Skor

Höstskor Barn Bäst i Test 2024

När säsongen växlar, löven faller och temperaturen sjunker är det dags att leta efter de bästa och mest lämpliga höstskorna för barnen. Att hitta en balans mellan utmärkt kvalitet, stil, komfort samt pris kan vara en utmaning, men oroa dig inte – vi har gjort arbetet åt dig! I den här artikeln har vi granskat fyra fantastiska höstskoalternativ, som passar alla behov och budgetar. Vi har listat skor som är gjorda med barnens välmående och säkerhet i åtanke!
Bäst i Test
4.7/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

3.8/5

Bonus

4.3/5
4.7/5
När vi testade Kids Cobra X Gore-Tex höstskor för barn blev vi omedelbart imponerade av dess grymma kvalitet och fina funktioner. Dessa skor är gjorda av mycket stryktåligt material som ger extra skydd och hållbarhet, vilket gör dem suveräna för barn som gillar att spendera tid utomhus under hösten. Vi uppskattade också den bekväma passformen och den inbyggda Gore-Tex teknologin som säkerställer att fötterna hålls torra och varma. Dessutom har dessa skor ett mycket bra grepp på hala underlag vilket ökar ditt barns säkerhet och självförtroende.

Fördelar

 • Mycket bekväma och varma för barnens fötter.
 • Gore-Tex teknologi håller fötterna torra i alla väder.
 • Grymt grepp på blöta och hala underlag.
 • Gore-Tex teknologi
 • Slitstark kvalitet
 • Bra grepp

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Kids Cobra X Gore-Tex ett utmärkt val för barn som behöver något mer än bara en vanlig höstsko. Den slitstarka konstruktionen, Gore-Tex teknologin och det fantastiska greppet gör dessa skor till ett säkert och bekvämt val för äventyrliga barn denna höst. Både vi och barnen var mycket nöjda med denna produkt!

4.7/5

När vi testade Ecco Kids Snow Mountain Boot Gore-Tex, kände vi oss nöjda med hur väl skorna klarade av barnens lek och aktivitet utomhus under hösten. Det var tydligt att dessa höstskor är designade för att hålla både fötterna varma och torra i vått och kallt väder, tack vare deras Gore-Tex membran och isolering.

Dessutom gör den innovativa BIOM NATURAL MOTION® teknologin som gör skorna extra bekväma att bära och ger barnen bättre rörlighet och stöd under lek och aktivitet. Skornas fäste på olika underlag är också imponerande, vilket ökar barnens säkerhet då de utforskar höstlandskapet.

Fördelar

 • Utformad för att hålla fötterna varma och torra
 • Innovativ komfort med BIOM-teknologi
 • God stabilitet och grepp på olika underlag
 • Gore-Tex membran
 • BIOM NATURAL MOTION®
 • Bra grepp

Nackdelar

 • Något dyrare än andra alternativ

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Ecco Kids Snow Mountain Boot Gore-Tex en smart investering för föräldrar som vill säkerställa att deras barn har varma, torra och bekväma skor under hösten. Den högre prislappen kompenseras av den överlägsna kvaliteten, komforten och teknologi som dessa skor erbjuder. Trots priset kan vi varmt rekommendera dem för denna säsong.

3.8/5
När vi testade Kids Ice Boot från Urberg blev vi imponerade över den utmärkta kombinationen av prestanda och prisvärdhet. Dessa höstskor är inte bara designade för att hålla små fötter varma och bekväma under kyliga höstdagar, utan de erbjuder också en tillförlitlig funktion i sina reflexer som gör att barnen blir synliga mörkt och regnigt väder. Barnen kan sätta på sig dessa skor snabbt och enkelt tack vare den praktiska kardborreförslutningen. Skorna är tillverkade av slitstarka material och garanterar att fötterna hålls torra i minst fyra timmar i dåligt väder. Vi gillade för övrigt det varma fodret som isolerar fötterna från kylan och ger långvarig komfort under höstens dagar utomhus. Det robusta mönstret på sulan i TPR gummi säkerställer bra grepp på våta och haliga ytor, vilket gör det enklare för barnen att ta sig runt i höstlandskapet utan oro över att halka. För priset är Kids Ice Boot från Urberg ett imponerande val som ger barnet både komfort och skydd.

