Bäst i TestKläder

Bästa Vinterskorna 2024

Vintern är här fortare än du kan ana, och då är det är dags att tänka på att skaffa nya vinterskor för att klara av de kalla dagarna och nätterna. I vår artikel kommer vi att gå igenom fyra av årets bästa vinterskor, så att du kan vara säker på att dina fötter hålls varma och skyddade mot snö, is och kyla. Vi har valt ut ett brett sortiment av skor som inkluderar både trendiga designs och högpresterande funktionalitet. Läs vidare för att ta reda på vilka modeller som hamnar på vår lista över de bästa vinterskorna, så att du kan göra ett informerat val och njuta av en bekväm och stilfull vinter.
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

När vi sökte efter de bästa vinterskorna för 2023, hittade vi Icebug Men’s Pace 3 BUGrip GTX som verkade vara ett utmärkt val. Först och främst kan vi verkligen uppskatta att de är både vattentäta och har ett GORE-TEX-membran, vilket innebär att dina fötter hålls torra och varma i kalla och våta förhållanden. Dessutom är sulan tillverkad med en unik BUGrip-teknik som ger överlägset grepp på isiga och hala ytor.

Skon är relativt lätt, men ändå mycket stabil och robust. Vi gillade särskilt det skyddande tåområdet som förhindrar skada från stenar eller andra föremål under aktiviteter utomhus. När det gäller komfort upplevde vi att dessa skor var bekväma även under längre perioder av användning, tack vare den väl vadderade insidan och ergonomiskt utformade snörningen.

 • GORE-TEX membran
 • BUGrip
 • Tåskydd
 • Vattentätt och andningsbart material för optimal komfort i alla väder
 • Robust och hållbar konstruktion med skyddande tåområde
 • Utvecklad för utomhusaktiviteter på isiga vägar tack vare BUGrip-teknik
 • Snörningen kan vara lite klurig att justera i början

Sammanfattningsvis, Icebug Men’s Pace 3 BUGrip GTX visar sig vara en utmärkt vintersko för dig som letar efter ett pålitligt, kraftfullt och bekvämt alternativ för friluftsaktiviteter under de kyligaste månaderna på året. Dess vattentäta GORE-TEX-membran, överlägsna grepp och skyddande konstruktion gör detta till ett bra val för dig som söker de bästa vinterskorna.

4.7/5

När vi testade Meindl Men’s Rauris GORE-TEX blev vi imponerade av den höga kvaliteten, komforten och prestandan hos dessa vinterskor. Skorna är utrustade med ett vattentätt och isolerande GORE-TEX foder som håller fötterna varma och torra även i mycket kalla och våta förhållanden. Sulan erbjuder utmärkt grepp på både snö och is, vilket ger ökad säkerhet och stabilitet under vinteraktiviteter.

Knytsystemet på skorna är smidigt att använda och snörningen kan enkelt justeras för att få bästa möjliga passform för individens fot. Stövelns konstruktion innebär att de är mycket slitstarka samtidigt som de behåller en snygg estetik, vilket gör dem till en perfekt kompromiss mellan funktion och stil. Vi upplevde även skorna som mycket bekväma under aktivitet tack vare en väl dämpad sula och stöd för fotens naturliga rörelser.

 • GORE-TEX foder
 • Utmärkt grepp
 • Bekväma
 • Vattentät och isolerande konstruktion
 • Bra passform tack vare justerbar snörning
 • Slitstark design
 • Priset kan vara högt för vissa köpare

Slutsatsen är att Meindl Men’s Rauris GORE-TEX är ett utmärkt premiumalternativ för dig som letar efter bästa vinterskorna. Med sin vattentäta och isolerande konstruktion, bra grepp och bekväma passform kommer de att hålla fötterna varma, torra och bekväma under vinterns olika utomhusaktiviteter. Deras pris kan vara högt för vissa köpare, men vi anser att de är väl värda investeringen för deras kvalitet och prestanda.

