Bäst i TestVerktyg & Redskap

Multiverktyg Bäst i Test 2024

Vi vet alla att rätt verktyg kan göra en enorm skillnad i våra utomhusaktiviteter och hemmaprojekt. Men när det kommer till att välja rätt multiverktyg kan det vara en utmaning att navigera mellan alla alternativ. Följ med oss när vi djupdyker bland årets bästa multiverktyg och delar med oss av våra tankar och erfarenheter när vi utforskar allt från funktioner, användarvänlighet och värde för pengarna.
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

När vi testade Gerber Truss Multi-Tool blev vi imponerade över dess mångsidighet och kvalitet. Den här lilla enheten har 17 olika funktioner för att klara av de flesta arbetsuppgifterna i både vardagen och äventyr utomhus. Det som verkligen stack ut var att den kändes robust och hållbar, samtidigt som den låg bekvämt i handen och var enkel att använda.

Vi märkte särskilt hur praktiskt det var att kunna plocka fram verktygen utan att behöva öppna hela multiverktyget, vilket sparar tid och ansträngning. Dessutom kommer det med ett starkt och säkert nylonfodral, så du kan enkelt bära Gerber Truss Multi-Tool i bältet eller fästa det på väskan.

Fördelar

 • Lätt att använda med 17 praktiska funktioner
 • Öppning av verktygen utan att öppna hela enheten
 • Utför uppgifter snabbt och effektivt
 • Mångsidig
 • Robust
 • Komfortabel

Nackdelar

 • Lite tyngre än konkurrenter

Utlåtande

Efter vår testning kan vi med säkerhet säga att Gerber Truss Multi-Tool är en värdig investering för dig som söker ett multiverktyg med hög kvalitet, mångsidighet och användarvänlighet. Det är en bra kompis att ha med sig både utomhus och i hemmet för att lösa olika uppgifter snabbt och effektivt.

4.7/5

När vi testade Leatherman Charge Plus TTi blev vi omedelbart förtjusta i dess eleganta design och höga kvalitet. Det här multiverktyget har 19 funktioner och är tillverkad av högkvalitativa material som titan och rostfritt stål, vilket gör den otroligt stark och hållbar. Enheten är dessutom mycket lätthanterlig med en vikt på 252 gram, vilket betyder att den är både praktisk och bekväm att använda även under längre perioder.

Under vår testning fann vi att Leatherman Charge Plus TTi var särskilt imponerande när det gäller utbudet av verktyg. Det finns allt från knivar och sågar till konserv- och kapsylöppnare – och nästan alla verktyg kan nås utan att behöva öppna hela enheten, vilket är praktiskt när tiden är knapp. Efter att ha testat detta multiverktyg kan vi säga att det uppfyller kriterierna för “multiverktyg bäst i test” tack vare sin kombination av funktionalitet, slitstyrka och smidighet.

Fördelar

 • Enastående materialkvalitet
 • Mycket funktionellt och mångsidigt
 • Smidig och enkel användning
 • Titanram
 • 19 funktioner
 • Lättviktsdesign

Nackdelar

 • Kan vara dyrt för vissa

Utlåtande

Slutsatsen är att Leatherman Charge Plus TTi är ett utmärkt val för dig som vill ha ett premium-multiverktyg med enastående kvalitet, användarvänlighet och en lång rad funktioner. Med sin lätta design och sina många praktiska verktyg kommer du att vara väl förberedd för både vardagliga situationer och mer krävande utomhusäventyr.

4.4/5

Under vår testning av Urberg Multi-Tool G2 upptäckte vi att detta multiverktyg erbjuder en hel del användbara funktioner utan att kosta för mycket. Med 14 olika verktyg, inklusive kniv, såg, skruvmejsel, konservöppnare och mer, kan det hjälpa dig att lösa många olika uppgifter i både hemmet och utomhus. Trots sin lägre prislapp kände vi att kvaliteten var överraskande bra med tanke på dess prisklass, och vi uppskattade hållbarheten och hur lätt det var att använda Urberg Multi-Tool G2.

En nackdel med det här multiverktyget är att det inte är lika mångsidigt som de dyrare alternativen, vilket innebär att du kanske inte hittar rätt verktyg för alla situationer. Men för det mesta tror vi att Urberg Multi-Tool G2 erbjuder mer än tillräckligt för att täcka de vanligaste behoven. Minimalistisk design och kompakt storlek gör det också perfekt för att bära med sig på vandringar, campingturer eller i din verktygslåda hemma.

Fördelar

 • Bra kvalitet för priset
 • Kompakt och bärbar
 • Lätt att använda och pålitlig för de flesta uppgifter
 • Lättanvänd
 • Hållbar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte lika många funktioner som dyrare alternativ

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Urberg Multi-Tool G2 ett utmärkt budgetalternativ för dig som letar efter ett funktionellt och lättanvänt multiverktyg för vardagligt bruk och utomhusaktiviteter. Trots att det inte har lika många funktioner som dyrare alternativ, erbjuder det ändå bra kvalitet och prestanda för priset.

