Camping & Vandring

Fodrat Regnställ Barn Bäst i Test 2024

Att hålla barnen varma och torra under regniga dagar är naturligtvis en prioritet för alla föräldrar! Det kan vara en utmaning att välja rätt fodrat regnställ, men vi har gjort det enkelt för dig. Vi har testat flera av de mest populära fodrade regnställen för barn, så att du kan hitta det som passar bäst för ditt barns behov och din plånbok. Oavsett om du letar efter den bästa produkten eller ett mer prisvärt alternativ, kommer vi nu att ge dig våra rekommendationer och insikter!

Bäst i Test
4.7/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

3.8/5

Bonus

3.6/5
4.7/5

Att hålla barnen torra och varma vid regniga och kalla dagar är alltid en utmaning. Men efter att ha prövat Didriksons Kids Boardman Multi Colour Set kan vi verkligen säga att detta regnställ är något man inte får missa. Stället är mycket funktionellt tack vare de tejpade sömmarna som gör att plagget är helt vattentätt samtidigt som det fodrade materialet håller värmen mycket bra.

Designen på denna produkt är både färgstark och lekfull, vilket gör det enkelt att få ditt barn att ta på sig regnstället. Vi uppskattade också att midjan och ärmarna är justerbara för en mer bekväm passform. Dessa egenskaper gör att vi varmt kan rekommendera Didriksons Kids Boardman Multi Colour Set 3 som ett förstaval för barnens höst-vår- och vintergarderob.

Fördelar

 • Håller barnet torrt och varmt
 • Bekväm passform tack vare justerbar midja och ärmar
 • Färgglad och lekfull design
 • Fodrat material
 • Tejpade sömmar
 • Justerbara detaljer

Nackdelar

 • Bör ej torktumlas

Utlåtande

Efter att ha prövat detta regnställ kan vi utan tvekan säga att Didriksons Kids Boardman Multi Colour Set 3 är ett utmärkt val för att hålla barnen varma och torra under regniga och kalla dagar. Tack vare den funktionella designen och högsta kvalitet kommer detta plagg att bli en favorit hos både föräldrar och barn.

4.7/5

För den som vill ha ett fodrat regnställ i en högre prisklass är Reima Joki Rain Outfit verkligen värt att överväga. Under våra tester fann vi att detta regnställ inte bara är av hög kvalitet utan även har en design som fokuserar på säkerhet och komfort. Det reflexdetaljerade regnstället ger bättre synlighet när barnen leker utomhus, medan det lätta materialet låter dem röra sig enkelt och obegränsat.

En annan positiv aspekt som vi gillade var att Reima Joki Rain Outfit var mycket smidigt att ta på och av tack vare de lätta hängslena och det avtagbara livet. Dessutom har detta regnställ en smart funktion med löstagbara elastiska fothällor som gör att du kan justera längden efter barnets storlek, vilket gör stället mycket mer mångsidigt och hållbart. Att de är både vind- och vattentäta samt fuktabsorberande är något vi verkligen tyckte om.

Fördelar

 • Bra reflexdetaljer för bättre synlighet
 • Hög kvalitet och lätta material
 • Enkel justering för olika storlekar
 • Fuktabsorberande och vind- samt vattentät
 • Bra säkerhet
 • Många justeringsmöjligheter
 • Snygg design

Nackdelar

 • Högre prisklass

Utlåtande

Efter vår test rekommenderar vi starkt Reima Joki Rain Outfit för den som är villig att betala lite extra för ett fodrat regnställ med hög kvalitet och smarta funktioner. Den säkerhetsfokuserade designen och bekvämligheten gör denna outfit till en välinvesterad produkt!

3.8/5

Om man letar efter ett prisvärt fodrat regnställ till barnen är Tretorn Cloudburst Regnställ Dusty Turquoise perfekt. Under vårt test upptäckte vi att detta regnställ, trots sitt lägre pris, erbjuder en hel del fördelar. Det är både vattentätt och vindtätt, vilket håller barnet torrt och bekvämt under regniga och blåsiga dagar. Materialet är slitstarkt och tål att användas flitigt för utomhusaktiviteter utan att bli förstört.

Värt att notera är ventilationssystemet som tillåter en bättre luftcirkulation och förhindrar att det bildas kondens på insidan av stället. Tretorn Cloudburst Regnställ är lätt att ta av och på, vilket vi verkligen uppskattade och tror många föräldrar kommer att göra också. Dessutom är det i en snygg turkos färg som gör det lätt för barnen att ta på fina ytterkläder när det är dags att ge sig ut i regnet.

