BĂ€st i Test

Eldkorg BĂ€st i Test [2023]

NÀr dagarna blir mörka tidigt och det blir kallt ute ger den bÀsta eldkorgen bÄde ljus och vÀrme, plus att du fÄr det charmigt sprakande ljudet av en riktig lÀgereld i din trÀdgÄrd. Vissa eldkorgar kommer till och med med grillinsatser för att förvandla dem till en improviserad matlagningsstation.

Vi har gjort detta testet för att du enkelt ska kunna hitta den bÀsta eldkorgen, eldstaden eller eldfatet som passar just din plÄnbok och smak. DÄ kör vi!

4.9/5

Kvadrat Rost Àr en stilfull och hÄllbar eldkorg som utmÀrker sig med sin robusta konstruktion och eleganta design. Tillverkad i massivt jÀrn, Àr denna eldkorg konstruerad för att stÄ emot vÀder och vind och den utvecklar en vacker, rostig fÀrg över tid. Dess stÀngda design minimerar risken för gnistspridning, vilket gör den sÀker och pÄlitlig för anvÀndning utomhus. Kvadrat Rost Àr inte bara en praktisk eldkorg, utan ocksÄ en estetisk vacker tillgÄng till trÀdgÄrden eller uteplatsen.

Fördelar

 • Tillverkad i tĂ„ligt jĂ€rn, vilket garanterar lĂ„ng livslĂ€ngd och hĂ„llbarhet.
 • StĂ€ngd design för ökat skydd mot gnistor och ökad sĂ€kerhet.
 • Estetiskt tilltalande med sin naturliga rostpatina som utvecklas över tid.
 • LĂ€tt att flytta, vilket gör den praktisk för olika utomhusmiljöer.
 • Robust konstruktion som kombinerar snygg design med praktisk funktionalitet.

UtlÄtande

Kvadrat Rost Àr en idealisk eldkorg för dem som vÀrdesÀtter bÄde design och funktionalitet. Dess robusta konstruktion och stilfulla utseende gör den till en vinnare i sin kategori. Den Àr perfekt för kvÀllar utomhus, vare sig det Àr i trÀdgÄrden eller pÄ en uteplats, och erbjuder en sÀker och njutbar eldupplevelse. Med sitt bra pris och lÄngvariga hÄllbarhet Àr Kvadrat Rost eldkorgen som stÄr ut som bÀst i test enligt vÄr bedömning.

MĂ„tt
Material
Vikt
30x40x30 cm
RÄjÀrn
3.5 kg
4.8/5

RedFire Madison Àr en unik och elegant eldkorg som kombinerar högkvalitativ funktionalitet med en frÀsig design. Denna eldkorg Àr utformad i ett rostigt utförande med laserskuren design, vilket inte bara ger den en sÀrprÀglad estetik utan ocksÄ garanterar hÄllbarhet och lÄngvarig anvÀndning. Tillverkad i solitt stÄl, Àr RedFire Madison en pÄlitlig vÀrmekÀlla för kalla kvÀllar i trÀdgÄrden.

Fördelar

 • Estetiskt tilltalande design med laserskurna mönster i rostigt utförande.
 • Tillverkad i solitt stĂ„l för hĂ„llbarhet och lĂ„ng livslĂ€ngd.
 • Robust och hĂ„llbar konstruktion som kan stĂ„ emot vĂ€der och vind.
 • Perfekt för att skapa en mysig och vĂ€rmande atmosfĂ€r i trĂ€dgĂ„rden.
 • Kombinerar funktionalitet med en unik och elegant design.

UtlÄtande

RedFire Madison Àr en utmÀrkt eldkorg för den som söker bÄde vÀrme och stil i sin trÀdgÄrdsinredning. Dess distinkta design och robusta konstruktion gör den till en attraktiv och praktisk tillÀgg till alla utomhusmiljöer. Om du vill ha en eldkorg som inte bara ger vÀrme utan ocksÄ fungerar som en elegant dekoration, Àr RedFire Madison det perfekta valet. Med sin högkvalitativa konstruktion och unika design Àr den en vÀrdefull och lÄngvarig investering för mÄnga kalla vintrar framöver.