4/5

Under vår testning av Astro Multiverktyg fann vi att det var ett attraktivt och praktiskt multiverktyg som kombinerar funktionalitet med estetik. Det träinspirerade utseendet ger det en unik charm och hjälper det att sticka ut från många andra multiverktyg på marknaden. Vi uppskattade de 12 olika verktygen som ingår, såsom kniv, såg, skruvmejsel och konservöppnare, vilket gör det till ett användbart verktyg i många olika situationer både inomhus och utomhus.

Det märks att Astro Multiverktyg är designat med användarens bekvämlighet i åtanke, då det känns välbalanserat i handen och verktygen är enkla att öppna och låsa igen. Dock märkte vi att kvalitetskänslan inte var riktigt i par med vissa andra multiverktyg på marknaden, även om detta kan vara acceptabelt beroende på dina preferenser och användningsområde.

Fördelar

 • Unikt träliknande utseende
 • Enkel att använda med bra balans
 • Bra utbud av verktyg för diverse användningsområden
 • Träinspirerad design
 • 12 funktioner
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Inte lika hög kvalitetskänsla som andra alternativ

Utlåtande

Slutsatsen är att Astro Multiverktyg kan vara ett intressant val för dig som söker ett multiverktyg med en unik design och bra funktionalitet. Vi tror att det skulle kunna passa de flesta användare och vara användbart i många olika situationer. Dock är kvalitetskänslan inte lika hög som hos vissa konkurrenter, så om detta är mycket viktigt för dig kan det vara bra att överväga andra alternativ.

Köpguide -Multiverktyg Bäst i Test

När du funderar på att köpa ett multiverktyg kan det vara överväldigande att välja det perfekta för just dina behov. Men oroa dig inte, jag är här för att hjälpa dig! I den här delen av vår produktguide kommer vi att gå igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på när man köper ett multiverktyg. Så ta en kopp kaffe, luta dig tillbaka och låt oss dyka rakt in i dessa tips och tricks, så att du kan göra ett informerat beslut om det bästa multiverktyget för dina äventyr!

Välja rätt typ av multiverktyg

Först och främst är det viktigt att bestämma sig för vilken typ av multiverktyg som passar dina behov bäst. Tänk på de uppgifter du vill kunna utföra med verktyget och hur ofta du tänker använda det. Jämför olika typer av multiverktyg på marknaden och läs recensioner från andra användare för att få koll på vad som är populärt och pålitligt. Även om det kanske är lockande att köpa det allra senaste och mest high-tech multiverktyget, kom ihåg att funktion över form är A och O.

För vardagsbruk eller specialiserade uppgifter

Ett multiverktyg kan användas för en mängd olika ändamål, från vardagliga göromål till mer specialiserade uppgifter. Om du letar efter ett verktyg för vardagsbruk kan en mindre variant med de grundläggande funktionerna vara tillräcklig, såsom en kniv, sax och skruvmejsel. För dig som behöver ett verktyg för mer specialiserade ändamål, kanske för fiske, camping eller hantverk, finns det mer avancerade alternativ där ute med fler funktioner och tillbehör. Kom dock ihåg att ju fler funktioner ett multiverktyg har, desto mer komplicerat och svårhanterligt kan det bli!

Storlek och vikt

Även storlek och vikt spelar roll när du väljer ett multiverktyg. Storleken påverkar dess portabilitet och hur enkelt det är att ha med sig i fickan, väskan eller ryggsäcken. Små multiverktyg kan vara smidiga för vardagligt bruk och de tar inte upp mycket plats. Å andra sidan kan större och tyngre multiverktyg erbjuda fler funktioner och vara lättare att använda för mer kraftfulla uppgifter som kräver viss styrka. Så när du väljer, tänk på vad du ska använda ditt multiverktyg till och hur ofta du tänker bära det med dig. Ibland kan det vara en bra idé att ha två olika storlekar: en för fältet och en för plånboken!

Funktioner och tillbehör att hålla utkik efter

När du väljer ett multiverktyg är det viktigt att tänka på vilka funktioner och tillbehör som faktiskt kommer vara användbara för dig. Tänk på vad du kommer att använda verktyget för, samt vilka tillbehör som kan komma till nytta i olika situationer. Här går vi igenom några av de mest populära funktionerna och tillbehören som kan komma väl till pass när det gäller att tackla olika göromål.

De mest användbara verktygen

Det finns en uppsjö av multiverktyg på marknaden, vilket kan göra det svårt att veta vilka funktioner som faktiskt kommer att vara användbara för dig. Det bästa är att börja med att tänka över vilka verktyg du ofta behöver i din vardag och vid dina utomhusaktiviteter. Här kommer en lista med några verktyg som ofta ingår i de populäraste multiverktygen och som kan vara bra att ha:

 • Kniv
 • Såg
 • Tång
 • Skruvmejsel
 • Fil
 • Öppnare (kapsylöppnare, konservöppnare)
 • Pincett

Tänk på att det kan finnas många varianter av dessa verktyg, till exempel både fasta och utbytbara knivar, eller olika typer av skruvmejslar. Det gäller att hitta den kombination av funktioner som bäst passar dina behov och som du tror kommer att användas mest. Med detta i åtanke kan du lättare jämföra olika multiverktyg och hitta det som är bäst för dig.

