women’s Lyngen Gore-Tex Pro Pants Ă€r ett par riktigt grymma skalbyxor att Ă„ka skidor med!

Fördelar

 • Exceptionellt vattentĂ€tt och andningsbart skydd tack vare GTX Pro-materialet.
 • HĂ„llbar konstruktion och förstĂ€rkning för lĂ„ngvarig anvĂ€ndning under krĂ€vande förhĂ„llanden.
 • Justerbart midjebĂ€lte för perfekt passform och komfort.
 • Funktionerna inkluderar en GTX Pro konstruktion som garanterat hĂ„ller dig torr, tillsammans med en YKKÂź AquaGuardÂź dragkedja för extra skydd.
 • Byxorna Ă€r utformade med ledband, förformade knĂ€n och en stretchpanel pĂ„ baksidan, vilket ger dig rörelsefrihet samtidigt som din kropp hĂ„lls torr.
 • Custom-Fit Waist gör att det Ă€r extra lĂ€tt att justera midjan.

Nackdelar

 • NorrĂžna Women’s Lyngen GTX Pro pants Ă€r inte billiga, utan till för dig som verkligen tar din skidĂ„kning riktigt seriöst.

Köpguide [Skalbyxor Dam BÀst i Test]

Innan du köper ett par skalbyxor för damer sÄ Àr det viktigt att förstÄ att det finns olika typer av skalbyxor, vi kommer att gÄ igenom alla typer hÀr sÄ att du förstÄr skillnaden.

Ett par softshell-byxor Àr flexibla och kan hjÀlpa dig att skydda dig mot vÀder och vind, men inte i samma utstrÀckning som ett par hardshell-byxor Àr avsedda att göra. Dom Àr ofta tillverkad av ett mjukare tyg, t.ex. polyester och nylon, och kan fungera som ett mellanlager eller ensam i bekvÀmare vÀderförhÄllanden.

Vad du ska TÀnka pÄ nÀr du Köper Skalbyxor för Damer

Flera faktorer mÄste beaktas för att plaggen ska vara bekvÀma och behagliga.

 • Typ av skal
 • Vattenavvisnings-förmĂ„ga
 • VĂ€rmehĂ„llning

Typ av Skal

Skalbyxor för damer kan delas in i tre huvudkategorier, nÀmligen byxor med hÄrt skal, mjukt skal och isolerade skal. VÄrt huvudfokus i denna artikeln ligger pÄ hardshell-byxor softshell-byxor för damer.

Byxor med hÄrt skal för damer:

Hardshell-byxor Àr helt vattentÀta, oavsett om det Àr i sidled, lÀtt dimma eller regn. De Àr motstÄndskraftiga mot alla vÀderförhÄllanden. Softshell-byxor kan rivas och slitas sönder, men hard-shell Àr hÄrt och ett vÀldigt stryktÄligt material. De ger anvÀndaren maximalt skydd. De anvÀnds oftast i svÄra förhÄllanden som stormar, dimma och nÀr man klÀttrar i de högsta delarna av bergen.

Byxor med mjukt skal för damer:

Softshell-byxor Àr tillverkade av ett vÀvt stretchigt tyg för att förbÀttra din rörelseförmÄga under skidÄkning, vandring och bergsklÀttring hela dagen. De Àr motstÄndskraftiga mot revor och nötning. De Àr andningsbara och motstÄndskraftiga mot vatten. Dessa byxor Àr mycket lÀmpliga i torrare omrÄden.

Isolerade byxor:

Den hÀr typen av byxor har ett yttre lager och ett vattentÀtt inre lager. Isoleringstypen varierar beroende pÄ vilken typ av plagg som anvÀnds.

VattentÀthet

Det du vill ha Àr en skalbyxa som skyddar dig frÄn hÄrda avÄkningar, snö frÄn berget, vind och vÀrsta tÀnkbara förhÄllanden. Din sÀkerhet spelar stor roll och dÀrför Àr det viktigt att ha vattentÀta byxor som skyddar dig frÄn de nÀmnda scenarierna.

De bÀsta vattentÀta skalbyxorna bör vara klassade med en vattenpelare frÄn 5000mm till 28000mm. Ju högre klassningen blir, desto mer vattentÀt blir plagget.

Vissa plagg tillverkade av specialmaterial, t.ex. GORE-TEX, finns inte med i betygsskalan men materialet Àr vattentÀtt sÄ du kan övervÀga dem ocksÄ.

VÀrmehÄllning

Byxornas vÀrmehÄllningsförmÄga Àr en annan faktor att ta hÀnsyn till. Fodret ska vara extra varmt och bekvÀmt. Vissa personer vars ben inte lÀtt blir kalla kommer att föredra att bÀra byxor med en lÀtt extra foderbas och vice versa gÀller för de personer som blir nerkylda snabbare i benen.

Andra skalbyxor har inget foder pÄ insidan. De kallas ofodrade byxor. Dessa byxor Àr frÀmst avsedda för skidÄkning. De Àr mycket lÀtta för att möjliggöra maximal rörelse och andningsförmÄga nÀr du Äker skidor.

Den sista kategorin av byxor Àr isolerade byxor. Den hÀr typen av byxor Àr mycket lÀtta, de har lÄg syntetisk profil och ger extra vÀrme jÀmfört med de andra byxorna. du kommer att kÀnna mycket vÀrme, sÀrskilt nÀr du börjar röra dig.