MĂ„tt
Material
Vikt
50x38x23 cm
StÄl
5.2 kg
4.4/5

Gardenfire RA Àr ett exklusivt och riktigt snyggt eldfat som riktar sig till den designmedvetna konsumenten. Detta eldfat Àr en bra investering för den som vill ha en större och mer framtrÀdande eldkorg och Àr beredd att spendera lite mer. Dess yta Àr oxiderad vid leverans, vilket ger eldfatet en vackert platinerad yta frÄn start. Tillverkad i kolstÄl med rostplatinerad yta, Àr Gardenfire RA designad för att hÄlla i mÄnga Är, Àven vid anvÀndning Äret runt.

Fördelar

 • Rostplatinerad yta som ger en unik och vacker design redan frĂ„n början.
 • Tillverkad i högkvalitativt kolstĂ„l för maximal hĂ„llbarhet och lĂ„ng livslĂ€ngd.
 • Större storlek som gör den till en iögonfallande centralpunkt i trĂ€dgĂ„rden.
 • Idealisk för anvĂ€ndning Ă„ret runt, tack vare dess robusta konstruktion.
 • Elegant och tidlös design som passar i alla utomhusmiljöer.

UtlÄtande

Gardenfire RA Àr ett utmÀrkt val för den som söker en elegant och hÄllbar lösning för utomhuseldning. Dess unika design och högkvalitativa material gör den till ett perfekt komplement till trÀdgÄrden, altanen eller terrassen. Om du Àr ute efter en eldkorg som kombinerar funktion med sofistikerad design, Àr Gardenfire RA det perfekta valet för att skapa en mysig atmosfÀr och en imponerande estetik i din utomhusmiljö.

MĂ„tt
Material
Vikt
15x80x80 cm
KolstÄl m. platinerad yta
20 kg
4.6/5

Denna eldkorg frÄn Vastbo Àr ett praktiskt och prisvÀrt alternativ för den som söker en mÄngsidig utomhuseldplats. Tillverkad i lackerad plÄt, kombinerar denna eldkorg robusthet med mÄngsidighet. En av dess frÀmsta fördelar Àr grillgallret som medföljer, vilket gör det enkelt att anvÀnda eldkorgen för grillning. Detta tillÀgg gör eldkorgen till ett utmÀrkt val för dem som vill ha bÄde en eldplats och en funktionell grill, till ett konkurrenskraftigt pris. Den Àr lÀmplig för anvÀndning med ved, kol eller briketter, vilket ger flexibilitet i anvÀndningen.

Fördelar

 • Multifunktionell design som kombinerar eldplats och grill i ett.
 • Tillverkad i hĂ„llbar och lackerad plĂ„t.
 • Medföljande grillgaller för enkel grillning.
 • Möjlighet att elda med ved, kol eller briketter.
 • PrisvĂ€rd jĂ€mfört med liknande produkter pĂ„ marknaden.

UtlÄtande

Vastbo Eldkorg med Grillgaller Àr en utmÀrkt investering för den som vill njuta av bÄde en öppen eld och möjligheten att grilla utomhus. Dess mÄngsidiga design och robusta konstruktion gör den till en favorit bland utomhusentusiaster. Oavsett om du planerar en mysig kvÀll med öppen eld eller en trevlig middag med grillat, erbjuder denna eldkorg frÄn Vastbo allt du behöver. Dess prisvÀrda kostnad och funktionella design gör den till ett utmÀrkt tillskott till varje trÀdgÄrd eller uteplats.