4.4/5

När vi provade Icebug Women’s Pace3 BUGrip GORE-TEX, blev vi imponerade av hur prisvärda och funktionella dessa skor är. Trots det lägre priset jämfört med andra vinterskor vi testat, är dessa skor ändå utrustade med ett vattentätt och isolerande GORE-TEX-foder som håller fötterna både varma och torra även i ogästvänliga väderförhållanden. Dessutom erbjuder BUGrip sulan ett fantastiskt grepp på isiga och snöiga underlag, vilket gör att vi kände oss trygga och stabila vid användning under vinteraktiviteter.

En annan fördel vi observerade med dessa skor är det effektiva snörningssystemet som möjliggör anpassning för en personlig passform. Skorna är även relativt lätta, vilket gör att fötterna inte känns överbelastade under längre perioder av användning. Passform och komfort är förvånansvärt bra med tanke på priset på Icebug Women’s Pace3 BUGrip GORE-TEX.

 • Vattentät
 • Isolerande
 • Bra grepp
 • Prisvärda och funktionella
 • Utmärkt passform och komfort
 • Omedelbar isolering kan förbättras

Sammanfattningsvis framstår Icebug Women’s Pace3 BUGrip GORE-TEX som en mycket prisvärd och bra vintersko. Dess GORE-TEX-foder, överlägsna grepp och smidiga snörningssystem gör det till ett utmärkt val för dig som letar efter bästa vinterkängorna utan att spendera en förmögenhet. Lite förbättring när det gäller omedelbar isolering skulle dock vara önskvärt, men de erbjuder ändå imponerande funktioner och komfort för priset.

4/5

Under testperioden av Sorel Caribou WP Women var vår upplevelse överlag positiv. Skorna känns mycket rejäla och har en distinkt robust estetik som gör dem till ett bra val för dig som letar efter funktionella och snygga vinterskor. Yttersulan är tillverkad av vattentätt vulkaniserat gummi och håller fötterna torra även under blöta förhållanden. Den inbyggda ThermoPlus-insatsen erbjuder extra isolering och värme, och vi fann den mycket effektiv under mycket kallt väder.

Den hoga skaftet ger extra skydd och stöd, vilket är särskilt användbart vid snöiga och slaskiga förhållanden. Snörningssystemet är enkelt att justera, och skorna sitter stabilt på foten. En liten nackdel vi upplevde var skornas vikt, vilket gjorde dem något mindre bekväma än andra modeller vid längre perioder av användning. Men överlag var vi nöjda med både funktion och komfort hos Sorel Caribou WP Women.

 • Vattentätt gummi
 • Extra isolering
 • Högt skaft
 • Mycket robust byggkvalitet
 • Bra skydd i slaskiga förhållanden
 • Tillräcklig isolering för kallt väder
 • Något tunga

Slutsatsen är att Sorel Caribou WP Women är en stark kandidat för dig som söker bästa vinterskorna med hög kvalitet, praktiska funktioner och en snygg design. Trots att de är något tunga, kompenserar de detta med utmärkt isolering och vattentäthet, vilket gör dem till ett väl värt alternativ att överväga för vinterbruk.

Tips att ha i Åtanke vid val av Vinterskor

När kylan smyger sig på och vintern står för dörren är det dags att tänka på att skaffa de bästa vinterskorna för att hålla våra fötter varma och torra. Men vad är egentligen nyckeln till att hitta det perfekta paret? I det här avsnittet går vi igenom några viktiga tips att ha i åtanke när man handlar efter vinterskor, så att dina fötter får bästa möjliga skydd under den kalla säsongen – allt från funktion och kvalitet till stil och komfort.

Funktionalitet och Kvalitet i Vinterskor

Vinterkylan knackar på dörren – det är nu det gäller att ha ordentliga vinterskor som håller fötterna både varma och torra! När du ska investera i ett par riktigt bra vinterskor bör du fokusera på funktionalitet och kvalitet, och då främst hur väl de står emot vårt härliga nordiska klimat. Ett par vinterskor kan se riktigt snygga ut på utsidan, men om de inte håller måttet när det kommer till att skydda dina fossingar från snö, slask och vattenpölar är de inte mycket att hänga i julgranen. Var därför noggrann när du granskar skornas material och konstruktion, för det är här hemligheten ligger för ett par vinterskor som blir en trogen följeslagare under de kalla månaderna.

