Kläder

Bästa Friluftsbyxan [2022]

Att bära friluftsbyxor har, som du säkert noterat, blivit allt mer populärt. Folk har även i allt större utsträckning börjat använda friluftsbyxor på fritiden och till vardags. Det är kanske inte så konstigt med tanke på hur bekväma, mångsidiga och snygga ett par bra friluftsbyxor faktiskt är.

Vi har sonderat terrängen och jämfört årets bästa friluftsbyxor för både dam och herr, för att hjälpa dig att hitta det perfekta paret för just dig och din plånbok!

Bäst i Test
Extremt Slitstarka & Rörliga
5/5
Bästa Prisvärda
Lätta & Rörliga Vår/Sommar/Höst
4.7/5
Bästa Budget
Mycket Bra & Prisvärda
4.5/5
Bäst i Test Barn
Mångsidig & Slitstark Hybridbyxa
4.9/5

Köpguide [Bästa Friluftsbyxan]

Ett par bra friluftsbyxor är bra för att upprätthålla en bekväm och snygg passform som inte känns för tight när du går. Byxorna är tillverkade med ett speciellt tyg som ger en bekväm nivå av stretch, samtidigt som de har många fiffiga fickor. Friluftsbyxor är ofta också vind- och vattentäta, vilket gör att du håller dig torr, varm och skön när du är utomhus eller i naturen.

Tänk på Detta när du Köper Friluftsbyxor

När du köper friluftsbyxor finns det saker att tänka på innan du köper dem.

Nedan följer några faktorer som du bör tänka på innan du köper friluftsbyxor:

Byxornas Längd

Längden på friluftsbyxorna är viktig eftersom den avgör hur mycket extra utrymme du har för att ta på och av byxorna. Det betyder att om du har jeans eller andra byxor med midjeband kommer dina byxor att vara kortare än vad de annars skulle vara. Detta kan vara irriterande om du ofta måste sitta ner, eftersom du inte vill böja dig framåt och anstränga ryggen när du sitter ner. Om detta händer mer än en gång bör du överväga att gå upp en storlek i midjemåttet för att se till att du har tillräckligt med utrymme för alla dessa aktiviteter utan att känna dig obekväm.

Längden på friluftsbyxorna beror också på om du vill att de ska täcka hela vägen ner till anklarna eller bara komma över ankeln. Om du vill att de ska täcka hela vägen ner blir de lite längre än om du inte vill ha dem så långa. Friluftsbyxor som är längre brukar också vara bekvämare eftersom de lätt kan rullas ihop när de inte används, så att de behåller sin form när de inte används. Detta innebär att de är mycket mångsidiga eftersom de kan bäras på många olika sätt beroende på vilken aktivitet du gör och vilken årstid det är.

Material

Tygets material är viktigt eftersom det kan tillverkas av olika material. Detta inkluderar material som bomull, syntetmaterial och polyester. Bomull är en naturfiber som produceras av växten Gossypium herbaceum. Den kommer att vara varm och andningsbar, vilket gör den perfekt för vandring i kallt väder. Bomull kan dock vara känslig för att krympa när den tvättas, så du måste se till att du tvättar dina friluftsbyxor innan du vandrar i dem så att de inte krymper och blir obekväma. Syntetmaterial är en syntetisk fiber som tillverkas av polymerer eller plaster som tillverkas med hjälp av kemiska processer. De är vanligtvis tillverkade av nylon eller polyester och kommer att vara mycket robusta men också lätta, vilket är bra för utomhusaktiviteter.

Syntetiska tyger absorberar inte vatten, så de torkar snabbt efter att ha blivit blöta. Polyestertyger tillverkas vanligtvis av polyester som har behandlats med andra kemikalier för att göra dem mer hållbara. Polyesterbyxor kan bli riktigt varma när de utsätts för solljus, så om du planerar att bära dina friluftsbyxor under dagen kan du överväga att bära något lätt under dem. Polyester är också vattenavvisande, vilket innebär att byxorna torkar snabbt efter att ha blivit blöt.

Midjestorlek

Friluftsbyxornas midjestorlek är viktig för att vandringsbyxorna ska vara bekväma och inte orsaka obehag. Om midjebandet är för tajt kan det orsaka skav och gnidning när du går eller sitter ner, vilket kan leda till obehag. Om midjebandet är för löst är det för lätt att fastna i saker när man går eller glider på stenar. Storleken på friluftsbyxor beror på din kroppstyp och hur du normalt bär dina kläder. För de flesta människor bör en storlek medium räcka för att vandra i varmt väder utan att orsaka obehag. Om du är mycket lång eller har ett större bröst kan du dock överväga att ta en storlek large, eftersom de vanligtvis är längre och rymligare och därför passar bättre.

Fördelarna med Bra Friluftsbyxor

Det finns många fördelar med att bära friluftsbyxor, bland annat:

  • Friluftsbyxor kan användas för många olika aktiviteter och kan bäras i en mängd olika situationer:
  • Friluftsbyxor kan användas vid vandring, skogspromenader, fiske, fågelskådning, camping och andra utomhusaktiviteter.
  • Friluftsbyxor är idealiska för utomhussporter eftersom de ger komfort och skydd under aktiviteten.
  • De håller dig också torr om det börjar regna eller om du blir blöt när du vandrar.
  • De är också mycket bekväma eftersom de är lätta och andas.
  • Materialet som friluftsbyxorna består av är vattenavvisande, vilket innebär att de torkar snabbt efter att ha blivit blöta
  • Friluftsbyxorna har en slät yta, vilket innebär att de inte fastnar i något när du går eller glider på stenar när du går.
  • Tyget är också mycket lätt så det kommer inte att orsaka något obehag när du vandrar.
  • Om du bär dem under dina vanliga kläder skyddar du dig från att gnida dig mot grenar när du klättrar i träd eller buskar när du tittar på fåglar i skogen.
  • Du kan enkelt dra av dina friluftsbyxor och tvätta dem i din vanliga tvättmaskin och torktumlare, så du behöver inte oroa dig för att de ska bli för smutsiga eller trasiga under din vandring.
Back to top button