BĂ€st i TestCamping & Vandring

Campingstol BĂ€st i Test 2024

VÀlkommen till vÄr artikel dÀr vi kommer att guida dig genom de bÀsta campingstolarna! NÀr det gÀller att njuta av naturen i all komfort Àr en pÄlitlig och bekvÀm campingstol oumbÀrlig. Vi har dÀrför undersökt marknaden och prövat en rad olika stolar för att hitta de som bÀst uppfyller behoven för olika typer av friluftsentusiaster. I denna artikel presenterar vi vÄra topp-4 rekommendationer. SÄ oavsett om du letar efter en lÀtthanterlig stol att ta med pÄ fjÀllvandringen eller en bekvÀm och robust möbel för familjecampingen, Àr vi sÀkra pÄ att du kommer att hitta nÄgot som passar just dina behov!
BĂ€st i Test
5/5
PrisvÀrd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Under vÄra tester imponerade Helinox Sunset Chair pÄ oss med sin balans mellan komfort, stabilitet och smidighet. Denna campingstol Àr lÀtt att bÀra tack vare sin lÄga vikt vilket gör den perfekt för friluftsliv och vandringar. Vi njöt av de ventilerande meshpanelerna som hÄller ryggen sval och bekvÀm under varma dagar.

Monteringen av stolen gick snabbt och smidigt, med starka aluminiumstÀnger som ger stöd utan att vara tunga. Designen kÀnns modern och det finns flera fÀrger att vÀlja bland, vilket gör det enkelt att hitta en stil som passar ens smak. Dessutom Àr det bra att denna stol klarar av en anvÀndarvikt upp till 145 kg, sÄ den passar för nÀstan alla.

Fördelar

 • Perfekt balans mellan komfort, stabilitet och smidighet
 • LĂ€tt att bĂ€ra pĂ„ vandringar och resor
 • Klarar anvĂ€ndarvikt upp till 145 kg
 • Ventilerande meshpaneler för sval rygg
 • LĂ€ttviktig
 • BekvĂ€m
 • Stabil konstruktion

Nackdelar

 • NĂ„got högre pris Ă€n konkurrenter

UtlÄtande

Helinox Sunset Chair fĂ„r vĂ„rt toppbetyg för dess perfekta kombination av komfort, stabilitet och smidighet. Även om priset kan vara nĂ„got högre Ă€n andra campingstolar, Ă€r detta en investering som lönar sig genom en betydligt bĂ€ttre upplevelse. Den hĂ€r stolen kommer definitivt göra dina utomhusĂ€ventyr mycket bekvĂ€mare.

4.7/5

Vi testade Travellife HopfÀllbar Lyxig Campingstol Monaco Comfort och upplevde en extra touch av lyx och komfort. Tyget Àr vattentÄligt och bekvÀmt, vilket resulterar i en behaglig sittupplevelse Àven om den stÄtt i regnet. Stolen kommer med justerbart nackstöd för att ge skönare och mer ergonomistk stöd efter individuella behov.

Denna stol har en bred och stabil bas som gör den trygg att sitta pÄ, Àven pÄ ojÀmnt underlag. Monteringen var relativt enkel Àven om det tar lite lÀngre tid Àn vÄrt toppval.

Fördelar

 • BekvĂ€mt och vattentĂ„ligt tyg
 • Justerbart ergonomiskt nackstöd
 • 5 justerbara instĂ€llningar
 • VattentĂ„ligt tyg
 • Justerbart nackstöd
 • Stabil bas

Nackdelar

 • NĂ„got lĂ€ngre monteringstid

UtlÄtande

Travellife HopfÀllbar Lyxig Campingstol Monaco Comfort GrÄ Àr ett premiumval för dig som vill lÀgga lite extra pengar pÄ komfort och lyx. Den erbjuder en skön sittupplevelse och mycket bekvÀmligheter som gör det bekvÀmt att slappna av utomhus, Àven om monteringstiden kan vara lite lÀngre Àn vissa konkurrenter.

