BĂ€st i Test

BĂ€sta Campingbordet 2024

NÀr det gÀller friluftsliv och camping Àr det viktigt att ha rÀtt utrustning för att göra det mesta av dina Àventyr. Ett av de mest kritiska tillbehören för en lyckad utflykt Àr utan tvekan ett bra campingbord. Men hur vÀljer du det bÀsta campingbordet för just dina behov? Oroa dig inte, för vi har granskat och jÀmfört de bÀsta produkterna pÄ marknaden. I den hÀr artikeln tar vi dig igenom fyra topprankade campingbord och belyser deras funktioner, fördelar och nackdelar, sÄ att du kan fatta det bÀsta beslutet för att hitta det bord som passar dina behov och budget.

BĂ€st i Test
4.7/5

Premium

4.7/5

PrisvÀrd

4.3/5

Bonus

4/5
4.7/5

NÀr vi testade Arctic Tern Folding Table blev vi imponerade av hur enkelt det var att montera och demontera bordet, vilket gör det idealiskt för friluftsliv och camping. Bordet Àr ocksÄ mycket stabilt och tillrÀckligt rymligt för en hel familjs mÄltid eller spelkvÀll utomhus.

Det pulverlackerade stÄlramen ger bordet en hög hÄllbarhet och motstÄndskraft mot vÀderförhÄllanden, vilket Àr viktigt för produkter som anvÀnds aktivt i naturen. Det slitstarka material som bordsskivan Àr gjord av tÄl bÄde sol, regn och blÄst.

Fördelar

 • Gör montering och demontering enkelt och smidigt
 • Stabilt och tillrĂ€ckligt rymligt för flera personer
 • Hög hĂ„llbarhet och motstĂ„ndskraft mot vĂ€derförhĂ„llanden
 • LĂ€ttmonterad
 • Stabil
 • Slitstark

Nackdelar

 • Kan vara tung för vissa anvĂ€ndare

UtlÄtande

Arctic Tern Folding Table kan vara det bÀsta alternativet för dig som prioriterar enkel montering och stabilitet i ett campingbord. Dess slitstarka design och förmÄgan att tÄla olika vÀderförhÄllanden gör det till en utmÀrkt investering för dina friluftsÀventyr.

4.7/5

Under vÄr testperiod av Helinox Table One Hard Top L uppskattade vi verkligen dess kompakta och lÀtta konstruktion, utan att kompromissa med funktionaliteten. Bordet var enkelt att montera med dess unika hopfÀllbara design, vilket sparade tid och anstrÀngning under campingresor. Den hÄrda bordsskivan ger en solid och jÀmn yta att arbeta vid eller Àta frÄn, vilket vi verkligen uppskattade.

En annan överraskande aspekt var bordets stabilitet och hÄllbarhet, trots sin lÀtta konstruktion. Helinox Table One Hard Top L tÄl utmÀrkt vÀderförhÄllanden och reser sig bra Àven mot blÄst. Vi kÀnde oss bekvÀma att placera vÄra drycker och matrÀtter pÄ bordet utan nÄgon oro för att det skulle vicka eller falla omkull.

Fördelar

 • Enkel montering med hopfĂ€llbar design
 • HĂ„rd bordsskiva ger jĂ€mn yta
 • UtmĂ€rkt motstĂ„ndskraft mot vĂ€derförhĂ„llanden
 • Hög hĂ„llbarhet och stabilitet
 • Kompakt
 • LĂ€ttviktig
 • Stabil

Nackdelar

 • Kan vara dyrare Ă€n andra alternativ

UtlÄtande

Helinox Table One Hard Top L Àr ett premiumval för dig som vill ha ett lÀtt, stabilt och hÄllbart campingbord. Den unika hopfÀllbara designen och den hÄrda bordsskivan gör det till ett utmÀrkt val för friluftsentusiaster som letar efter en stilfull och praktisk produkt.

4.3/5

Under vÄr testning av Robens Adventure Table S blev vi positivt överraskade av dess prisvÀrdhet i kombination med effektiv funktionalitet. Det hÀr bordet var lÀtt att montera och vÀldigt kompakt nÀr den packas ner, vilket vi tyckte var bra för camping- eller vandringsÀventyr dÀr minimalt bagage Àr avgörande. Trots sin mindre storlek och lÄga vikt, visade sig bordet vara mycket anvÀndbart och praktiskt för att hantera mÄltider och annan utrustning under vÄra friluftsutflykter.

