Bäst i TestLife Style

Resväska Bäst i Test 2024

I denna artikel kommer vi att gå igenom de fyra bästa resväskorna vi plockat fram efter grundliga tester och jämförelser. Oavsett om du söker en lyxig prestandaprodukt, en prisvärd allroundare eller något där emellan, så har vi något för alla bland dessa fantastiska kandidater. Följ med oss i utforskandet av dessa utvalda väskor och deras funktioner – låt oss tillsammans hitta den perfekta resväskan för dig!
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Vi blev imponerade av American Tourister Soundbox Spinner från första ögonblicket vi använde den. Denna resväska erbjuder en fantastisk kombination av funktionalitet och stil, vilket gjorde vår resa smidig och behaglig. Det unika skalmönstret och färgalternativen fångade omedelbart vår uppmärksamhet, men dess prestanda är vad som verkligen överträffade våra förväntningar.

Soundbox Spinner är lätt, vilket gjorde den lätt att bära och navigera på flygplatsterminaler och trottoarer. Den har också en expanderbar funktion, vilket gav oss extra förvaringsutrymme när det behövdes. På insidan finns smarta förvaringslösningar som en löstagbar tvättpåse för smutstvätt och en löstagbar ficka för vätskor. Den har även ett TSA-kombinationslås som garanterar säkerheten för våra tillhörigheter.

Fördelar

 • Lätt att bära och manövrera
 • Stilfull design och färgval
 • Smart förvaring och säkerhet
 • Lätt
 • Löstagbar tvättpåse
 • TSA-lås

Nackdelar

 • Hjulen kan kännas plastiga

Utlåtande

Sammanfattningsvis är American Tourister Soundbox Spinner en utmärkt resväska för dig som söker både stil och funktionalitet. Dess lättviktighet och packningsfunktioner gör den perfekt för både korta och långa resor, medan det inbyggda TSA-låset ger ett extra lager av säkerhet. Det enda lilla minuset är kvaliteten på hjulen, men överlag är detta en topprodukt.

4.7/5

Vi måste säga att vi verkligen uppskattade The North Face Rolling Thunder 22 när vi testade den. Denna resväska är byggd för att tåla tuffa resor och erbjuder enastående hållbarhet och kvalitet. Med sina kraftiga hjul och det solida Base Camp-material som används i väskans konstruktion, kan Rolling Thunder 22 hantera allt från stadsgator till landsbygden utan några problem.

I väskan hittar du flera praktiska förvaringsfack som hjälper dig att organisera dina saker och förvara dem snyggt under hela din resa. Handtaget på toppen av väskan ger en något högre lyftpunkt, vilket underlättar att rulla väskan på ojämn mark. Väskan kanske är litet dyr, men vi anser att den är väl värd sitt pris tack vare dess hållbarhet och funktioner.

Fördelar

 • Exceptionellt robust material
 • Utmärkt rullförmåga på olika ytor
 • Toppdesign för enklare hantering
 • Hållbar konstruktion
 • Kraftiga hjul
 • Praktiska förvaringsfack

Nackdelar

 • Något dyr

Utlåtande

Sammanfattningsvis är The North Face Rolling Thunder 22 en utmärkt investering för dig som söker en riktigt hållbar och robust resväska. Dess kraftiga konstruktion, flexibilitet och förvaringsfack gör den till en idealisk väska för alla typer av resor. Prislappen kan vara högre än vad några skulle vilja betala, men kvaliteten och prestandan är svår att slå. Vi rekommenderar den starkt för dig som reser mycket och behöver en pålitlig och slitstark väska.

4.4/5

När vi testade Arctic Tern GoAway Trolley Set kände vi att detta verkligen är en prisvärd uppsättning resväskor som passar alla typer av resenärer. Dessutom fick vi ett intryck av att dessa väskor är särskilt bra för den budgetmedvetne resenären. Trots det lägre priset var vi positivt överraskade av kvaliteten och funktionaliteten på dessa väskor. Det medföljande setet innehåller tre olika storlekar av väskor som kan utvidgas enkelt med hjälp av dragkedjan, vilket definitivt är lämpligt för både kortare och längre resor.

GoAway Trolley Set är utrustat med praktiska förvaringsfack och fickor, så att vi kunde organisera och separera våra tillhörigheter på ett effektivt sätt. Det största minuset är att hjulen inte är lika robusta som på några av de dyrare alternativen, men med tanke på dess budgetvänliga prislapp var vi nöjda överlag.