4.4/5

Under testning av Arctic Tern Beach Chair upptÀckte vi att detta Àr ett absolut budgetvÀnligt alternativ nÀr det kommer till campingstolar. Med en vikt pÄ 2,9 kg Àr stolen enkel att bÀra med sig och möjliggör att man kan njuta av ledighetens avkopplande stunder. Stolens sittkomfort var över förvÀntan i denna prisklass, och vi blev positivt överraskade över stabiliteten.

Arctic Tern Beach Chair Àr lÀtt att montera och demontera, vilket gör den mycket anvÀndarvÀnlig Àven för nybörjare inom friluftsliv. Den kompakta hopfÀllbara designen bidrar till enkel transport och förvaring. Nackdelen med denna stol Àr dock att den saknar vissa bekvÀmlighetsfunktioner som finns hos nÄgra dyrare alternativ, sÄsom nackstöd och mugghÄllare.

Fördelar

 • BekvĂ€mt att sitta i för sin prisklass
 • Packas enkelt ihop för transport och förvaring
 • LĂ€ttmonterad
 • Stabil
 • BudgetvĂ€nlig

Nackdelar

 • Saknar extra bekvĂ€mlighetsfunktioner

UtlÄtande

Arctic Tern Beach Chair Àr en prisvÀrd campingstol som erbjuder en skön sittkomfort och en slitstark design. Trots nÄgra mindre brister i bekvÀmlighetsfunktioner Àr detta en mycket bra stol för dig som vill ha en stabil och budgetvÀnlig stol att ta med under dina Àventyr.

4/5

Under vÄra tester upptÀckte vi att Arctic Tern Folding Chair Àr en utmÀrkt stol för dig som vill ha en enkel och funktionell campingstol. Stolen Àr stabil och har ett tillrÀckligt högt ryggstöd för att ge ett bra stöd nÀr man sitter. Vi uppskattade Àven brickan pÄ sidan som möjliggör avlastning av dryck, snacks, bok eller liknande.

Vi uppskattade ocksÄ hur snabbt och enkelt det var att montera och demontera den. Dess robusta konstruktion innebÀr att den hÄller upp vÀl Àven under lÀngre perioder av anvÀndning.

Fördelar

 • Bra stöd tack vare högt ryggstöd
 • Smidig och lĂ€tt att bĂ€ra
 • Bricka pĂ„ sidan
 • Stabil
 • LĂ€ttviktig
 • Enkel montering

Nackdelar

 • NĂ„got grundlĂ€ggande design

UtlÄtande

Arctic Tern Folding Chair Ă€r ett utmĂ€rkt val för dig som söker en enkel och funktionell campingstol. Den erbjuder stadigt stöd och Ă€r bĂ„de lĂ€ttviktig och smidig att bĂ€ra, vilket gör den idealisk för kortare utflykter. Även om designen kan vara lite grundlĂ€ggande Ă€r detta fortfarande en utmĂ€rkt stol för dig som vill ha enkelhet och funktionalitet i en campingstol.

Saker att TÀnka pÄ nÀr du Köper Campingstol

SÄ, du har bestÀmt dig för att investera i en ny campingstol, men vet inte riktigt vilken som passar bÀst för just dina behov? Inga problem! I den hÀr delen av vÄr köpguide kommer vi att fokusera pÄ nÄgra saker som Àr viktiga att tÀnka pÄ nÀr man köper en campingstol. Vi gÄr igenom funktioner, komfort och andra aspekter som hjÀlper dig att hitta den perfekta balansen mellan kvalitet och pris. Följ med oss pÄ den hÀr resan för att hitta din drömstol för nÀsta friluftsÀventyr!