Fördelar

 • Mycket prisvärda och funktionsrika
 • Varmt och bekvämt foder
 • Barnen kan enkelt sätta på skorna själva tack vare kardborreförslutning
 • Prisvärd
 • Varmt foder
 • Bra grepp

Nackdelar

 • Inte lika teknologiskt avancerade som vissa dyrare alternativ

Utlåtande

Vi kan varmt rekommendera Urberg Kids Ice Boot för föräldrar som söker ett prisvärt, varmt och hållbart alternativ till höstskor för sina barn. Trots att de kanske inte är lika tekniskt avancerade som vissa av de dyrare skorna på marknaden, levererar dessa skor ändå imponerande prestanda och hög komfortnivå för en lägre prislapp.

4.3/5

Efter att läst användares recensioner av Merrell Big Kids Moab Speed hade vi höga förväntningar på att hitta en högkvalitativ höstsko för barn. Och vi blev verkligen inte besvikna – dessa skor visade sig vara extremt bekväma och varma tack vare deras välkonstruerade design och foder. Den vattentäta M-Select Dry-membranet imponerade oss också, eftersom det hjälpte till att använda skorna i våta förhållanden utan att förlora komforten.

Även dessa skor har praktiska kardborrband, vilket gör det enkelt för barnen att ta på och av skorna snabbt vid behov. Skorna erbjuder även bra grepp på hala ytor, vilket är nödvändigt under hösten när marken kan bli mycket våt och lerig.

Fördelar

 • Varmt och behagligt foder
 • Vattentätt M-Select Dry-membran
 • Kardborreband för snabb användning
 • Bekväma
 • Praktiska kardborrband
 • Bra grepp

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Merrell Big Kids Moab Speed ett utmärkt alternativ för föräldrar som letar efter en bekväm, varm och praktisk höstsko till sina barn. Trots att de kan uppfattas som klumpiga, erbjuder skorna alla nödvändiga funktioner för att göra höstens äventyr säker och rolig för barnen.

Smarta Tips vid Köp av Höstskor

När hösten smyger sig på och det blir dags att investera i nya skor för barnen, finns det flera saker att tänka på för att göra bästa möjliga val. I den här delen av vår köpguide kommer vi att gå igenom några av de viktigaste aspekterna att ha i åtanke när du väljer höstskor för dina små äventyrare. Gör dig redo att lära dig allt du behöver veta om material, storlek, komfort och mycket mer!

Faktorer att tänka på när du köper höstskor för barn

När hösten knackar på dörren är det läge att börja titta på nya skor till de små liven – och visst finns det en hel del att tänka på! Förutom att välja några riktigt snygga skor som barnen vill ha på sig, är det otroligt viktigt att fundera över en rad praktiska aspekter. Vilka material är bäst för svenskt höstväder? Hur hittar man rätt storlek för små fötter? Och hur får man skorna så bekväma att barnen inte tvekar en sekund innan de trampar iväg ut i den fuktiga höstluften? Oroa dig inte, jag ska också ge dig tips om hållbarhet och pris – är det verkligen värt att betala mer för ett par “premium” höstskor? I den här artikeln kommer jag att gå igenom allt detta och mycket mer, så läs vidare och bli en mästare på höstskoköp!

Materialval: hitta skor som håller både fötter och skor torra

Oj, hösten är här igen och det är dags att köpa nya skor till barnen! Men vilket material ska man välja? Du vill ju ha något som håller fötterna varma och torra i det blöta och kyliga vädret. När det kommer till höstskor för barn är det viktigt att välja material som har bra vattenavstötande egenskaper, men samtidigt låter fötterna andas. Det finns flera olika material att välja mellan, såsom läder, syntetmaterial och gummi. Läder är ett utmärkt val om du söker en klassisk, stilren look och dessutom erbjuder bra vattentäthet. Syntetmaterial kan vara lättare och oftast billigare än läder, men kräver ibland impregnering för bästa skydd mot väta. Gummi är välkänt för sina vattentäta egenskaper och är särskilt praktiskt i stövlar för regniga dagar. Vad du än väljer är det viktigt att inte tumma på kvaliteten, eftersom barns fötter behöver bra skydd under höstens skiftande förhållanden.

