Kläder

Regnställ Dam Bäst i Test [2024]

Vi har upptäckt att det finns en hel del dåliga regnställ för damer på marknaden som bara är vattenavvisande och byggda för enstaka lätta duggregn. Men vissa regnställ för damer är verkligen vattentäta nog att klara av riktigt ordentliga och långvariga skyfall! Vi har också testat regnställ för dam som är speciellt framtagna för att vara packbara – det sista du behöver är ett regnställ som fyller halva din resväska eller ryggsäck när du ska ut i naturen!

Premium
Stilrent & Bra!
4.7/5
Bästa Regn-Poncho
Bekväm & Billig
4.8/5
Prisvärd
Otroligt Prisvärt!
4.7/5
4.8/5

Om du letar efter en pålitlig och snygg regnjacka och byxor som är både lätta och packbara är Unisex Packable Rainset från Tretorn det perfekta valet! Det här setet är tillverkat av vattentätt tyg och är utformat för att hålla dig torr och bekväm i alla typer av väder. Kappan har en huva med dragsko och dragsko i midjan, medan byxorna har en justerbar midja och benöppningar. Dessutom packas de båda bekvämt i den medföljande påsen, vilket gör det enkelt att ta med sig dem vart du än går. Oavsett om du är ute på en promenad eller spenderar tid utomhus kommer detta regnstället att hålla dig stilfullt skyddad från regn och rusk!

Toppfunktioner

 • Tretorn Packable Rainset är tillverkat av ett lätt och vattentätt material som gör att du håller dig torr i regnet.
 • Regnstället är lätt och kan packas i den medföljande väskan, vilket gör det lätt att bära med sig och lämpligt för resor.
 • Ventilation finns bak på jackan och är utformad för att kunna användas även under mer aktiva aktiviteter.

Fördelar

 • Regnsetet är tillverkar i PVC-fri PU med vattenavvisande dragkedja, vilket gör det lämpligt även för de regnigaste dagarna.
 • Tretorn Unisex Packable Rainset har en klassisk design och är perfekt för alla utomhusaktiviteter och kommer att hålla dig snygg.
4.7/5

Tenson Hurricane XP Set W är ett regnställ som har lite djärvare design än de något tråkigare standardmodellerna. Setet innehåller en vattentät, andningsbar jacka och byxor som är perfekta för alla utomhusaktiviteter. Tyget är lätt och stretchigt, vilket gör det bekvämt och lätt att röra sig i, samtidigt som det ger ett utmärkt skydd mot väder och vind. Jackan har justerbara manschetter och en dragsko i midjan, medan byxorna har ett elastiskt midjeband och justerbara benöppningar. Tenson Hurricane XP Set W är det perfekta valet för alla friluftsentusiaster som letar efter en uppsättning riktigt bra regnkläder som dessutom är riktigt snygga!

Toppfunktioner

 • Tyget är slitstarkt och sömmarna är mycket vattenavvisande. Setet är lättviktigt och packas lätt ihop, så att du kan ta med dig det vart du än går.
 • Huvan är justerbar och avtagbar.
 • Sömmarna är tejpade för ytterligare vattenbeständighet och manschetterna är justerbara för en skön passform.

Fördelar

 • Tenson Hurricane XP Set W är utformad med två lager skydd, vilket gör den både exceptionellt andningsbar och mycket motståndskraftig mot vind och fukt.
 • Den lätta och packbara designen gör den till ett idealiskt val för dem som är på språng.
 • Tyget är konstruerat för att vara tåligt, vilket gör att det klarar av att ta stryk samtidigt som det håller bäraren torr och varm.

Nackdelar

 • Det kanske inte är lämpligt för dig som har en snäv budget.
4.8/5

Regnponcho Allround Unisex är en riktigt tjusig regnponcho av fin kvalitet med skärm och luva som håller dig torr även när det ösregnar. Vi provade denna regnponcho på en vandringstur över helgen och den höll precis vad den lovade. Ponchon var tillräckligt stor att täcka ryggsäcken på 50L vilket var en stor fördel eftersom även vår packning höll sig torr när regnet var framme. Vi provade också att spänna upp den som en tarp och det fungerade faktiskt riktigt bra. Extra nöjda är vi med den stora vattentäta bröstfickan där du får plats din telefon och även andra nödvändigheter utan problem.

Toppfunktioner

 • Praktisk vattentät bröstficka
 • Kan även spännas upp och användas som tarp
 • Kan bäras över ryggsäck för att hålla packningen torr

Fördelar

 • Håller dig och din packning torr i alla väder
 • Snygg design
 • Riktigt bra pris
4.7/5

Urberg Malme PU Rain Set är det perfekta valet för dig vill ha ett pålitligt, funktionellt och snyggt regnställ. Det här unisex-setet är tillverkat av PU-belagd polyester och innehåller byxor och en jacka med justerbar huva och fåll. Det är lätt och vattentätt och är perfekt för de regniga dagarna eller för alla andra aktiviteter där det är av största vikt att hålla sig torr. Den PU-belagda polyesteren är ett utmärkt val för utomhusbruk eftersom den är slitstark och håller dig torr i alla väder.

