Bäst i TestKläder

Broddar Skor Bäst i Test 2024

Det är alltid en utmaning att hitta de ultimata broddarna till skor som ger säkerhet och stabilitet under vinterns isiga och hala promenader. Med en mängd olika modeller och märken på marknaden kan det vara svårt att veta vilka produkter som verkligen erbjuder den kvalitet och funktion som de utlovar. Därför har vi testat de mest aktuella produkterna på marknaden som passar olika behov, budgetar och stilar. Läs vidare för att få reda på vilken modell som blev vår favorit och vilka alternativ som finns!
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Under våra tester av broddar för skor så fann vi att Snowline Chainsen Trail imponerade på oss ordentligt. Dessa broddar höll oss stadigt på fötterna under våra vinterpromenader och löprundor. Vi uppskattade att de var enkla att montera på våra skor och även att de satt säkert kvar under längre sträckor.

Det som verkligen framhävdes under testet var hur lätt det var att få dessa broddar att passa på våra olika typer av skor, tack vare det elastiska materialet de är tillverkade av. Det gjorde dem också bekväma att bära under längre turer utan att kännas obekväma eller störande på något sätt, vilket är en stor fördel.

 • Stabilt grepp
 • Enkel montering
 • Bekväma
 • Ger utmärkt stabilitet för vinterpromenader
 • Snabb och enkel montering på skorna
 • Justerbar storlek för olika skotyper
 • Kan kännas lite klumpiga på små fötter

Sammanfattningsvis anser vi att Snowline Chainsen Trail är den bästa produkten för att vara säker och stabil under vinterpromenader och löprundor. Med en enkel montering, bra komfort och stabilt grepp så är detta vårt förstahandsval när det kommer till broddar för skor.

4.7/5

Under vår testperiod av broddar för skor upptäckte vi snabbt att Nordic Grip Extreme sticker ut som en premiumprodukt. Den här modellen utsågs till testvinnare av en ledande sporttidning och vi kan inte annat än att hålla med. Vi provade broddarna på olika underlag såsom is och snö och upplevde enastående grepp och stabilitet tack vare det smarta systemet av dubbar. Designen gjorde även att de passade bra på våra olika typer av skor.

En annan sak vi märkte med Nordic Grip Extreme var att de var otroligt lätta att sätta på och ta av våra skor, vilket verkligen underlättade våra promenader och löprundor i vinterspåret. Vi uppskattade även att de var tillverkade av slitstarka material som klarar av tuffa väderförhållanden och krävande miljöer.

 • Suveränt grepp
 • Lättanvända
 • Slitstarka
 • Perfekt stabilitet på olika underlag
 • Snabb montering på skorna
 • Lång hållbarhet
 • Kan kännas dyra för vissa

Slutligen, för dig som söker en premiumprodukt när det kommer till broddar för skor, rekommenderar vi starkt Nordic Grip Extreme. Med deras imponerande prestanda och enkel användning är de väl värda investeringen för den säkerhet och komfort de bringar i vintermiljöer.

4.4/5

Under vår testning av broddar för skor stötte vi på Nordic Grip Walking Small, en prisvärd produkt som passade vårt behov av säkerhet och stabilitet under vinterpromenader. Vi var glada att märka att trots det lägre priset så erbjuder dessa broddar riktigt bra grepp och passform. De var också lätta att få på plats på våra skor, vilket gjorde dem idealiska när vi behövde vara redo att gå ut i kylan snabbt.

Vi testade Nordic Grip Walking Small på olika underlag och upplevde god kontroll på både snö och is. En annan sak vi uppskattade var hur slitstarka de kändes, vilket är viktigt för oss som går mycket under vinterhalvåret. Det elastiska bandet gjorde också monteringen anpassningsbar till flera olika typer av skor och gav en ordentlig vintersäkerhet.

 • Prisvärd
 • Bra grepp
 • Slitstarka
 • Mycket enkla att montera på skorna
 • Ideala för snabba promenader i kyla
 • Fungerar bra på många underlag
 • Ej lika kraftiga som premium-modeller

Sammanfattningsvis kan vi rekommendera Nordic Grip Walking Small för den prismedvetne konsumenten som söker ett par broddar för skor som erbjuder bra grepp och passform. Dessa broddar är en utmärkt budgetlösning utan att kompromissa på säkerheten under våra vinterpromenader.