Faktorer att TÀnka pÄ vid val av Campingstol

NÀr du planerar att spendera tid ute i naturen och vill njuta av din omgivning Àr en campingstol ett mÄste. Men hur vet du vilken campingstol som Àr den bÀsta för dig? HÀr kommer jag att gÄ igenom nÄgra faktorer som du bör tÀnka pÄ nÀr du köper en campingstol, för att sÀkerstÀlla att du fÄr en som passar dina behov och lever upp till dina förvÀntningar.

Material och HĂ„llbarhet

En av de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ nÀr man köper en campingstol Àr materialet och stolens hÄllbarhet. De bÀsta campingstolarna Àr bÄde lÀtta och slitstarka, vilket betyder att de inte bara Àr enkla att bÀra med sig men ocksÄ hÄller under lÄng tid. Men hur uppnÄr man denna balans? LÄt oss dyka ner i nÄgra av de viktigaste aspekterna av material och hÄllbarhet, nÀmligen tygets kvalitet och metallramens styrka.
Tygets Kvalitet
Det första du bör titta pÄ nÀr det kommer till campingstolar Àr sjÀlva tyget. Det Àr trots allt den del som kommer bÀra din vikt och hÄlla dig bekvÀm under din tid utomhus. Du vill ha ett tyg som inte bara Àr slitstarkt, men ocksÄ bekvÀmt att sitta pÄ. Material som polyester eller nylon ger en bra balans mellan komfort och styrka. De Àr ocksÄ lÀtta att rengöra och torkar snabbt, vilket Àr viktigt nÀr du befinner dig utomhus.
Metallramens Styrka
Du kommer att sitta en hel del pÄ din campingstol, sÄ det Àr viktigt att ramen Àr tillrÀckligt stark och stabil för att bÀra din vikt och stÄ emot vÀder och vind. De flesta campingstolar har ramar av aluminium eller stÄl, dÀr aluminiumramarna Àr lÀttare men kanske inte lika robusta som de tyngre stÄlramarna. Det gÀller att hitta en balans mellan vikt och styrka som passar just dina behov. Om du planerar att knalla lÄnga strÀckor kan du övervÀga en stol med aluminiumram för dess lÀttvikt. Men om du vill ha en extra stadig och robust stol, kanske en stÄlram Àr mer i din smak.

Vikt och Portabilitet

NÀr man vÀljer en campingstol Àr vikten och hur enkel den Àr att bÀra med sig avgörande faktorer. En lÀtt och smidig stol gör det lÀttare nÀr man ska förflytta sig mellan olika platser, och tar mindre plats i packningen. HÀr finns det flera faktorer som pÄverkar vikten och portabiliteten:

 • Material: Materialvalet i bĂ„de ramen och tyget pĂ„verkar stolens vikt. LĂ€ttare material som aluminium och nylon bidrar till en lĂ€gre totalvikt.
 • Storlek: Det finns campingstolar i olika storlekar, sĂ„ vĂ€lj en som passar dina behov och samtidigt Ă€r smidig att ta med.
 • Design: Vissa modeller Ă€r hopfĂ€llbara eller har avtagbara delar, vilket gör dem enklare att bĂ€ra med sig och packa undan.

Det kan vara bra att provsitta olika modeller och tÀnka pÄ hur de kommer att passa in i just din friluftsutrustning innan du bestÀmmer dig för vilken typ av campingstol du vill ha.

Komfort och Ergonomi

En annan viktig faktor att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller campingstolar Ă€r komforten. Även om du vill ha en lĂ€tt och slitstark stol, sĂ„ vill du ju ocksĂ„ kunna sitta bekvĂ€mt under dina friluftsĂ€ventyr. HĂ€r kommer nĂ„gra saker att övervĂ€ga nĂ€r det gĂ€ller stoppning, ryggstöd och inbyggda funktioner för ökad komfort.
Stoppning och Ryggstöd
Det sÀgs ju att man aldrig kan fÄ för mycket av det goda, men nÀr det gÀller stoppning i en campingstol Àr det inte alltid fallet. För mycket stoppning kan göra stolen onödigt tung och klumpig medan för lite stoppning kan göra den obekvÀm. Det gÀller alltsÄ att hitta en balans som passar dig. Vissa campingstolar har justerbart ryggstöd, vilket gör att du kan anpassa stolen efter din egen komfortnivÄ. SÄ fundera pÄ hur mycket stoppning och vilket ryggstöd som passar bÀst för dig och dina Àventyr.