Toppfunktioner

 • Urberg Malme PU Rain Set är tillverkat av ett slitstarkt material som är helt vattentätt och vindavvisande.
 • Setet innehåller en jacka och byxor som båda har en dragsko med avtagbar huva och justerbara ärmar med tryckknappar för en anpassad passform.

Fördelar

 • Malme PU Rain Set från Urberg är utformat för att hålla dig torr och bekväm under regniga dagar.
 • Vi tycker att detta är det snyggaste regnstället som vi testat. Men smaken är ju som baken.

Nackdelar

 • Regnstället är väldigt stor i sina storlekar.
4.1/5

Didriksons Amur Unisex Set är ett praktiskt och helt vattentätt regnställ för både dam och herr. Regnstället också en justerbar huva och justerbar midja för en säker passform, plus en rymlig passform som gör att du kan lägga många lager under. Tyget är också mycket slitstarkt, vilket gör det till ett utmärkt val för långa dagar utomhus. Setet innehåller en jacka och byxor, vilket gör det enkelt att hålla sig varm och torr utan att ge avkall på stilen. Med en tidlös design och bra kvalitet kommer det här setet garanterat att hålla dig varm och torr även om det regnar på som fanken.

Toppfunktioner

 • Amur Unisex Set är ett lättviktigt, vattentätt och andningsbart set som är perfekt för alla utomhusaktiviteter.
 • Setet är utformat för att vara bekvämt att bära, med ett brett rörelseomfång och en avslappnad passform.
 • Den har också en justerbar nederkant med dragsko som hjälper till att hålla ute väder och vind.

Fördelar

 • Den justerbara huvan och de tejpade sömmarna ger ett extra skydd mot elementen.
 • Regnstället är utformat för att hålla länge och är dessutom lätt att ta hand om.

Nackdelar

 • Var extra noga med storleken för detta regnstället då det kan upplevas lite för bylsigt för vissa.
 • Vi tycker inte att detta är det vackraste regnstället, men det gör sitt jobb!

Köpguide [Regnställ Dam Bästi Test]

Regnställ för kvinnor kan vara ett vackert, funktionellt och praktiskt tillägg till din garderob. Det är viktigt att äga ett bra regnställ för att skydda sig mot elementen, oavsett om det är kyla, regn eller någon annan typ av oväder. Att bära regnkläder kan också hjälpa till att hålla dig varm, torr och bekväm under svala och fuktiga dagar. Glöm inte att hålla dina fötter torra läs våran guide om de bästa gummistövlarna!

Faktorer att Tänka på innan du Köper ett Regnställ för Damer

Det finns flera faktorer som en kvinna bör tänka på när hon letar efter regnkläder. Dessa inkluderar:

Material

Materialet som regnkläderna är tillverkade av är av stor betydelse, eftersom det avgör hur regnkläderna ser ut, känns och hänger. Beslutet om material kan till stor del påverkas av personliga preferenser, men det bör också bero på ens livsstil. Om du är mycket aktiv är ett lätt regnställ av ett vattenavvisande material idealiskt. Ett tyngre regnställ kan vara aktuellt om du inte gillar att känna sig instängd av plagget eller instängd i det på grund av en aktiv livsstil. En person som är aktiv utomhus kan klara sig med ett lätt regnställ av vattentätt material.

Passform

Regnställ för damer måste erbjuda värme och skydd samtidigt som de helst ser professionella, eleganta och stilfulla ut. Regnklädernas form bör komplettera din kroppstyp, liksom ditt humör, stil och personlighet. Rätt regnkläder måste kunna avvärja vind och dåligt väder samtidigt som de ger dig känsla av självförtroende och kvinnlighet.

Storlek

Regnstället får inte vara för stort eller för litet. Storleken på regnkläderna ska stå i proportion till bärarens storlek. Plagget ska sitta tätt och bekvämt utan att något element lossnar. Ett tätt sittande regnställ kanske inte kan ge den värme och det skydd som en person söker. På samma sätt kan ett alltför löst regnställ äventyra dessa två egenskaper.

Kostnad

Kostnaden för ett regnställ för damer påverkas vanligtvis av många faktorer. Plaggets kvalitet och material, varumärket som är känt för att tillverka den typen av regnkläder, designern och till och med en viss modetrend för en viss modell kan alla vara bidragande faktorer. Dessutom kan detta vara en effektiv faktor som avgör om regnkläderna kommer att köpas eller inte.