4/5

Devisys Blue Ice är en produkt som vi provade under våra tester av broddar för skor, och vi blev imponerade av dess prestanda. Vi upplevde att dessa broddar erbjöd ett mycket bra grepp och stabilitet på isiga ytor och snötäckta stigar. Det unika systemet med dubbar fungerade mycket effektivt, och vi kände oss trygga under våra vinterpromenader och löpturer.

Monteringen av Devisys Blue Ice var enkel och smidig, vilket var en stor fördel. Det elastiska bandet gjorde att de kunde anpassas till olika typer av skor, vilket är viktigt för oss när vi testar olika produkter. Det enda lilla minuset som vi stötte på var att de vid enstaka tillfällen kändes lite obekväma under längre promenader, men överlag var vi mycket nöjda med dessa broddar.

 • Bra grepp
 • Stabilitet
 • Enkel montering
 • Effektivt dubb-system
 • Anpassningsbart till olika skor
 • Tillåter säkra vinterpromenader
 • Lite obekväma vid enstaka långa promenader

Vi kan rekommendera Devisys Blue Ice som ett bra val av broddar för skor. De erbjuder en stabil och säker upplevelse under vinterpromenader och löprundor. Trots något mindre komfort under längre promenader känner vi att Devisys Blue Ice är en mycket bra produkt och väl värd att överväga.

Så Väljer du Rätt Broddar för Skor

När vinterkylan smyger sig på är det viktigt att vara redo och säker för att undvika sliriga misstag. Här kommer en liten inblick i vad man verkligen behöver tänka på när man köper broddar för Skor. Guiden kommer att erbjuda enkel och praktisk information som hjälper dig att göra bästa valet för dig. Sätt dig bekvämt, häll upp en varm kopp te, och låt oss guida dig igenom den här snöiga världen av skobroddar!

Varför är Broddar för Skor Viktiga?

Broddar för skor är ett ofta förbisett, men ack så viktigt redskap av friluftsentusiaster och vinteridrottare. Man kan säga att broddar är din bästa vän när du ger dig ut i snö och is. De hjälper till att göra dina äventyr både säkrare och roligare – men varför är de så viktiga? Låt oss ta en titt på några anledningar till att investera i broddar kommer att vara en av de bästa besluten du kan göra för att förbättra din vinterupplevelse.

Användningsområden och Fördelar

Broddar är otroligt mångsidiga och kan användas inom en rad olika aktiviteter. Vare sig det handlar om promenader, jogging eller längre vandringsresor under kyliga vinterväglag, så kommer broddarna ge dig det grepp och stöd du behöver. Förutom att vara användbara för friluftsentusiaster är skobroddar även perfekta för alla som jobbar utomhus eller helt enkelt behöver kunna ta sig fram säkert på isiga vägbanor under den kalla årstiden. Under rådande snö- och isförhållanden ökar broddarna stabiliteten för varje steg, vilket gör att energin du lägger ner på att ta dig fram minimeras. Därmed gör de livet enklare och mer bekvämt under vintern.

Säkerhet och Minskad Risk för Skador

Inget är värre än att känna sig osäker på foten när man är ute och gör det man älskar. Här kommer broddarna in som en räddare i nöden. Genom att ge bättre grepp och stabilitet, minskar de risken för att du ska halka och skada dig när du är ute i naturen eller navigerar på hala gator och trottoarer. Fallolyckor är mycket vanliga under vintern och kan leda till allt från mindre blåmärken till allvarligare skador som brutna ben eller armar. Att investera i ett par kvalitetsbroddar minimerar denna risk betydligt och ger dig självförtroende och trygghet under snöiga och isiga förhållanden. Med rätt broddar kan du fokusera på att njuta av frisk luft, vacker natur och den härliga känslan av att vara aktiv i stället för att oroa dig för att slinta och skada dig.

De olika Typerna av Skobroddar

Det finns många olika typer av broddar, och det är viktigt att du som konsument vet vilken typ som passar bäst för dina behov. Här går vi igenom tre vanliga typer av broddar: elektroniska broddar, löstagbara broddar och permanenta broddar. För att göra ett bra val bör du tänka på användningsområdet samt dina personliga preferenser när det kommer till komfort, funktion och design. Men oavsett vilken typ av brodd du väljer, kan du vara säker på att de kommer ge dig bättre grepp och ökad säkerhet under vinterhalvåret.