Fördelar

 • Utmärkt för budgetmedvetna resenärer
 • Bra för korta och längre resor
 • Bra förvaringsfack
 • Prisvärd
 • Tre storlekar
 • Kan utvidgas för större packning

Nackdelar

 • Hjulen mindre robusta

Utlåtande

I slutändan är Arctic Tern GoAway Trolley Set ett utmärkt val för dig som söker prisvärda och mångsidiga resväskor. Med dess tre väskstorlekar och bra förvaringslösningar kan vi rekommendera det här setet för alla som vill få mest för sina pengar utan att offra funktionalitet och komfort.

4/5

Osprey Sojourn 60 är en mycket mångsidig resväska som vi upplevde som perfekt för den äventyrslystne resenären. Den är både en rullväska och en ryggsäck, vilket innebär att du lätt kan anpassa den efter dina behov och situation. Rullväskans stora hjul och det robusta chassit gjorde att vi kunde rulla vår packning smidigt över alla typer av underlag, medan ryggsäckens justerbara bärsele var mycket bekväm under resor där rullväskan inte var det mest praktiska alternativet.

Designen och de smarta förvaringslösningarna fick också tummen upp från oss. Med många fickor och fack såg vi till att hålla allt i ordning och skydda våra värdesaker. En stor fördel för oss var det inbyggda kompressionsremssystemet, vilket gjorde det lätt att packa ner och stabilisera vårt bagage så det höll sig på plats utan att förlora sin form. Det enda minuset vi fann var väskans höga pris i jämförelse med andra resväskor på marknaden.

Fördelar

 • Snygg och praktisk design
 • Stabiliserande kompressionsremmar
 • Mycket mångsidig
 • Robust chassi
 • Smart förvaring

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med konkurrenter

Utlåtande

Slutsatsen är att Osprey Sojourn 60 är en fantastisk resväska för äventyrare och frekventa resenärer. Med sin kombination av rullväska och ryggsäck samt dess praktiska förvaringslösningar, rekommenderar vi den starkt för dig som behöver en mångsidig och genomtänkt väska. Det högre priset kan vara något att tänka på, men överlag är detta ett mycket välgjort och uppskattat alternativ.

Smart Val: Saker att ha Koll på när du Väljer Resväska

Det här avsnittet handlar om nyckelfaktorer som är viktiga att tänka på när du köper en resväska. Att hitta den perfekta resväskan för dina behov handlar om mer än bara stil och pris. Vi kommer att prata om material, storlek, vikt, funktioner och mycket mer – allt för att se till att du gör det bästa valet för dina kommande äventyr.

Välja den rätta storleken på resväska

Storleken på din resväska är avgörande för att få plats med alla dina saker och för att resa så smidigt som möjligt. Men hur vet du vilken storlek som passar bäst för just dig och dina behov? Det är lätt som en plätt! Här följer några riktlinjer för hur du väljer rätt storlek på din resväska, oavsett om det är en kort eller lång resa på gång.

Liten resväska för korta resor

Känner du att det börjar bli dags för en weekendresa eller kanske en snabb visit hos vännerna? Då kan en liten resväska, runt 40-55 cm i höjd, vara din bästa vän. Sådana små rackare är både lätta att bära och rymmer precis de där nödvändiga prylarna för att göra din tillvaro extra mysig under den korta vistelsen. Dessutom finns det ofta extra finesser som hjälper dig att packa smartare, såsom packfickor och elastiska band. Glöm inte bort att kolla upp flygbolagets regler för handbagage – en liten resväska kan många gånger räknas där som följeslagare utan extra kostnad!

Medium resväska för en veckas semester

Om du har planerat en veckas semester och vill packa ner både kläder och andra nödvändigheter kan en mediumstor resväska vara lösningen på dina problem. De brukar ligga på ca 60-70 cm i höjd och rymmer mellan 60 och 80 liter. Med en sådan här praktisk och trendig följeslagare kan du packa för alla eventuella äventyr och även kanske få plats för några souvenirer att ta med hem. Oavsett om det blir solsemester, skidåkning, eller charterresa så passar en mediumstor resväska de flesta situationer.