De bästa yttermaterialen för höstskor

När det kommer till att välja yttermaterial för höstskor åt ditt barn, är det viktigt att tänka på både komfort och funktionalitet. Här är några av de bästa materialen att hålla utkik efter när du köper höstskor för barn:

 • Gummi – ger utmärkt vattentäthet och skydd mot fukt, perfekt för regniga dagar.
 • Läder – andningsbart, vattenavvisande och hållbart material som anpassar sig efter ditt barns fötter.
 • Mocka – mjukt och flexibelt material som ger bra stöd och passform, men det kan kräva extra skydd mot vatten och lera.
 • Syntetiska material – ofta lättare och billigare än naturliga material; kan vara vattentäta och enkla att rengöra, men kanske inte lika hållbara.

Glöm inte att kika på skornas insida också! Ett foder av till exempel ull, fleece eller syntetiskt material kan hjälpa till att hålla barnens fötter varma under kyligare höstdagar. Det är också smart att leta efter skor med uttagbara innersulor, så att du enkelt kan lägga till eller ta bort extra isolering när det behövs.

Vattentäthet och andningsförmåga

Nu undrar du säkert om det går att kombinera vattentäthet med andningsförmåga i höstskor för barn? Javisst, det går alldeles utmärkt! En klok lösning är att leta efter skor med en speciell membran, som exempelvis Gore-Tex eller någon liknande teknologi. Dessa membran är designade för att hålla vattnet ute samtidigt som de låter fötterna andas – en perfekt kombination för höstens utmanande väderlek. En höstsko med bra vattentäthet och andningsförmåga kommer att göra underverk för barnets komfort och välmående. Vi vet ju alla hur trist det är att ha blöta fötter, eller hur? Så var noga med att leta efter skor som klarar av att stå emot både regn och rusk, samtidigt som de gör det möjligt för barnets fötter att andas. Det är en investering i både bekvämlighet och hälsa – en kombination vi innerligt rekommenderar!

Storlek och passform: hitta rätt storlek för barnens fötter

Det är ingen hemlighet att barn växer snabbt, och att hitta rätt skostorlek kan vara en utmaning. Men oroa dig inte, det finns några smarta knep för att säkerställa att dina små får skor som passar perfekt. Först och främst är det viktigt att mäta ditt barns fötter regelbundet eftersom de kan ändra sig snabbt. Att ha skor som är för små eller för stora kan leda till smärta, obehag och till och med skador, så det är viktigt att hålla ett öga på ditt barns skostorlek.

Så mäter du ditt barns fötter korrekt

Hur mäter man då barnens fötter på bästa sätt? Jo, det finns faktiskt några enkla steg att följa. För det första är det bra att låta ditt barn stå upp när du mäter deras fötter eftersom fötterna plattas ut när de belastas. Ställ ditt barn på ett blankt papper med både häl och tå pekande rakt fram (nakna fötter eller tunna strumpor är bäst). Rita en linje vid den längsta tån och vid hälen, och sedan mäter du avståndet mellan de två linjerna. Lägg till 1-1,5 centimeter för rörelseutrymme, och voilà, du har den inre sulmåttet och kan nu hitta den perfekta skostorleken utifrån det. Det kan vara bra att mäta båda fötterna eftersom de sällan är identiska i storlek.

Att välja mellan olika skostorlekar

När du väl har mätt ditt barns fötter och fått fram rätt sulmått är det dags att välja en skostorlek. Generellt sett, för höstskor rekommenderas det att lägga till lite extra utrymme för varma strumpor. Det är också viktigt att tänka på skomodellens passform och om de har en smal eller bred läst. Prova gärna olika storlekar och modeller tillsammans med ditt barn för att hitta den bästa passformen. När skon är på foten bör det finnas lite utrymme mellan den längsta tån och skons framkant (cirka 1-1,5 cm), samt att barnet ska kunna röra tårna fritt inne i skon utan tryck eller obehag. Kom ihåg att olika märken kan ha små variationer i storlekar, så prova alltid skorna med ditt barn innan köp.

Komfort och stöd: skor som är bekväma att bära hela dagen

Ingen vill ha ont i fötterna efter en lång dag, inte minst våra små äventyrare! Därför är det viktigt att tänka på att höstskor för barn både ska vara bekväma och erbjuda bra stöd för deras växande fötter. En mjuk, vadderad insida kan göra mycket för komforten, medan en stödjande sula kan hjälpa till att fördela barnets vikt jämnt och minska trötthet i fötterna. Tänk även på att barn ofta är aktiva och rör sig mycket under dagen, så det är extra viktigt att välja en sko som sitter bra på foten utan att klämma eller trycka – en allt för hård eller obekväm sko kan faktiskt leda till skador i längden!