Bordets aluminiumram design ger en anmĂ€rkningsvĂ€rd stabilitet och lĂ€tthet, vilket vi uppskattade bĂ„de vid resande och anvĂ€ndning. Den laminerade bordsskivan gör det tĂ„ligt och motstĂ„ndskraftigt mot vĂ€der, vĂ€ta och spill. Även om Robens Adventure Table S inte Ă€r det största campingbordet pĂ„ marknaden, upptĂ€ckte vi att det uppfyller de grundlĂ€ggande behoven för en solo eller tvĂ„-persons campingresa.

Fördelar

 • LĂ€tt att montera och packa ner
 • Aluminiumram ger lĂ€tt vikt och stabilitet
 • Laminerad bordsskiva stĂ„r emot vĂ€der och spill
 • Kompakt
 • PrisvĂ€rd
 • Stabil

Nackdelar

 • Mindre storlek Ă€n andra modeller

UtlÄtande

Robens Adventure Table S Àr ett prisvÀrt val för dig som söker ett kompakt och funktionellt campingbord. Denna modell kan vara det perfekta valet för dig som behöver en enkel och smidig lösning för soloresor eller campingturer med en partner, utan att tumma pÄ stabilitet och hÄllbarhet.

4/5

Under vÄr tid med Brafab Volga Campingbord upptÀckte vi ett mÄngsidigt och pÄlitligt campingbord. Dess mellanstora design erbjuder utrymme för flera personer att njuta av mÄltider och aktiviteter tillsammans samtidigt som det Àr enkelt att bÀra pÄ campingÀventyr. Bordet var lÀtt att montera tack vare dess smarta infÀllbara ben och teleskopiska ram.

Brafab Volga Campingbord Àr dessutom mycket hÄllbart och tÄl vÀdrets pÄverkan vÀl. Vi fann att bordsskivan, som Àr gjord av högkvalitativ polywood, Àr bÄde sol- och vattenbestÀndig och behÄller sitt stilrena utseende Àven efter flera anvÀndningar. Sammantaget var Brafab Volga Campingbord ett mycket bra val för oss som planerade lite större campingutflykter.

Fördelar

 • Mellanstor design, passar flera personer
 • Enkel montering och transport
 • Hög hĂ„llbarhet och vĂ€derbestĂ€ndighet
 • InfĂ€llbara ben
 • Teleskopisk ram
 • Polywood-bordsskiva

Nackdelar

 • Kan vara nĂ„got tungt jĂ€mfört med andra bord

UtlÄtande

Brafab Volga Campingbord Àr ett utmÀrkt alternativ för dig som letar efter ett mÄngsidigt och pÄlitligt campingbord för större grupper eller familjer. Dess enkla montering, hÄllbarhet och stilrena design gör det till ett mycket bra val för alla typer av friluftsÀventyr.

Smartaste Tipsen för att VÀlja RÀtt Campingbord

SÄ du Àr pÄ jakt efter det perfekta campingbordet att ta med pÄ dina Àventyr, men vet inte riktigt vad du ska leta efter? Oroa dig inte, vi har tÀckt dig! I detta avsnitt kommer vi att gÄ igenom nÄgra av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ nÀr man köper det bÀsta campingbordet. Oavsett om du Àr en rutinerad utomhusentusiast eller ny pÄ camping-scenen, kommer du garanterat att hitta nÄgra guldkorn hÀr som hjÀlper dig att fatta det bÀsta beslutet för dina behov.

Materialval och Stabilitet i Campingbord

Vad Àr vÀl viktigare Àn att ha en stabil yta nÀr man ska njuta av en mÄltid i det fria? Campingbordets materialval spelar en stor roll nÀr det kommer till stabiliteten och hÄllbarheten. HÀr gÄr vi genom de tvÄ huvudsakliga materialen, aluminium och trÀ, och deras fördelar samt nackdelar. Kom ihÄg att oavsett vilket material du vÀljer Àr det Àven viktigt att tÀnka pÄ ytterligare faktorer sÄsom bordets ben och generella konstruktion för att garantera en stabil upplevelse.