Material
Lackerad plÄt

GrillSymbol Chiaro, designad av Petteri Wiimaa, Àr en exceptionellt robust och vÀderbestÀndig eldstad som Àr gjord för utomhusbruk. Denna eldstad Àr tillverkad av CortenstÄl, ett speciellt behandlat kolstÄl som erbjuder en otroligt vÀderbestÀndig och skyddande yta. Den Àr helt underhÄllsfri och har en imponerande vikt pÄ 15 kg, vilket vittnar om dess soliditet och hÄllbarhet. GrillSymbol Chairo Àr inte bara en funktionell eldstad utan ocksÄ en snygg uppgradering för alla utomhusmiljöer. Observera dock att denna eldstad ger en mer öppen eld Àn mÄnga andra eldkorgar, vilket kan resultera i mer flygande gnistor.

Fördelar

 • Tillverkad i CortenstĂ„l för exceptionell vĂ€derbestĂ€ndighet och hĂ„llbarhet.
 • Helt underhĂ„llsfri, vilket gör den lĂ€tt att hantera och anvĂ€nda.
 • Robust design av Petteri Wiimaa, vilket garanterar kvalitet och hĂ„llbarhet.
 • Vikt pĂ„ 15 kg indikerar soliditet och stabilitet.
 • Ger en mer öppen eld, vilket Ă€r ger en mer autentisk eldupplevelse.

UtlÄtande

GrillSymbol Chiaro Ă€r en utmĂ€rkt eldstad för den som söker en hĂ„llbar, vĂ€derbestĂ€ndig och underhĂ„llsfri lösning. Dess tunga konstruktion och unika design gör den till ett attraktivt och praktiskt tillskott till alla utomhusmiljöer. Även om den öppna elddesignen kan resultera i fler flygande gnistor, Ă€r dess förmĂ„ga att skapa en autentisk och njutbar eldupplevelse oslagbar. GrillSymbol Chiaro Ă€r en investering som kommer att hĂ„lla i mĂ„nga Ă„r, vilket gör den till ett utmĂ€rkt val för alla som vĂ€rdesĂ€tter kvalitet och hĂ„llbarhet i sin utomhuseldstad.

MĂ„tt
Material
Vikt
20x67x11 cm
CortenstÄl
15 kg

RedFire Denver Àr en otroligt prisvÀrd klassisk eldkorg med en elegant och modern design som kombinerar traditionell charm med nutida stil. Denna eldkorg Àr gjord för att för att skapa en vÀrmande och inbjudande atmosfÀr i din trÀdgÄrd eller pÄ uteplatsen. Den Àr lÀtt att flytta pÄ tack vare sin konstruktion och medföljande gnistplatta, vilket minimerar skrÀp och hÄller omgivningen ren och snygg. Den breddade öppningen möjliggör en ansenlig brasa som kan uppskattas under hela kvÀllen, och det gallerformade höljet frÀmjar god luftcirkulation och en levande lÄga.

Fördelar

 • Klassisk och elegant design som passar vĂ€l i alla utomhusmiljöer.
 • LĂ€tt att flytta och har en gnistplatta för renlighet och sĂ€kerhet.
 • Stor öppning för att bygga större brasor, perfekt för sociala sammankomster.
 • Pulverlackerat stĂ„l ger ett graciöst och hĂ„llbart utseende.
 • God luftcirkulation genom det gallerformade höljet för en levande eld.

UtlÄtande

RedFire Denver Àr en utmÀrkt eldkorg för den som vill lÀgga till en touch av elegans och funktionalitet i sin trÀdgÄrd eller uteplats. Den kombinerar praktisk design med estetiskt tilltalande element, vilket gör den till en favorit för bÄde vardagsbruk och speciella tillfÀllen. För att bibehÄlla dess utseende rekommenderas det att hÄlla den torr och förvara inomhus nÀr den inte anvÀnds. Med dess enkla montering och inbjudande design Àr RedFire Denver en utmÀrkt investering för den som uppskattar kvalitet och stil i sin utomhuseldning.