Välja Rätt Material

Så, hur vet man då vilka material som är bäst för att höja kvaliteten på vinterskorna? Det finns en uppsjö av olika typer av material, såsom läder, mocka, nylon och syntetmaterial. Läder och mocka har länge varit populära val på grund av deras slitstarka egenskaper och eleganta utseende, men de kräver också lite mer omvårdnad än andra alternativ. Nylon och GORE-TEX® är exempel på syntetiska material som är lätta, vattentäta och andas, vilket gör dem till utmärkta val för aktivare friluftsliv. Fundera över vilket material som passar bäst för dina behov – kanske är det en kombination av flera olika egenskaper som blir bäst i slutändan. Och glöm inte att tänka på miljön – det finns numera fantastiska skor tillverkade av återvunnet material, så ingen behöver frysa om fötterna i gamla tiders hårda klimat! Vilket material du än väljer, se till att det lever upp till dina förväntningar och ger dig trygghet och säkerhet på vinterns alla äventyr.

Hållbara och Vattentäta Egenskaper

När det kommer till vinterskor är det viktigt att de är hållbara, då de kommer utsättas för utmanande förhållanden som snö, slask och is. Därför bör man fundera över vilka egenskaper som är viktiga för att skorna ska vara så hållbara som möjligt. Här är några nyckelfaktorer att tänka på:

 • Vattentäta material: Vinterskor bör tillverkas av material som står emot vatten, så att fötterna hålls torra och skyddade mot väder och vind.
 • Sömmar: Själva konstruktionen av skon spelar också stor roll i dess hållbarhet. Dubbla sömmar ger extra styrka och lägre risk för sömmarna att gå upp.
 • Yttersula: En slitstark yttersula är viktig för att skon ska ha en lång livslängd och ge bra skydd mot halka på isiga underlag.
 • Förstärkningar: Vissa vinterskor kommer med extra förstärkningar på utsatta områden, exempelvis runt tå och häl, vilket ökar skons hållbarhet.

Det är också viktigt att tänka på hur man själv kan bidra till att öka livslängden på sina vinterskor. Detta kan innebära att man regelbundet impregnerar och vårdar skorna med rätt produkter, samt att man torkar dem ordentligt efter användning.

Värme och Komfort för Fötterna

I kalla vintrar vill man självklart hålla fötterna varma och bekväma. Det är därför viktigt att tänka på både foder och isolering, samt hur sulan och stötdämpning påverkar skons komfort. Låt oss ta en närmare titt på vad du bör ha i åtanke när det gäller dessa aspekter.

Foder och Isolering

När det kommer till foder och isolering är det A och O att välja vinterskor med rätt material som håller värmen bra. Ett högkvalitativt foder, som exempelvis Gore-Tex eller Thinsulate, kan göra stor skillnad för hur väl dina fötter klarar av kylan. Satsa på skor med ett tjockt, varmt foder som täcker hela insidan av skon och skyddar mot kylan utifrån. Tänk även på att fuktighet inne i skon kan göra att fötterna snabbt känns kalla, så satsa på ett material med god andningsförmåga för att förebygga detta problem. Kort sagt, ju bättre foder och isolering, desto mer väl rustad är du för bitande kyla och snöiga äventyr!

Sula och Stötdämpning

En annan viktig faktor för komforten i dina vinterskor är sulans konstruktion och stötdämpning. Ska du promenera längre sträckor eller vistas länge utomhus är det viktigt att sulan är tillräckligt tjock och dämpande för att ligga steget före trötta och ansträngda fötter. En bra sula ger även extra isolering från kylan som kommer ifrån marken, så se till att välja en sko med en rejäl gummisula. Det är värt att investera lite extra i skor med god stötdämpning och väl tilltagen sula, för att kunna njuta av vinterns friluftsliv på bästa sätt. Kom ihåg att ställa dig själv frågan: “Känns det bekvämt i skon, och skulle jag vara nöjd med komforten även efter en lång dag ute i kylan?” Om svaret är ja, är chansen god att du hittat ett par vinterskor som kommer hålla dig varm och nöjd under hela vintern!