Aluminium som LĂ€tta och TĂ„liga Alternativ

Om du frÀmst Àr ute efter ett lÀtt och mycket portabelt campingbord kan aluminium vara riktigt svÄrslaget. Aluminiumbord Àr ofta lÀtta att transportera tack vare sin lÄga vikt, samtidigt som de har en imponerande hÄllbarhet. Dessutom har aluminium en god korrosionsbestÀndighet, vilket innebÀr att det tÄl fukt och vÀta utan att rosta eller försvagas. Perfekt för bÄde soliga dagar vid strandkanten och regniga kvÀllar i skogen! En nackdel med aluminium kan vara att det ibland kan ge en kallare kÀnsla jÀmfört med trÀ, men det gÄr ju alltid att bÀttra pÄ stÀmningen med en mysig duk eller liknande.

TrÀ för den Stabila och Traditionella KÀnslan

TrÀ Àr det klassiska materialet nÀr det kommer till campingbord, och det Àr inte utan anledning. Ett trÀbord ger en stabil kÀnsla och ofta en generellt mysigare atmosfÀr Àn metall. Dessutom kan trÀ vara en mer miljövÀnlig lösning jÀmfört med aluminium, sÄ om hÄllbarhet Àr viktigt för dig kan trÀ vara det bÀsta alternativet. Men tÀnk pÄ att trÀ Àr tyngre Àn aluminium, vilket kan göra transporten lite mer bökig. Dessutom kan oskyddat trÀ börja ruttna eller spricka om det utsÀtts för fukt och regn under lÀngre perioder.
Behandling av TrÀbord för VÀderbestÀndighet
Om du vĂ€ljer ett trĂ€bord för dina campingĂ€ventyr Ă€r det viktigt att se till att det fĂ„r den rĂ€tta behandlingen för att klara av utomhusbruket. Det innebĂ€r att behandla bordet med impregneringsmedel, olja eller lack som skyddar trĂ€et mot fukt och vĂ€derpĂ„verkan. Genom att regelbundet underhĂ„lla och vĂ„rda ditt trĂ€bord kan du förlĂ€nga dess livslĂ€ngd och skydda det mot bĂ„de svampangrepp och skador frĂ„n solen som blekning och sprickor. SĂ„ var inte rĂ€dd för att lĂ€gga lite tid och kĂ€rlek pĂ„ ditt campingbord – det kommer tacka dig genom att stĂ„ stadigt i mĂ„nga Ă„r framöver!

Storlek och Design pÄ Campingbordet

NĂ€r det kommer till storlek och design pĂ„ campingbordet Ă€r det viktigt att planera lite i förvĂ€g – hur mĂ„nga kommer anvĂ€nda bordet och vilka aktiviteter kommer ni ha dĂ€r? Är det frĂ€mst för avkoppling och fika, eller ska ni laga mat och spela spel vid bordet? Ett mindre bord passar bra för enklare aktiviteter, medan ett större bord kan erbjuda mer plats för bĂ„de matlagning och umgĂ€nge. TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att storleken Ă€ven pĂ„verkar hur enkelt det Ă€r att packa och transportera bordet. NĂ€r det gĂ€ller design finns det fĂ€llbara och hopvikbara konstruktioner som gör att bordet tar begrĂ€nsad plats nĂ€r det inte anvĂ€nds. En smart idĂ© Ă€r ocksĂ„ att hĂ„lla utkik efter modeller med justerbara ben som kan anpassas efter ojĂ€mn terrĂ€ng eller olika sitt- och stĂ„höjder. Ett campingbord som matchar dina behov i storlek och design kommer garanterat göra din vistelse i naturen smidigare och mer bekvĂ€m.

FĂ€llbara eller Hopvikbara Konstruktioner

NÀr man köper ett campingbord Àr det viktigt att tÀnka pÄ hur enkelt det Àr att fÀlla upp och fÀlla ihop bordet. Det finns flera olika typer av konstruktioner som kan vara mer eller mindre praktiska beroende pÄ dina behov och önskemÄl. SÄ vad Àr egentligen skillnaden pÄ fÀllbara och hopvikbara bord, och vilket passar just ditt Àventyr bÀst? HÀr listar vi de mest populÀra konstruktionerna för att hjÀlpa dig att bestÀmma dig:

 • FĂ€llbara campingbord – Dessa bord har benen fastsatta i bordsskivan sĂ„ att de bara behöver fĂ€llas ut för att anvĂ€ndas. De kan vara tunga och tar upp mer plats.
 • Hopvikbara campingbord – Bordsskivan och benen kan monteras isĂ€r och packas ihop. De Ă€r lĂ€ttare att transportera men kan ta lĂ€ngre tid att montera.
 • Rullbara campingbord – Bordet har en ihoprullbar skiva och avtagbara ben. Det Ă€r praktiskt och lĂ€tt att transportera, men kanske inte lika stabilt som andra modeller.
 • Teleskopben – Campingbord med justerbara teleskopben erbjuder extra flexibilitet vad gĂ€ller höjd och stabilitet pĂ„ ojĂ€mna ytor.