Fördelar

 • Väl värt priset med dess vattentäta och vindtäta funktioner.
 • Slitstarkt material som kan tåla mycket lek.
 • Vattentätt
 • Vindtätt
 • Prisvärt

Nackdelar

 • Kan bli klumpigt i kallare väder med mycket fodring.

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Tretorn Cloudburst Dusty ett utmärkt val för föräldrar som vill ha ett prisvärt och funktionellt regnställ för sina barn. Trots att det har något mindre funktioner än de dyrare alternativen på marknaden är det fortfarande en mycket bra investering för att skydda barnen mot väder och vind på hösten och vintern.

3.6/5

Om man letar efter ett bra alternativ till de tidigare nämnda regnställen, kan vi rekommendera Åhléns Skur Fodrat Regnställ. Under våra tester upptäckte vi att detta regnställ inte bara har en funktionell design, utan också en snygg och modern look som många barn kommer att uppskatta. Materialet på stället är både vattentätt och vindtätt, vilket gör det perfekt för att hålla barnet skyddat mot regn och kyla.

En annan funktion vi gillade med Åhléns Skur Fodrat Regnställ var den avtagbara huvan och de justerbara ärmsluten, vilket ger extra flexibilitet och användbarhet för oss. Reflexdetaljer för ökad säkerhet märkte vi direkt, när vi testade stället utomhus under mörka regniga dagar. Plagget visade också en god slitstyrka under våra tester.

Fördelar

 • Funktionell och snygg design
 • Bra skydd mot väder och vind
 • Hög slitstyrka
 • Avtagbar huva
 • Justerbara ärmslut
 • Reflexdetaljer

Nackdelar

 • Det kostar en del

Utlåtande

Efter att ha testat detta fodrade regnställ kan vi säkerligen säga att Åhléns Skur Fodrat Regnställ är ett bra och snyggt alternativ för barnen som ger både komfort och skydd från väder och vind. Dess flexibilitet och säkerhetsdetaljer gör det till en värdig kandidat på listan över de bästa fodrade regnställen för barn.

Smarta Tips för att Välja Rätt Fodrat Regnställ till ditt Barn

När det är dags att köpa ett nytt fodrat regnställ för ditt barn finns det en hel del att tänka på för att hitta den perfekta matchningen. Denna sektion kommer att ge dig några värdefulla tips och råd om vad du bör ha i åtanke när du står inför beslutet om vilket fodrat regnställ som passar bäst för ditt barn. På så sätt kan du enkelt navigera genom de olika alternativen och göra ett välgrundat val som både du och ditt barn kommer att vara nöjda med. Glöm inte dina barns fötter och händer läs våra guider om de bästa fodrade gummistvövlarna och de bästa varma vantarna till barn!

Funktionalitet och säkerhet i fokus

Det är viktigt att tänka på att ditt barns fodrade regnställ både ska vara funktionellt och säkert. Det handlar om att skydda ditt barn från kyla, regn och vind samtidigt som det ska ha en hög komfort. Starta med att titta på vattentäthet och vindtäthet – dessa egenskaper är ett måste för att ditt barn ska hålla sig torrt och varmt i vått och blåsigt väder. Så tänker vi närmare på dessa aspekter!

Vattentäthet och vindtäthet

Vattentäthet och vindtäthet är två centrala egenskaper i ett fodrat regnställ för barn. Vattentät innebär att plagget skyddar mot regn och fukt, medan vindtät betyder att det isolerar mot kylan från vinden. Plaggets vattentäthet mäts vanligtvis i millimeter vattenpelare (mm) och ett högre värde (minst 5000 mm) innebär bättre vattentäthet. Samtidigt bör du vara uppmärksam på andningsförmågan, annars kan barnet bli svettigt och kallt när de rör sig. En bra andningsförmåga ligger runt 5000–10000 gram per kvadratmeter per dygn (g/m2/dag). Titta alltid på regnställets tekniska specifikationer när det kommer till vattentäthet, vindtäthet och andningsförmåga för att göra ett klokt val.