Tips för att Maximera din Upplevelse med Campingstolen

Vem sĂ€ger att du mĂ„ste offra komfort Ă€ven om du Ă€r ute i naturen? För att fĂ„ ut det mesta av din campingstol, se till att du anpassar den efter dina behov och aktiviteter. Till exempel, om du Ă€lskar att luta dig tillbaka och lĂ€sa en bok i solnedgĂ„ngen, kanske en stol med nackstöd och inbyggda fickor för förvaring vore en bra investering. Är du en som Ă€lskar att dela utrustning med dina vĂ€nner runt lĂ€gerelden? DĂ„ kan en hopfĂ€llbar bĂ€nk eller flera lĂ€tta stolar vara perfekt för dig! Glöm inte heller att packa ner nĂ„gra bekvĂ€ma kuddar eller filtar för extra mysfaktor. Det Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt behĂ€ndigt att ta med sig ett campingbord sĂ„ man kan fĂ„ ut maximalt av nytta av sina stolar. Förvara campingstolen pĂ„ ett praktiskt stĂ€lle sĂ„ du enkelt kan plocka fram den nĂ€r det Ă€r dags att slĂ„ sig ner och njuta av naturen. Och kom ihĂ„g, det handlar inte bara om komfort – campingstolen ska ocksĂ„ hĂ„lla dig sĂ€ker! Kontrollera regelbundet att alla delar Ă€r ordentligt Ă„tdragna och sitt aldrig pĂ„ en ostadig stol!

SkötselrÄd för att FörlÀnga Campingstolens LivslÀngd

En bra campingstol kan vara din trogna följeslagare under mĂ„nga Ă€ventyr, men det krĂ€ver lite omsorg för att hĂ„lla den i toppskick. Först och frĂ€mst, rengör och torka av campingstolen efter varje anvĂ€ndning för att minimera chanserna för mögel, alger eller annan smuts att etablera sig. AnvĂ€nd en mild tvĂ„l och vatten för att skrubba tyget, och se till att trĂ€ramen torkar helt innan du packar ner den. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att skydda din stol frĂ„n extrema temperaturer – undvik att lĂ€mna den i stark sol eller kyla under lĂ€ngre perioder. Förvara din campingstol i en torr och vĂ€lventilerad plats nĂ€r den inte anvĂ€nds, och inspektera den noggrant för tecken pĂ„ slitage eller skada innan varje anvĂ€ndning. Har metallramen fĂ„tt smĂ„ repor? AnvĂ€nd lite rostskyddsfĂ€rg för att förhindra framtida korrosion. Med rĂ€tt skötsel kan du sĂ€kerstĂ€lla att din campingstol förblir bĂ„de bekvĂ€m och hĂ„llbar sĂ€song efter sĂ€song, sĂ„ passa pĂ„ att ge den lite kĂ€rlek och omtanke!

Anpassa Campingstolen efter Dina Aktiviteter

Campingstolar kan anvÀndas i en mÀngd olika sammanhang, frÄn avkopplande dagar vid stranden till fiskeutflykter i bergen. För att fÄ ut mest av din campingstol Àr det viktigt att tÀnka pÄ vilken typ av aktiviteter du frÀmst kommer anvÀnda den till. Genom att tÀnka pÄ vad du frÀmst ska anvÀnda campingstolen till kan du hitta rÀtt modell som passar dina behov perfekt.
Back to top button