Natur

Hur Lång Tid tar det att Gå Kinesiska Muren?

Kinesiska muren, eller ”den långa muren” som kineserna själva kallar den är världens största byggnadsverk och en av världens äldsta och mest ikoniska byggnadsverk. Varje år strömmar miljontals turister till Kina för att bevittna den enorma omfattningen och storheten hos detta historiska underverk. Men har du någonsin undrat hur lång tid det skulle ta att gå hela den kinesiska muren? Läs vidare för att ta reda på det!

Kinesiska Murens Historia och Funktion

Kinesiska muren sträcker sig idag över 2 400 kilometer och är den längsta konstgjorda strukturen som någonsin byggts av människor. Kinesiska muren är en imponerande bedrift av mänsklig ingenjörskonst och ett verkligt världsunder. Muren slingrar sig genom terrängen från Gula Floden öster till Kanshuh-provinsen i väster och är förstås en kraftfull symbol för den kinesiska kulturen.

Kinesiska muren är 7 meter som bredast och har hisnande 24 000 stycken torn! Den kan dock inte ses från månen som den gamla skrönan säger.

Muren började byggas så tidigt som 700 år f.Kr men kejsaren Qin Shi Huangdi, som oftast får ta åt sig äran, byggde ut och förde samman olika sektioner av muren 214 f.Kr. Anledningen tror ha varit att förhindra krigsföra nomadstammar norrifrån eller att den var till som ett handelshinder, men detta tvistar de lärde om fortfarande.

Hur Lång Tid tar det att gå Hela Kinesiska Muren?

Kinesiska Muren besöks av 20 miljoner turister varje år och de flesta turister väljer att bara besöka en del av muren, eller gå en eller några fåtal sektioner av muren.

Att däremot gå längs hela Kinesiska Muren är en episk bedrift! Beroende på hur du tar dig fram kan tiden det tar att gå hela Kinesiska Muren variera kraftigt.

Noterbara personer som har vandrat hela kinesiska muren, och hur lång tid det tog:

Som vi kan se så varierar tiden kraftigt hur lång tid det tagit folk att gå hela den Kinesiska Muren men man brukar i allmänhet säga att det tar runt 18 månader för en vanlig person att gå hela stäckan.

Faktorer som Påverkar den Tid det tar att Vandra Hela Kinesiska muren

Flera faktorer kan påverka hur lång tid det tar att gå hela Kinesiska muren. Väderförhållandena spelar en stor roll, eftersom muren ligger i olika klimat och terräng. Höga temperaturer och hög luftfuktighet kan göra resan svårare. Även antalet besökare på muren kan påverka hur lång tid det tar att genomföra vandringen. Om muren är fullsatt kan det ta längre tid att ta sig från den ena änden till den andra. Slutligen kan den fysiska konditionen hos den person som vandrar längs den kinesiska muren påverka den tid det tar. Om du är i god form kan du göra resan på kortare tid än någon som är ur form. Så om du planerar att vandra på Kinesiska muren ska du vara beredd på ett antal variabler som kan påverka din resa. Läs våra guider om bästa vandrings kängorna och bästa promenadskorna för att klara av din vandring!

Utforska de Olika Delarna av den Kinesiska Muren

Att utforska Kinesiska Muren är en unik upplevelse. Den enorma storleken och skalan på denna forntida struktur gör den till en fängslande syn, men det kan vara överväldigande att försöka ta sig igenom hela muren på en gång. Därför är det viktigt att du tar dig tid och ser till att utforska de olika delarna av den kinesiska muren. Du kan tillbringa en dag eller två med att vandra längs muren runt Peking, eller ta några veckor på dig för att utforska de mer avlägsna delarna.

Back to top button