Halksäkerhet och Grepp i olika Väderförhållanden

När vintern kommer med snö, is och slask är det viktigt att dina vinterskor kan hålla dig säker från att halka och falla. Halksäkerhet och grepp är avgörande för att du ska kunna njuta av vintern utan olyckor eller obehag. Men vad ska man tänka på när det gäller dessa egenskaper i de bästa vinterskorna? Häng med så går vi igenom det tillsammans!

Sulkonstruktion och Mönster

Sulkonstruktionen och mönstret på dina vinterskor spelar en stor roll för hur bra grepp du får på hala underlag. Vad du bör söka efter är material med hög friktion som gummi eller termoplastiskt gummi (TPR), vilka ger ett bra fäste även på svårare terräng. När det kommer till mönster så vill du hitta något som har djupa, distinkta räfflor. Dessa kommer att bita tag ordentligt i snö, is och lera, och göra det mycket svårare för dig att halka. Ett annat bra tips är att titta på skor med dubbar eller spikes, eftersom de ger extra fäste på isiga ytor. Kom ihåg – en glad vinteraktivitet blir bara roligare om du inte behöver vara orolig över att ramla omkull! Håll utkik efter sulor som är speciellt utformade för att ge bättre grepp på is och snö, och som gör att du kan känna dig säker och trygg under vinterns alla äventyr!

Stil och Design av Vinterskor

Visst är det viktigt att ha varma, bekväma och funktionella vinterskor, men ingen vill ju gå runt i fula boots hela vintern, eller hur? Som tur är finns det gott om snygga och trendiga alternativ där ute. Faktum är att många populära skomärken idag kombinerar mode och funktion på ett mycket effektivt sätt. Så vad ska man tänka på när det kommer till stil och design? Ett tips är att fokusera på hur väl skorna matchar din garderob och livsstil. Är du mer åt det sportiga hållet eller föredrar du en klassisk look? Fundera också över vilken färg som passar bäst – kanske en klassisk svart eller brun, eller varför inte en dämpad grön eller vinröd för att sticka ut lite extra? Även när det gäller snörning och typ av stängning (dragkedja, kardborre eller snören) kan det vara bra att ha något som fungerar för dig praktiskt men samtidigt ser snyggt ut. Det finns egentligen inga rätt eller fel här – det viktigaste är att du känner dig självsäker och bekväm i dina nya vinterskor. Och kom ihåg: Att investera i ett par snygga och högkvalitativa skor är inte bara moderiktigt, det är även smart ur hållbarhetssynpunkt. Så slå dig lös, var inte rädd för att välja en sko som uttrycker din personlighet samtidigt som den håller fötterna varma och torra under vintern!

Rätt Storlek och Passform för Ultimata Vinterskor

Att hitta rätt storlek och passform i vinterskor är lika viktigt som alla andra faktorer vi diskuterat ovan. Om skorna inte passar ordentligt kan det leda till förlorad värme, minskad komfort och ökad risk för skavsår eller blåsor. När du provar vinterskor, se till att bära samma tjocklek på strumpor som du planerar att använda under vintersäsongen. Detta hjälper dig att få en mer exakt känsla för hur skorna kommer att passa när den faktiska kylan sätter in.

Vanliga Frågor och Svar

Vid val av vinterskor bör du prioritera skor med vattenavvisande material, bra isolering och halksäker sula för att kunna hantera snö, is och kyla. Leta även efter stövletter eller kängor med värmeisolerande foder som passar din fot och dina aktiviteter bäst.
Livslängden på vinterskor beror mycket på kvaliteten, användning och skötsel. I genomsnitt kan högkvalitativa vinterskor hålla i många säsonger om de vårdas och används på rätt sätt.
Vinterskor bör sitta bekvämt och erbjuda tillräckligt med utrymme för att hålla fötterna varma och skyddade. Det är viktigt att balansera mellan åtsittande och löst, eftersom för åtsittande skor kan minska blodcirkulationen och för lösa skor kan orsaka obehag och ökad risk för skavsår.
Back to top button