Detta Àr nÄgra av de mest vanliga konstruktionerna nÀr det gÀller campingbord. Vilken typ du vÀljer beror pÄ vad som Àr viktigast för dig, antingen det Àr stabilitet, smidighet, eller packningsvÀnlighet. TÀnk ocksÄ pÄ att vissa modeller kan ha speciella funktioner, som justerbara ben eller integrerade förvaringsutrymmen, som kan vara vÀrda att övervÀga.

Fördelarna med Justerbara Ben
Justerbara ben pĂ„ campingbordet kanske inte lĂ„ter som nĂ„got du behöver, men ge inte upp tanken för snabbt – fördelarna Ă€r faktiskt flera! För det första gör de att du lĂ€tt kan anpassa höjden pĂ„ bordet sĂ„ att bĂ„de vuxna och barn kan sitta bekvĂ€mt och anvĂ€nda det pĂ„ ett ergonomiskt korrekt sĂ€tt. Oavsett om du har smĂ„barn som behöver en lĂ€gre höjd för att Ă€ta, eller om ni vill ha olika höjder för olika aktiviteter, Ă€r justerbara ben den perfekta lösningen. För det andra finns det ju ocksĂ„ situationer nĂ€r det naturliga underlaget inte Ă€r helt plant – som vi alla vet kan skogsmark och campingplatser erbjuda nĂ„got ojĂ€mn terrĂ€ng. Justerbara ben gör dĂ„ att du kan stĂ€lla in varje ben individuellt för att sĂ€kerstĂ€lla att bordet stĂ„r stadigt och inte vinglar. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt blir din utflykt till naturen bĂ„de bekvĂ€mare och sĂ€krare, och slipper du störa dig pĂ„ snedstĂ€llningar ditt campingliv blir genast mer trevligt!

Praktiska Funktioner i Campingbord

Extra Förvaringsutrymme och Krokar för Tillbehör

Vem gillar inte extra förvaringsutrymme, eller hur? Campingbord med extra förvaringsfack och krokar för tillbehör kan göra livet mycket enklare nĂ€r vi Ă€r ute i det fria. TĂ€nk pĂ„ alla prylar vi brukar ha med oss: pannlampa, solglasögon, vattenflaska, matlĂ„da och kanske till och med en bok att lĂ€sa. Det kan lĂ€tt bli rörigt! Det Ă€r hĂ€r de smarta extrafunktionerna kommer in. Ett campingbord med integrerade hyllor, sidofickor eller krokar för upphĂ€ngning av vĂ€skor och annat ger dig snabb Ă„tkomst till dina saker utan att de tar upp plats pĂ„ bordsytan. Dessutom hĂ„ller det ordning och reda pĂ„ lĂ€gret, vilket gör upplevelsen mer bekvĂ€m och avslappnad. NĂ€r du Ă€r ute efter att köpa det bĂ€sta campingbordet, ta en titt pĂ„ de modeller som erbjuder dessa anvĂ€ndbara funktioner – det kommer garanterat att betala sig i lĂ€ngden!

Integrerade BĂ€nkar och Stolar

Har du nÄgonsin kÀnt kÀnslan av att dra ut en stol frÄn bilen, bara för att upptÀcka att den har gÄtt sönder? DÄ kanske det Àr dags att övervÀga ett campingbord med integrerade bÀnkar eller stolar. Dessa praktiska konstruktioner ger dig bÄde bord och sittplatser i ett, vilket inte bara sparar vÀrdefullt packutrymme, utan Àven besvÀr. MÄnga moderna campingbord erbjuder nu detta allt-i-ett-koncept, dÀr bÀnkar eller stolar fÀlls ut direkt frÄn bordets ram. Ytterligare en fördel Àr att dessa integrerade sittplatser ofta Àr utformade för att passa perfekt under bordet nÀr de inte anvÀnds, vilket frigör Ànnu mer utrymme för annan campingutrustning eller aktiviteter. HÄll utkik efter modeller med bekvÀma och slitstarka sittplatser som Àr lÀtta att rengöra och som tÄl vÀder och vind.

Back to top button