Stötdämpning och sulor i höstskorna

För att ge optimal komfort och stöd åt ditt barn är det viktigt att fundera på typen av stötdämpning och sula som finns i höstskorna. En bra stötdämpning kan hjälpa till att absorbera stötar när barnet går, springer och leker. Oavsett vilken typ av sula du väljer är det viktigt att den ger bra grepp på både våta och torra underlag. Titta efter mönster och strukturer under sulan som kan hj

Betydelsen av en bra hälkappa

En annan del av skon som spelar stor roll för både komforten och stödet är hälkappan. En bra hälkappa kan göra mycket för att förbättra stabiliteten och avlasta foten under alla lekfyllda höstdagar. Hälkappan sitter runt hälen på insidan av skon och bör vara fast, men samtidigt mjuk och flexibel nog för att anpassa sig efter ditt barns unika fotform. Ett tips är att prova skon och känna efter hur hälkappan känns – om den är för hård och ovig så kan den skava och orsaka skavanker på barnets fot, medan en alltför mjuk och lös hälkappa inte ger tillräckligt med stöd. Hitta ett mellanting och se till att skon är skön att bära från första steget – då har du hittat en vinnare!

Hållbarhet och pris: investera i skor som håller längre

Vi vet ju alla att barn växer snabbt, men att köpa välgjorda kvalitetsskor är en smart investering i längden. En ordentlig höstsko kommer att stå emot slitaget från daglig användning och tuffa väderförhållanden. Det innebär inte att du måste spendera en förmögenhet, men det lönar sig att leta efter varumärken och material som är kända för sin hållbarhet. Förstås är det bättre om vi kan hitta en balans mellan pris och hållbarhet, så att inte plånboken skriker ”åh, nej!”. Här är det viktigt att söka efter erbjudanden och rabatter på välrenommerade märken, kanske eye:a butiker när de har rea eller använda rabattkoder. Även om du hittar ett par högkvalitativa barnskor till ett högre pris är de ofta värda investeringen, då de kommer att hålla längre och erbjuda bättre stöd, komfort och skydd åt ditt barns fötter under hösten. Dessutom, om du har flera barn eller planerar på det, kan ju tänka dig att dessa skor kan ärvas vidare till mindre syskon när ditt barn vuxit ur dem! Så kom ihåg: satsa på kvalitet, så blir både du och ditt barn nöjda när löven börjar falla.

Vanliga Frågor och Svar

På hösten i Sverige är det viktigt att barn har varma och skyddande skor. Det kan variera mellan fodrade gummistövlar och vattentäta kängor beroende på väderförhållanden och hur mycket lättare småbarn kan röra sig.
Höstskor bör användas när temperaturen sjunker och vädret blir fuktigare i Sverige, vanligtvis runt september-oktober. Det är viktigt att välja skor med bra grepp och isolering för att skydda mot kyla och regn.
Det bästa valet av skor för barn i Sverige beror på deras ålder och aktivitetsnivå. Generellt rekommenderas skor med bra stöd, stabilitet och flexibilitet, exempelvis löparskor, för de flesta typer av aktiviteter. Vinterskor med god isolering och fuktavvisande material är viktigt för kalla månader.
När man väljer vattentäta barnskor i Sverige är det viktigt att tänka på att storleken ska passa bra och ge barnets fötter utrymme för tillväxt. Generellt bör man välja en storlek större än barnets vanliga storlek för att säkerställa att det finns plats för ett extra par sockor samt rörelse- och växtutrymme.
Vattentäta barnskor och gummistövlar är inte exakt samma sak, men båda erbjuder skydd mot väta. Vattentäta skor kan vara gjorda av olika material och designade för olika aktiviteter, medan gummistövlar oftast är tillverkade av gummi och främst används vid regnigt väder i Sverige.
Vinterskor för barn i Sverige bör vara något större än deras vanliga skostorlek, cirka en storlek upp, för att ge utrymme för tjockare strumpor och luftisolering. Detta säkerställer både komfort och värme för barnen under kalla vintermånader.
Back to top button