MĂ„tt
Material
Vikt
51,5x39x45 cm
StÄl
3.9 kg

Köpguide -Saker att TÀnka pÄ innan du Köper en Eldkorg

Det finns mÄnga olika viktiga faktorer att ta hÀnsyn till nÀr du letar efter den bÀsta eldkorgen för din trÀdgÄrd:

Vikt

Vikten pÄ ditt stormkök spelar stor roll beroende för vilket anvÀndningsomrÄde stormköket Àr tÀnkt till. Om du bara ska laga mat till dig sjÀlv kan det vara smidigt med ett mindre stormkök sÄ att du fÄr lÀttare packvikt. Ifall ni Àr en familj eller flera personer som ska ut pÄ vandring tillsammans rekommenderar vi att ni tar med ett större stormkök och delar upp packningen för att pÄ sÄ vis spara vikt.

Storlek

Eldkorgar/eldstĂ€der kommer i mĂ„nga olika storlekar. Det Ă€r intuitivt, men generellt sett gĂ€ller att ju större eldstaden Ă€r, desto fler personer fĂ„r plats att samlas runt den. De största eldstĂ€derna kan bekvĂ€mt sitta 10 personer runt dem utan att det blir trĂ„ngt, medan de minsta bara kan rymma tvĂ„ eller tre personer. Mindre eldkorgar Ă€r ocksĂ„ generellt sett lĂ€ttare att transportera och förvara. VĂ€lj den storlek som Ă€r vettig för dig och ditt utomhusutrymme – och försök att prioritera djup nĂ€r det Ă€r möjligt. Vi anser att djupare eldstĂ€der i allmĂ€nhet rymmer mer ved utan att de spiller ut i toppen och att de inte kastar ut glöd som kan störa din njutning av din eld.

Material

Det vanligaste materialet för fristÄende eldstÀder Àr stÄl. Vissa kommer att vara utformade för elementen och utveckla sin egen patina, andra Àr rostfria och rostar inte sÄ lÀtt men bör ÀndÄ tÀckas, andra Àr mycket rÄa och rostar snabbt om de inte skyddas. Det finns ocksÄ eldkorgar som Àr mÄlade eller inrymda i en annan exteriör, till exempel tegel, betong eller glasfiber. Om du vill ha en eldkorg som ska stÄ kvar pÄ din bakgÄrd i flera mÄnader i strÀck, se till att investera i nÄgot som klarar av elementen, eller skaffa ett bra skydd att lÀgga över den nÀr den inte anvÀnds. Annars kan du skaffa ett mer lÀttviktigt och portabelt alternativ som kan förvaras inomhus.

SĂ€kerhetsfunktioner

I allmÀnhet Àr propaneldstÀder sÀkrare Àn vedeldstÀder eftersom de inte producerar glöd, aska och rök som utgör en brandrisk. Gasledningar och propantankar bör dock alltid kontrolleras för att förhindra eventuella lÀckor. De flesta eldkorgarna pÄ den hÀr listan har grundlÀggande skydd, inklusive skydd av trÄdnÀt och djupa bottnar för att förhindra att glöd faller utanför eldstaden. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att minska brandrisken med din eldkorg Àr att placera den pÄ ett sÀkert avstÄnd frÄn eventuella konstruktioner och placera den pÄ en brandsÀker yta som betong, tegel eller sten. Du kan ocksÄ köpa brandsÀkra mattor att placera under bÀrbara eldkorgar.

Extrafunktioner

En del eldkorgar kommer med bonusfunktioner som till exempel matlagningsutrustning, unik exteriördesign, batterier för laddning av enheter under camping, sidobord med mera. Dessa kan vara roliga och anvÀndbara, men prioritera inte dessa funktioner framför sÀkerheten och prestandan hos sjÀlva eldkorgen.

Vi hoppas att du fick svaren du behövde i denna artikeln!

Back to top button