Kläder

Skalbyxor Dam Bäst i Test [2022]

De bästa hårda skalbyxorna (hard shell) för damer är väderbeständiga och klarar alla förhållanden, de är vattentäta och motståndskraftiga mot slitage. Å andra sidan är mjuka skalbyxor (soft shell) också superpraktiska för att de är vattentäta, bekväma och mer flexibla, men de slits ju också mycket lättare.

Den här artikeln kommer att hjälpa dig att hitta detaljerad information om alla typer av skalbyxor för damer, när det gäller faktorer och egenskaper som du bör tänka på innan du köper ett par!

Men först och främst, här är årets bästa skalbyxor för damer:

Bäst i Test

Mångfunktionella!

5/5
Premium
Prisvärd

Bra Allround!

4.6/5

Vinter

 Bäst för Skidor!

4.7/5

Köpguide [Skalbyxor Dam Bäst i Test]

Innan du köper ett par skalbyxor för damer så är det viktigt att förstå att det finns olika typer av skalbyxor, vi kommer att gå igenom alla typer här så att du förstår skillnaden.

Ett par softshell-byxor är flexibla och kan hjälpa dig att skydda dig mot väder och vind, men inte i samma utsträckning som ett par hardshell-byxor är avsedda att göra. Dom är ofta tillverkad av ett mjukare tyg, t.ex. polyester och nylon, och kan fungera som ett mellanlager eller ensam i bekvämare väderförhållanden.

Vad du ska Tänka på när du Köper Skalbyxor för Damer

Flera faktorer måste beaktas för att plaggen ska vara bekväma och behagliga.

  • Typ av skal
  • Vattenavvisnings-förmåga
  • Värmehållning

Typ av Skal

Skalbyxor för damer kan delas in i tre huvudkategorier, nämligen byxor med hårt skal, mjukt skal och isolerade skal. Vårt huvudfokus i denna artikeln ligger på hardshell-byxor softshell-byxor för damer.

Byxor med hårt skal för damer:

Hardshell-byxor är helt vattentäta, oavsett om det är i sidled, lätt dimma eller regn. De är motståndskraftiga mot alla väderförhållanden. Softshell-byxor kan rivas och slitas sönder, men hard-shell är hårt och ett väldigt stryktåligt material. De ger användaren maximalt skydd. De används oftast i svåra förhållanden som stormar, dimma och när man klättrar i de högsta delarna av bergen.


Byxor med mjukt skal för damer:

Softshell-byxor är tillverkade av ett vävt stretchigt tyg för att förbättra din rörelseförmåga under skidåkning, vandring och bergsklättring hela dagen. De är motståndskraftiga mot revor och nötning. De är andningsbara och motståndskraftiga mot vatten. Dessa byxor är mycket lämpliga i torrare områden.

Isolerade byxor:

Den här typen av byxor har ett yttre lager och ett vattentätt inre lager. Isoleringstypen varierar beroende på vilken typ av plagg som används.

Vattentäthet

Det du vill ha är en skalbyxa som skyddar dig från hårda avåkningar, snö från berget, vind och värsta tänkbara förhållanden. Din säkerhet spelar stor roll och därför är det viktigt att ha vattentäta byxor som skyddar dig från de nämnda scenarierna.

De bästa vattentäta skalbyxorna bör vara klassade med en vattenpelare från 5000mm till 28000mm. Ju högre klassningen blir, desto mer vattentät blir plagget.

Vissa plagg tillverkade av specialmaterial, t.ex. GORE-TEX, finns inte med i betygsskalan men materialet är vattentätt så du kan överväga dem också.

Värmehållning

Byxornas värmehållningsförmåga är en annan faktor att ta hänsyn till. Fodret ska vara extra varmt och bekvämt. Vissa personer vars ben inte lätt blir kalla kommer att föredra att bära byxor med en lätt extra foderbas och vice versa gäller för de personer som blir nerkylda snabbare i benen.

Andra skalbyxor har inget foder på insidan. De kallas ofodrade byxor. Dessa byxor är främst avsedda för skidåkning. De är mycket lätta för att möjliggöra maximal rörelse och andningsförmåga när du åker skidor.

Den sista kategorin av byxor är isolerade byxor. Den här typen av byxor är mycket lätta, de har låg syntetisk profil och ger extra värme jämfört med de andra byxorna. du kommer att känna mycket värme, särskilt när du börjar röra dig.

Funktioner att Överväga när du ska Köpa ett par Skalbyxor för Damer

Låt oss nu fokusera vår uppmärksamhet på de viktigaste funktionerna som du måste ta hänsyn till när du ska köpa ett par grymma skalbyxor för damer.

Tänk på vad som passar dina intressen och preferenser eftersom de kan variera från en individ till en annan:

Passform & Storlek

Om du är smal ska du välja smala byxor. En byxa med 4-vägsstretch är lämplig för dig eftersom den ger flexibilitet och maximal rörelsefrihet och den ger också en urban och elegant look.

Snödamasker

Den finns vid byxornas nedersta manschetter. De hjälper till att hindra snö från att nå dina fötter. De är försedda med elastiska band som gör att du kan stoppa in dem helt och hållet i stövlarna. Vissa damasker är försedda med klämkrokar som håller fast i skosnöret. När snön hindras från att komma in i benen hålls de varma och torra, precis så som du vill att det ska vara.

Fickor med Dragkedja

Vill du bära med dig några föremål uppför backen? Då kan fickor med dragkedja spara dig mycket pengar, eftersom de garanterar säkerheten för din mobiltelefon, plånbok eller kamera. Välj en byxa med olika fickor så att de kan rymma alla dina viktiga saker.

Ventilation

Skalbyxor med dragkedja och ventilering ger maximal temperaturreglering och luftventilation. Detta möjliggör enkel ventilation utan att användaren behöver öppna eller ta av sig kängorna eftersom luften kan cirkulera jämnt genom att bara öppna byxornas dragkedjor.

Stretch-Material

Det stretchiga tyget förbättrar din rörlighet och flexibilitet. Det kan sträcka sig till den maximala storlek du vill ha och gör dina rörelser snabba och enkla.

Nu är du Redo!

Du har just gjort klokt i att bekanta sig med information om skalbyxor för damer så att du nu kan fatta ett välgrundat beslut om du vill köpa ett par.

De viktigaste faktorerna att ta hänsyn till är som sagt; byxans typ, byxans vattentäthet och byxans värmenivå. Utöver dessa faktorer har vi även funktioner som bör beaktas.

I den här artikeln har vi tagit upp funktioner som t.ex. stretchigt tyg, vattentät, ventilering, passform. fickor med dragkedja och snödamasker. Sen vad som passar just dig är ju också ett individuellt beslut som du nu är redo att ta på egen hand. Lycka till!

Se även
Close
Back to top button