Funktioner att ÖvervĂ€ga nĂ€r du ska Köpa ett par Skalbyxor för Damer

LÄt oss nu fokusera vÄr uppmÀrksamhet pÄ de viktigaste funktionerna som du mÄste ta hÀnsyn till nÀr du ska köpa ett par grymma skalbyxor för damer.

TÀnk pÄ vad som passar dina intressen och preferenser eftersom de kan variera frÄn en individ till en annan:

Passform & Storlek

Om du Àr smal ska du vÀlja smala byxor. En byxa med 4-vÀgsstretch Àr lÀmplig för dig eftersom den ger flexibilitet och maximal rörelsefrihet och den ger ocksÄ en urban och elegant look.

Snödamasker

Den finns vid byxornas nedersta manschetter. De hjÀlper till att hindra snö frÄn att nÄ dina fötter. De Àr försedda med elastiska band som gör att du kan stoppa in dem helt och hÄllet i stövlarna. Vissa damasker Àr försedda med klÀmkrokar som hÄller fast i skosnöret. NÀr snön hindras frÄn att komma in i benen hÄlls de varma och torra, precis sÄ som du vill att det ska vara.

Fickor med Dragkedja

Vill du bÀra med dig nÄgra föremÄl uppför backen? DÄ kan fickor med dragkedja spara dig mycket pengar, eftersom de garanterar sÀkerheten för din mobiltelefon, plÄnbok eller kamera. VÀlj en byxa med olika fickor sÄ att de kan rymma alla dina viktiga saker.

Ventilation

Skalbyxor med dragkedja och ventilering ger maximal temperaturreglering och luftventilation. Detta möjliggör enkel ventilation utan att anvÀndaren behöver öppna eller ta av sig kÀngorna eftersom luften kan cirkulera jÀmnt genom att bara öppna byxornas dragkedjor.

Stretch-Material

Det stretchiga tyget förbÀttrar din rörlighet och flexibilitet. Det kan strÀcka sig till den maximala storlek du vill ha och gör dina rörelser snabba och enkla.

Material

NÀr det gÀller skalbyxor för kvinnor Àr materialet en av de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ. Det pÄverkar inte bara direkt produktens kÀnsla och hÄllbarhet, utan kan ocksÄ ha en inverkan pÄ vÀdertÀthet, andningsförmÄga och stretchighet. NÄgra utmÀrkta material för skalbyxor Àr Gore-Tex, vattentÀt nylon och olika syntetiska tyger. Alla dessa tyger hÄller dig torr, varm och bekvÀm, samtidigt som du kan röra dig fritt. Gore-Tex och liknande tyger Àr vanligtvis de dyraste, men de ger det bÀsta skyddet mot vÀder och vind. Nylon Àr ocksÄ lÀtt och andningsbart, vilket gör det perfekt för vandringar eller andra utomhusaktiviteter. Slutligen kan syntetiska tyger som polyester och spandex ge viss vÀrme och flexibilitet. TÀnk pÄ de förhÄllanden du planerar att bÀra byxorna under och vÀlj material dÀrefter.

Kostnad

NÀr det gÀller kostnader Àr det inte alltid ett enkelt svar. Skalbyxor för kvinnor finns i olika prisklasser, frÄn budgetvÀnliga plagg till dyrare designeralternativ. TÀnk pÄ att ditt köp ska Äterspegla kvalitet och hÄllbarhet, sÄ du behöver inte köpa det dyraste exemplaret. LÀgg ner tillrÀckligt med tid för att hitta nÄgot som passar din livsstil och budget. Om du har en tajt budget kan du leta efter rabatter och utförsÀljningar. Har du tur kanske du hittar ett fynd!

Nu Àr du Redo!

Du har just gjort klokt i att bekanta sig med information om skalbyxor för damer sÄ att du nu kan fatta ett vÀlgrundat beslut om du vill köpa ett par.

De viktigaste faktorerna att ta hÀnsyn till Àr som sagt; byxans typ, byxans vattentÀthet och byxans vÀrmenivÄ. Utöver dessa faktorer har vi Àven funktioner som bör beaktas.

I den hÀr artikeln har vi tagit upp funktioner som t.ex. stretchigt tyg, vattentÀt, ventilering, passform. fickor med dragkedja och snödamasker. Sen vad som passar just dig Àr ju ocksÄ ett individuellt beslut som du nu Àr redo att ta pÄ egen hand. Lycka till!

Vanliga FrÄgor och Svar

 NÀr du bÀr skalbyxor Àr det viktigt att du alltid kan lÀgga till ett extra lager lÄngkalsonger under för att hÄlla dig varm. Vi rekommenderar att vÀlja ett understÀll som Àr tillverkat av fukttransporterande tyg för maximal komfort. Dessutom kan du övervÀga att lÀgga till ett extra isoleringslager, till exempel ett mellanlager av fleece eller ull, för Ànnu mer vÀrme.

 Skalbyxor kan anvÀndas Äret runt beroende pÄ modell. Det finns tunna softshellbyxor som gÄr alldeles utmÀrkt att anvÀnda sommartid men Àven tjockare hardshell-byxor som Àr till för de tuffaste vinterklimaten.

 Skalbyxor Àr ett skönt och andningsbart alternativ nÀr det gÀller vattentÀta byxor. Dessa Àr speciellt framtagna för att minimera att vatten trÀnger in medan de fortfarande har god ventilation, vilket gör dem bÄde bekvÀma och smidiga.

Back to top button