Elektroniska Broddar

Elektroniska broddar är en ganska ny produkt på marknaden och har snabbt blivit populära tack vare sin innovativa design. De fungerar genom att användaren trycker på en knapp för att aktivera eller deaktivera broddarna efter behov. Denna typ av broddar är utmärkta för dig som vill ha en simpel lösning och inte oroa dig över att ta av och på broddarna manuellt. Det är dock viktigt att notera att elektroniska broddar kan vara dyrare än andra alternativ och kräver batterier eller uppladdning för att fungera.

Löstagbara Broddar

Löstagbara broddar är det mest klassiska och mest använda alternativet av broddtyper. De passar för såväl vardagsbruk som friluftsliv, och du kan enkelt ta av och på dem när det behövs. Löstagbara broddar har ofta en elastisk ram och är tillverkade av material som gummi, silikon eller termoplast. Dessa broddar finns i olika modeller och storlekar, vilket gör att du kan hitta ett par som passar just dina skor perfekt. Löstagbara broddar är ett prisvärt alternativ och de fungerar utmärkt för den som vill ha extra grepp under vissa perioder men inte hela vintern.

Permanenta Broddar

Permanenta broddar är inbyggda i skons sula och kan inte tas av. De är främst utformade för dig som regelbundet vistas på hala underlag under den kyliga säsongen. Fördelen med att använda permanenta broddar är att du alltid är redo för isiga förhållanden utan att behöva oroa dig för att ta med och montera löstagbara broddar. Men kom ihåg att eftersom broddarna inte kan tas bort, kan skorna med permanenta broddar skapa repor på känsliga golv eller vara obekväma när det inte längre är halt ute. Denna typ av broddar kan också vara något dyrare än löstagbara alternativ, så det är rekommenderat att noggrant överväga dina behov innan du gör ett köp.

Hur Väljer jag rätt Broddar för Mina Behov?

När du ska köpa broddar är det viktigt att ha en tydlig bild av dina behov och situationer där de kommer användas. Ta hänsyn till faktorer som terräng, underlag, vinterväglag och klimat, och se till att de passar för dina specifika aktiviteter. Var noga med att tänka på storlek, passform och komfort för att undvika besvär under användning.

Bedömning av Användningsområde och Aktiviteter

När du väljer broddar för dina skor är det viktigt att först och främst ta hänsyn till de aktiviteter du kommer att använda dem för och vilka förhållanden du förväntar dig att möta. Tänk på de sorters underlag du vanligtvis går eller springer på, vilket i sin tur också hjälper dig att avgöra vilken typ av broddar som passar bäst för dina behov. Här är några vanliga användningsområden att överväga:

 • Pendling till och från jobbet
 • Vintergång i stadsmiljö
 • Längdskidåkning och terränglöpning
 • Isfiske och friluftsliv
 • Snöplogning och snöröjning

Att identifiera dina huvudsakliga aktiviteter hjälper dig att välja broddar som både ger optimalt grepp i isiga förhållanden och är skonsamma mot underlaget.

Terräng och Underlag
För att hitta de perfekta broddarna för just dig är det avgörande att utvärdera vilken typ av terräng och underlag du kommer vistas på. Är det mestadels platta ytor med is och snö, eller förväntar du dig att klättra över ojämnheter eller vidare upp i bergen? Tänk på att det kan finnas stora skillnader mellan broddarnas prestanda beroende på underlaget. Vissa broddar passar bäst för hårda isiga underlag, medan andra är mer lämpade för lös snö eller blandade underlag. Bra grepp, stabilitet och slitstyrka är nyckelord när du jämför produkter, och det gäller att hitta en balans mellan dessa egenskaper som passar dina behov.
Vinterväglag och Klimat
Det rådande klimatet och vinterväglaget i ditt geografiska område spelar också en viktig roll vid valet av broddar. Om vintern där du bor är mycket snörik eller kall, blir det extra viktigt att välja broddar med utmärkt grepp och stabilitet på isen och snön. I mildare klimat med mer varierande förhållanden kan det vara lämpligare att satsa på broddar med god anpassningsförmåga till olika underlag och temperaturer. Tänk på att det kan vara en god idé att investera i flera olika typer av broddar, så att du snabbt och enkelt kan byta dem ut efter behov och dagens väderläge.