Knivar, sågar och tänger

De kanske mest grundläggande verktygen på ett multiverktyg är kniv, såg och tång. Knivar är ovärderliga för allt från att öppna förpackningar till att skära fibrer eller matvaror. En såg kan vara bra att ha om du befinner dig utomhus och behöver kapa mindre grenar eller stockar. Tänger är praktiska för att greppa saker, böja trådar eller dra åt och lossa muttrar. Se till att välja ett multiverktyg med dessa grundläggande funktioner som passar dina behov – kanske behöver du en större kniv för utomhusbruk, eller en mindre och smidigare variant om du mest kommer använda verktyget inomhus.

Skruvmejslar och filar
Skruvmejslar och filar är även de mycket användbara verktyg som kan ingå i ett multiverktyg. Skruvmejslarna kommer ofta i både spårskalle- och stjärnspårvarianter för att passa de vanligaste skruvtyperna. Filar kan användas för att slipa och forma olika slags material, som trä, plast eller metall. Att ha en funktionell skruvmejsel och fil på ditt multiverktyg kommer göra det enklare att hantera småreparationer under dina äventyr eller vardagliga situationer.

Tillval som kan göra skillnad

Ofta kan mindre tänkta funktioner och tillbehör göra stor skillnad när det gäller användbarheten och mångsidigheten hos ditt multiverktyg. Dessa “små extra” kan snabbt göra ditt multiverktyg till en oumbärlig följeslagare i alla situationer. Här är några tillval att tänka på när du väljer ett multiverktyg:

 • Bits och adaptrar
 • Utvikbara linjaler
 • Remsor för att bära verktyget i bältet eller på ryggsäcken
 • Väska eller fodral för att hålla multiverktyget skyddat

Vissa av dessa tillval kan vara viktigare för dig än andra, så det är viktigt att jämföra olika modeller och se vilka funktioner och tillbehör som ingår. Kom ihåg att kvaliteten på dessa extrafunktioner också spelar roll, så det kan vara värt att investera i ett bättre märke för att få högkvalitativa tillval som håller länge och fungerar väl.

Bits och adaptrar
För dig som vill utöka funktionaliteten ytterligare kan det vara en bra idé att söka efter multiverktyg med plats för bits och adaptrar. Detta ger dig möjligheten att snabbt och enkelt byta mellan olika typer av skruvmejselbitar eller andra användbara tillbehör, som sexkantnycklar, torxnycklar eller dylikt. Genom att ha möjligheten att anpassa ditt verktyg efter uppgiften blir även de mest smala situationer lätta att hantera. Tänk dock på att detta oftast innebär att verktyget blir något större och tyngre, så fundera på hur mycket kompromiss du är villig att göra gällande storlek och funktionalitet.

Kvalitet och varumärkesbetydelse

När det kommer till multiverktyg är det viktigt att hålla ögonen på kvaliteten och hur välrenommerat varumärket är. Att gå efter billiga och okända märken kan leda till att du får ett multiverktyg som inte uppfyller dina förväntningar eller går sönder efter bara några användningar. Titta efter varumärken som länge etablerat sig inom branschen och är känt för sina högkvalitativa produkter. Investera i ett multiverktyg från ett erkänt varumärke kanske kostar lite mer initialt, men i längden kan det visa sig vara en klok investering.

Hållbarhet och garantier

Att hitta ett hållbart och pålitligt multiverktyg är absolut någonting att sträva efter. Ett verktyg som inte håller måttet under stressade situationer, eller som blir snabbt slitet, kommer bara att medföra frustration och extra kostnader. Välrenommerade tillverkare erbjuder ofta långa och omfattande garantier, vilket signalerar att de har förtroende för sina produkter. Det är också en bra idé att leta efter recensioner från användare och experter inom området för att få ytterligare insikter om hållbarheten hos olika modeller. Kom ihåg att även den bästa garantin inte kan ersätta värdet av att ha ett pålitligt och hållbart verktyg i ditt kit.

Är dyrare alltid bättre?

Intuitivt kan man tro att om ett multiverktyg är dyrare så betyder det att det är bättre. Men, det är inte nödvändigtvis så enkelt. Visst, dyrare multiverktyg kommer ofta med fler funktioner, bättre material och mer avancerad design, men du bör alltid fråga dig själv: behöver jag verkligen alla dessa extra funktioner? Ett enklare och billigare multiverktyg kan mycket väl vara tillräckligt för dina grundläggande behov och ändamål. Oavsett vilket prisnivå du väljer är det viktigt att känna till dina egna krav och behov innan du köper ett multiverktyg. Därmed undviker du att betala för onödiga funktioner samtidigt som du säkerställer att du har rätt verktyg för dina äventyr utomhus.

Vanliga Frågor och Svar

Ett multiverktyg är mycket praktiskt att ha till hands då det kombinerar flera funktioner i ett, vilket gör det användbart inom en rad olika områden. Exempel på användningsområden kan vara småreparationer i hemmet, i samband med utomhusaktiviteter som vandring och camping samt vid behov av en snabb lösning under resor.
Back to top button