Tejpade sömmar för extra skydd

När du väljer ett fodrat regnställ är det även bra att kontrollera om sömmarna är tejpade. Tejpade sömmar innebär att materialet vid sömmarna har förstärkts med tejp för att förhindra att vatten tränger igenom. Detta ger ett extra skydd och säkerställer att ditt barn håller sig torrt även om de leker i riktigt regniga och blöta förhållanden. Ett tips är att inte enbart satsa på regnkläder med tejpade sömmar utan även på andra kläder som ditt barn bär under och ovanpå regnstället, såsom lager 2 och lager 3 inom friluftslivet. På så vis får barnet optimalt skydd mot både väta och vind.

Reflexer för ökad synlighet

Sist men inte minst är reflexer viktiga när det kommer till säkerheten för ditt barn. I mörka och disiga väder kan synligheten bli mycket begränsad, speciellt under höst- och vintermånaderna. Reflexdetaljer på regnställen gör att ditt barn syns bättre i trafiken och minskar risken för olyckor. Se till att regnstället har rejäla reflexer på både jackan och byxorna, gärna i olika riktningar och vinklar så att barnet syns från alla håll. Tumregel är att man aldrig kan ha för mycket reflexer när det kommer till barnens kläder, så satsa på ett regnställ med många och synliga reflexdetaljer.

Materialval och miljöhänsyn

När det gäller att välja rätt material för ditt barns fodrade regnställ är det viktigt att tänka på både funktion och miljö. Det finns många olika typer av material där ute, men generellt kan man dela in dem i två kategorier: membran och belagda tyger. Båda dessa kategorier har sina egna för- och nackdelar, så det gäller att väga upp egenskaperna för att hitta det bästa valet för ditt barns behov.

Olika typer av material

Det finns en uppsjö av olika material när det gäller regnställ för barn, och det kan kännas svårt att veta vilket som passar bäst för ditt barn. Det viktigaste är dock att regnstället håller tätt från både regn och vind, samtidigt som det är andningsbart och bekvämt att bära. För att hjälpa dig få en bättre överblick har vi sammanställt en lista på olika typer av material som främst används vid tillverkning av fodrade regnställ för barn:

 • Polyester
 • Polyamid
 • Gore-Tex
 • PU-belagd polyester
 • PVC

Alla material har sina fördelar och nackdelar samt lämpar sig på olika sätt till olika förhållanden. Polyester och polyamid är två vanliga materialval som är slitstarka och lätta att sköta, och de lämpar sig väl för grundläggande regnskydd. Gore-Tex å andra sidan är ett membranmaterial som både är vattentätt och mycket andningsbart, men kan vara dyrare än de övriga alternativen. PU-belagd polyester är ett budgetvänligt alternativ som är utformat för att hålla tätt mot regn och vind samt förhindra fuktinsläpp, men kanske inte är lika andningsbart som andra tyger. PVC är ett riv- och slidstarkt material men kan kännas klumpigt och mindre smidigt för barnet att röra sig i. Gör därför en noggrann övervägning utifrån dina behov samt vad som är viktigt för dig och ditt barn.

Membran vs. belagda tyger
Membrantyger är ofta dyrare än belagda tyger, men de erbjuder också bättre andningsförmåga och vattentäthet. Ett populärt membranmaterial är Gore-Tex, som låter fukt och svett från kroppen transporteras bort utan att släppa in vatten utifrån. Belagda tyger, å andra sidan, är oftast billigare och erbjuder en god grundnivå av skydd mot regn och vind. De är dock inte lika andningsaktiva som membrantyger, vilket kan göra dem mindre komfortabla för längre turer utomhus. Här kommer du behöva göra en avvägning mellan pris, skydd och komfort för att hitta rätt material som passar din budget och ditt barns behov.

Ekologiska och återvunna material

Att välja ekologiska och återvunna material för ditt barns fodrade regnställ är inte bara bra för miljön, utan även för ditt barns hälsa och välfärd. Ekologiska material innebär att de är producerade med minimal miljöpåverkan och utan skadliga kemikalier, vilket kan vara viktigt för barn med känslig hud eller allergier. Återvunna material, som återvunnen polyester, är ett annat hållbart alternativ som minskar mängden avfall. När du köper ett fodrat regnställ till ditt barn, se till att varumärket du väljer har tydlig information om deras miljöpolicy och hur produkterna har producerats. På så sätt säkrar du både komfort och hållbarhet för ditt barns kläder och samtidigt bidrar till en bättre framtid för vår planet.