Stil

En kvinnas regnkläder behöver egentligen inte vara särskilt snygga, det väsentliga är ju funktionen. Men vi tycker att regnkläderna ska kunna kombinera mode och funktion på ett sådant sätt att de kan bäras både dagligen och när ett speciellt tillfälle kräver det. Regnkläderna ska också helst se tilltalande ut under alla årstider.

Färg

Färgen på regnkläderna är också viktig när det gäller att välja rätt kläder. Färgen på plagget hjälper till att skydda bäraren från vind och andra element, samt fördjupa och liva upp tråkiga omgivningar. Färgen på plagget bör komplettera karaktären på ens livsstil.

Hållbarhet

Materialet i regnkläderna ska tåla extremt slitage utan att kompromissa med kvaliteten. Ett regnställ som inte klarar av elementen kommer inte att hålla dig torr eller varm. Det är därför viktigt att se till att plaggets material är lämpligt under lång tid.

Funktioner

Bra regnställ för damer ska gärna ha en dragkedja eller knappar för att stänga plagget. En dragkedja är lättare att använda och det är lätt att dra åt. Knappar är å andra sidan inte särskilt lätta att använda, men de kan lätt justeras.

Tvättanvisningar

Tvättanvisningar är viktiga när du köper regnställ för kvinnor, eftersom många kvinnor glömmer att tvätta sina regnkläder varje år. Anvisningarna bör också vara skrivna på ett tydligt och enkelt språk så att de är lätta att förstå.

Vattentålighet

Ett riktigt bra regnställ ska vara extremt vattenavvisande. Materialet på regnjackan ska vara sådant att det kan stöta bort vatten även om bäraren faller i vattnet. Ett regnställ som inte är vattenavvisande kommer inte att hålla bäraren varm eller torr.

Andningsförmåga

När det gäller regnkläder för kvinnor är andningsförmåga viktigt. Leta efter material som ger tillräcklig ventilation och kan hålla dig varm och torr. Du vill inte bli genomblöt från insidan och utåt! Satsa på ett regnställ för damer som är tillverkad av ett lätt, vattentätt tyg som låter din kropp andas. Kolla om det finns nätfoder, nätfickor och andra funktioner som hjälper dig att hålla dig bekväm när himlen öppnar sig och du fastnar i ett skyfall. Du kan också beställa hem och prova regnstället för att få en bättre känsla för passform och material.

Fördelar med Regnställ för Damer

Kvinnors regnkläder har stor betydelse. Nedan följer några av dem:

 • Skydd mot väder och vind: Huvudsyftet med regnkläder är att skydda en person från alla väderförhållanden. Detta kräver ett vattentätt tyg. Vattentäta tyger är vanligtvis tillverkade av gummi eller plast. De håller vatten ute och håller bäraren torr även i regn.
 • Skydd mot kyla: Regnkläder kan hjälpa till att skydda en person från kyla på grund av vindavkylningseffekten. Vinden skulle normalt blåsa på en persons kläder och eventuellt avdunsta svett från huden. Detta skulle leda till att temperaturen sjunker under den normala nivån, vilket gör att en person kan råka ut för hypotermi och i värsta fall dör.
 • Stil och mode: Regnkläder används ibland för att ge en person en extra stil eller känsla till sin klädsel. Till exempel en poncho. Detta populariserades av tv-programmet “The Trapper Keeper”. Nästan alla kvinnor har en sådan gömd någonstans, för säkerhets skull. Den behöver inte användas för att skydda mot väder och vind.
 • Skydd mot surt regn: Surt regn kan vara skadligt för människors hälsa. Det kan orsaka flera problem, allt från mindre hudirritationer till allvarliga skador på träd, djur och byggnader. Regnkläder kan hjälpa till att skydda en person från syran.
 • Komfort och temperaturreglering: Kvinnors regnkläder kan användas för att hålla sig varm eller sval. I varmt väder hjälper de till att hålla bäraren sval genom att transportera bort fukt och värme från kroppen. Regnkläder kan hjälpa till att hålla bäraren varm i kallt väder genom att hålla vinden och fukten ute.

Vanliga Frågor och Svar

När det gäller regnkläder beror det verkligen på vad som bäst passar dina behov. Om du vill ha något som är lätt och andas, välj ett tyg som nylon eller polyester. Om du däremot vill ha något som är mer vattenavvisande kan du välja ett gummi- eller plastmaterial. Tänk på den miljö och det klimat du kommer att vistas i när du letar efter rätt regnkläder. Vi utsåg Tretorn Unisex Packable Rainset som vinnare i vårt test, läs mer om varför längre upp i artikeln.
Ett plagg som är klassat som 10 000 mm vattenpelare anses vara mycket vattentåligt, eftersom det kan motstå upp till 10 000 mm vattentryck. Det kan skydda dig mot vatten som t.ex. kraftigt regn och snö.
Back to top button