Natur

Hur man Blir av med Bävrar

Bävrar är ett av naturens mest flitiga djur. De har förmågan att bygga dammar och hyddor med anmärkningsvärd snabbhet och expertis. Tyvärr kan samma egenskaper göra livet svårt för människor. Människor som har bävrar på sin egendom kan få problem med översvämmade gårdar, skadade träd och till och med blockerade avloppssystem. Med hjälp av några enkla metoder är det möjligt att avskräcka och avlägsna bävrar från din egendom!

Ta bort Tillgången till Livsmedelskällor

Bävrar är alltid på jakt efter mat, så det enklaste sättet att bli av med dem är att ta bort deras tillgång till mat. Om du har en damm eller sjö i närheten av din fastighet, se till att hålla den ren från fisk och andra vattenlevande godsaker som bävrarna älskar att smaska på. Lämna ingen mat ute i det fria och förvara helst alltid ätbara saker i lufttäta behållare. Om du har problem med att bävrarna äter upp allt din trädgård kan du försöka plantera växter med starka dofter som djuren inte gillar. Och om inget annat fungerar kan du alltid skaffa viltskyddande stängsel så är saken biff!

Bavrar

Installera Stängsel

Stängsel är ett av de bästa sätten att bli av med bävrar. Att installera ett staket är ett bra sätt att hålla dem borta från din egendom. Se till att staketet är minst 2,5 meter högt och sitter minst en meter ner i marken, eftersom bävrar är förvånansvärt skickliga klättrare. Använd galvaniserat stålnät eller järnväv för att göra det så bäversäkert som möjligt. Om du föredrar ett mer naturligt utseende är ett vävt trådstängsel med några strängar taggtråd i toppen också ett effektivt avskräckande medel. Oavsett vad du väljer ska du bara komma ihåg att det måste vara starkt och robust nog för att stå emot bäverns frenetiska tuggande!

Använda Vatten för att Avskräcka Bävrar

Gräv inte ner dig fullständigt bar för att du har problem med bäver! Den goda nyheten är att det finns många sätt att bli av med dem, och att använda vatten är ett av de mest effektiva. Du kan skapa en vattenbarriär genom att dämma upp en liten bäck eller installera ett staket i vattnet. Bävrar är utmärkta simmare, så detta borde vara tillräckligt för att avskräcka dem från att komma hit. Dessutom kan du sätta en slang i vattnet och slå på den med jämna mellanrum för att skapa en stark ström. Ljudet av rinnande vatten är ofta tillräckligt för att få bävrarna att skutta iväg!

Introducera Naturliga Rovdjur

Att introducera naturliga rovdjur kan vara ett effektivt sätt att bli av med besvärliga bävrar. Vargar, lodjur, björnar och prärievargar är naturliga fiender till bävrar och kan hjälpa till att hålla populationen i schack. Även om de kan låta skrämmande kan dessa djur faktiskt vara till nytta för miljön, eftersom de hjälper till att hålla bäverpopulationen i balans. Dessutom erbjuder de ett utmärkt tillfälle att titta på vilda djur! Så om du letar efter en naturlig, icke-invasiv lösning på bäverproblem kan införandet av naturliga rovdjur vara precis det svar du har letat efter, även om det kan tyckas lite långsökt..

Använd Repellenter

Bävrar kan vara en riktig plåga, men frukta inte! Att använda repellenter är ett bra sätt att bli av med bävrar från din fastighet. Repellenter fungerar genom att skapa en oönskad miljö för bävrarna, en miljö som är så obehaglig att de inte vill stanna kvar. För att använda repellenter måste du hitta bäverns huvudsakliga ingångsställen och applicera repellenten runt området. Se till att applicera det ofta och generöst så bör du se resultat inom några dagar. Dessutom är det ett miljövänligt sätt att bli av med bävrar utan att skada dem.

Back to top button