Komfort och passform för hjälm, väst och skor

När det kommer till komfort och passform för ditt barns fodrade regnställ är det viktigt att tänka på hur plaggen fungerar tillsammans med andra kläder och skyddsutrustning, såsom hjälm, väst och skor. Ett fodrat regnställ ska inte bara vara varmt, utan också ge tillräckligt utrymme för att röra sig fritt. Se till att jackan och byxorna inte är för tighta, utan att det finns utrymme för en bekväm passform ovanpå vanliga kläder. Dessutom bör du kontrollera att plaggen går att justera efter ditt barns kropp och behov, vilket innebär elastiska midjor, justerbara axelband och eventuellt dragsko i nederkant av jackan för att hindra kall luft från att tränga in.

Justeringar och förlängningsmöjligheter

Barn växer snabbt, och det kan vara en utmaning att hitta kläder som håller länge nog för att motivera investeringen. Fodrade regnställ kan finnas med smarta funktioner som förlängningsmöjligheter, till exempel genom justerbara sömmar som går att förlänga när barnet växer. Detta kan ge plagget totalt sett en längre livslängd och göra det mer ekonomiskt över tid. När du handlar efter regnställ till ditt barn, leta efter sådana funktioner för att säkerställa att du får ut mest möjliga användning för pengarna. Tänk också på att ett väljusterat regnställ ger ditt barn bättre rörelsefrihet utomhus, och i sin tur bidrar till att de verkligen kan njuta av friluftslivet oavsett väder.

Fodring för värme och rörlighet

När det gäller fodrade regnställ är det viktigt att hålla koll på vilken typ av foder som används, både för att säkerställa värme och komfort för barnet samt för att upprätthålla god rörlighet. Här är några av de vanligaste typerna av foder som används i fodrade regnställ för barn:

 • Fleece
 • Quiltat foder
 • Meshfoder
 • Bomullsfoder

Fleece är ett vanligt och omtyckt foder som ger extra värme och komfort under kallare dagar. Quiltade fodertyper erbjuder en skyddande barriär samt isolerar väl mot kyla, men kan vara lite tjockare och hindra rörligheten något. Meshfoder är ett bra alternativ om du söker ett regnställ som ger

Tvätt och skötselråd för längre livslängd

Ett stort problem som många föräldrar står inför när det gäller regnkläder för barn är att dessa plagg tenderar att slitas snabbare än vanliga kläder. Men oroa dig inte! Med rätt tvätt och skötselråd kan du förlänga livslängden på ditt barns fodrade regnställ avsevärt. Ta till exempel en titt på tvättråden på plagget – vissa material kräver milt tvättmedel och endast skonsam tvätt, medan andra fungerar bra med vanliga tvättmetoder. Som tumregel ska du undvika att använda starka kemikalier som blekmedel och försök att undvika onödig centrifugering. Och när det kommer till torkning ska du helst hängtorka regnplaggen istället för att använda en torktumlare – det gör skillnad!

Tvättråd och impregnering

Hur ofta du tvättar ditt barns fodrade regnställ spelar också en stor roll i hur länge plaggen håller. Överdrivet mycket tvätt kan slita på materialet och påskynda slitaget. Men så länge du följer tvättråden på plaggets etikett bör det inte vara några problem. Och du, har du hört talas om impregnering? Impregneringsspray kan göra underverk för att behålla materialets skyddande egenskaper längre! Genom att impregnera plaggen regelbundet förbättrar du materialets vattenavvisande och smutsavvisande förmåga, vilket i sin tur bidrar till en ökad livslängd. Du kan enkelt hitta dessa produkter i sportbutiker och på nätet – så det är bara att sätta igång och göra ditt bästa för att hålla ditt barns fodrade regnställ i toppskick!

Vanliga Frågor och Svar

Fodrat regnställ rekommenderas att börja användas under höst- och vintermånaderna i Sverige, när temperaturen sjunker och väderleken blir mer fuktig. Detta ger extra isolering och skydd för ditt barn mot kyla och nederbörd.
Fodrade regnkläder är utmärkta för att skydda mot kyla, blåst och regn i Sverige. De ger extra värme och komfort under dåligt väder, särskilt under höst och vintermånaderna.
Det bästa regnstället varierar beroende på individuella behov och användning. I Sverige är Didriksons, Tretorn och Abisko populära märken som erbjuder högkvalitativa, funktionella och hållbara regnkläder för både barn och vuxna.
Vattenpelare är ett mått på hur vattentätt ett material är och för barnkläder rekommenderas en vattenpelare på minst 5 000 mm. Detta är tillräckligt för att skydda barnen från regn och fukt under lek och aktiviteter utomhus i Sverige.
Back to top button