Storlek, Passform och Komfort

För att få bästa möjliga upplevelse med dina broddar är det viktigt att se till att de sitter bra på dina skor eller kängor. En bra passform förebygger inte bara obehag när du använder dem, utan också att de glider av eller kommer i vägen när du rör dig. Kom ihåg att en bra passform är avgörande för att få ut mesta möjliga nytta av dina broddar. Om du är osäker kan det vara bra att fråga personalen i butiken om rekommendationer eller läsa produktrecensioner från andra användare.

Hur Sköter och Underhåller jag mina Broddar?

För att dina broddar ska hålla så länge som möjligt och upprätthålla en hög prestanda är det viktigt att sköta och underhålla dem på rätt sätt. Genom att ta hand om dina broddar förlänger du deras livslängd och säkerställer att de förblir effektiva även i de tuffaste vinterväglagen. Det är en bra idé att inspektera dina broddar regelbundet, till exempel efter varje användning, för att se om några delar är slitna, skadade eller behöver bytas ut. Om du hittar några problem, åtgärda dem omedelbart för att undvika ökad slitage eller säkerhetsrisker.

Rengöring och Förvaring

Att hålla dina broddar rena och väl förvarade är lika viktigt som att underhålla dem. Efter varje användning bör du rengöra broddarna från smuts, snö, is och eventuella kemiska ämnen som kan ha fastnat vid dem, till exempel salt eller bekämpningsmedel. Det bästa sättet att rengöra dem är att använda en trasa eller en mjuk borste tillsammans med en mild tvållösning och vatten, och sedan skölja av allt ordentligt. När du förvarar dina broddar, se till att de är helt torra innan du lägger dem i en väska eller behållare som är ventilerad för att undvika mögel eller dålig lukt. Placera dem på en sval och torr plats, helst borta från direkt solljus eller temperaturförändringar. Det här gör att du håller dina broddar i toppskick och redo för nästa promenad eller äventyr i snön!

Att Tänka på när det Gäller Pris och Kvalitet

När det kommer till att investera i broddar för skor, kan pris och kvalitet variera stort mellan olika modeller och märken. Det är därför viktigt att inte bara fokusera på priset, utan även att se till att broddarna uppfyller dina krav och förväntningar när det gäller användning, hållbarhet och prestanda. Självklart vill man hålla nere kostnaderna, men att spara några kronor genom att välja de billigaste broddarna kan i vissa fall vara ett korttänkt beslut. Man kan till exempel behöva byta ut slitna eller dåligt fungerande broddar snabbare än man tänkt sig, vilket i sin tur leder till högre långsiktskostnader. Ett tips är att göra lite research innan du handlar. Läs produktrecensioner och jämför olika märkens kvalitet, priser och prestanda. Det kan också vara värdefullt att prata med vänner eller kollegor som har erfarenhet av olika sorters broddar för att få deras rekommendationer. Ett annat alternativ kan vara att besöka en sportbutik med kunnig personal, som kan guida dig till rätt val utifrån dina behov och budget. Slutligen är det viktigt att komma ihåg att rätt broddar för dig inte nödvändigtvis behöver vara de dyraste på marknaden. Med lite tid och engagemang kan du hitta broddar som passar just dina behov och plånbok. Satsa på de som ger bäst värde för pengarna, både när det gäller kvalitet, komfort och säkerhet. Så småningom kommer du att bli en glad och nöjd ägare av ett par broddar som hjälper dig att hålla balansen och njuta av vinteraktiviteter med full säkerhet.

Vanliga Frågor och Svar

Broddar till skor kan köpas på flera butiker i Sverige, såsom sportaffärer eller friluftsbutiker. Ett annat alternativ är att handla online via webbplatser.
Broddar bör sitta ordentligt och stabilt på skorna för att ge bästa möjliga grepp på isiga och hala ytor. Se till att de är rätt storlek för dina skor, med broddplattorna centrerade under framfoten och klacken för optimal säkerhet och komfort.
Broddar bör användas under vintermånaderna när det är isigt och halt för att öka greppet och minska risken för att halka. De är särskilt användbara vid promenader och löpning på isiga ytor, samt i branta backar.
Priset på broddar varierar beroende på kvalitet och märke, men generellt kan man hitta broddar från omkring 100 kronor upp till 500 kronor för mer avancerade alternativ. Det är viktigt att välja rätt broddar anpassade efter användning och underlag för bästa möjliga säkerhet och komfort.
Back to top button