Stor resväska för längre vistelser

Står det långresa på schemat och du behöver förvara ett helt smörgåsbord av kläder och prylar? Då rekommenderar vi verkligen att satsa på en stor resväska, ungefär 75-90 cm i höjd. Här snackar vi rejält med utrymme – normalt sett mer än 100 liter! Perfekt för dig som ska vara borta en längre tid, eller kanske till och med flytta utomlands. Men kom ihåg att inte packa allt för tungt, så att du inte hamnar med övervikt på flyget och extrakostnader i kassan. Tips är att väga din resväska innan avresa och även att ha lite marginal för att få plats med nya prylar som plockas upp på resan.

Material och hållbarhet i olika typer av resväskor

När du står där och funderar på vilken resväska som passar bäst för ditt äventyr, så är material och hållbarhet två aspekter som du verkligen bör ha i åtanke. Det finns en uppsjö av material att välja bland, och vissa passar bättre för olika typer av resor. Materialens kvalitet kan också variera, vilket direkt påverkar väskans hållbarhet och livslängd. Hårda resväskor är gjorda av starka material som polykarbonat eller ABS, och de erbjuder ett mycket bra skydd för dina packade ägodelar. Å andra sidan kan mjuka resväskor vara gjorda av slitstarkt nylon eller polyester, som är både flexibelt och lättviktigt. Se till att jämföra materialen noggrant innan du bestämmer dig, så din resväska blir en trogen följeslagare i många år framöver.

Hårda resväskor för extra skydd

Det finns många anledningar till att välja en hård resväska när man ska resa. Hårda resväskor är ofta mycket hållbara och ger bättre skydd för dina värdesaker mot stötar, krossning och fukt än mjuka väskor. Det finns emellertid några viktiga saker att överväga när man väljer material för en hård resväska.

 • Polykarbonat: Ett lätt och mycket starkt material som används i många premiumväskor. Det är också ganska böjligt, vilket gör att väskan kan absorbera stötar utan att spricka.
 • ABS: Ett billigare och något tyngre material jämfört med polykarbonat. Det är dock mindre böjligt, vilket innebär att det kan spricka om det utsätts för kraftiga stötar.
 • Aluminium: Ett elegant och mycket hållbart material som ofta används i riktigt lyxiga resväskor. Det är dock tyngre och dyrare än samt mer känsliga för bucklor och repor.

Mjuka resväskor för flexibilitet och lättvikt

Mjuka resväskor är ett populärt val för de som söker flexibilitet och lätthet vid resande. Dessa väskor är oftast tillverkade av material som nylon eller polyester, vilket innebär att de är mer tåliga än man kanske tror vid första anblicken. Den stora fördelen med mjuka resväskor är att de är mer förlåtande när det kommer till packning, eftersom de kan expanderas en aning för att rymma alla dina kläder, skor och prylar. Deras lättare vikt innebär också att du kan packa mer utan att oroa dig för att överstiga viktgränserna på flyget – och det vet vi ju alla kan vara ett frustrerande moment i resandet! Men kom ihåg, mjuka resväskor kan vara mer utsatta för slitage och de erbjuder inte lika mycket skydd som hårda resväskor. Om du reser med ömtåliga föremål eller dyra elektronik, kanske en hård resväska är vägen att gå.

Funktioner att titta efter när du köper en resväska

Smidiga hjul för enkel manövrering

När det gäller att köpa en ny resväska är kvaliteten och funktionen av hjulen avgörande. Du vill ju inte bli ståendes med en trasig väska mitt på flygplatsen, eller hur? Så vad ska du titta efter för att säkerställa en smidig vagn och enkel manövrering? Jo, det finns två huvudtyper av hjul att välja mellan: fasta hjul och spinnerhjul. Fasta hjul, som bara rullar i en riktning, kan vara tåligare men inte lika flexibla i sin användning. Däremot har spinnerhjul, som kan rotera 360 grader, fördelen av att vara mycket enklare att styra och manövrera – perfekt för trånga utrymmen och snabba vändningar. Tänk på att lägga lite extra pengar på en väska med högkvalitativa, slitstarka hjul. Det lönar sig i längden när du slipper onödiga problem under resan.

Expanderbara fickor och smarta organisationssystem

När du väljer en resväska är det viktigt att titta på hur lätt det är att packa och organisera dina saker. En väska med expanderbara fickor och smarta organisationssystem kan göra en stor skillnad i hur effektivt du kan packa och hitta dina saker under resan. Här är några nyckelfunktioner att hålla utkik efter:

 • Expanderbara sidofickor: Ger extra utrymme vid behov.
 • Separata fack för smutsiga kläder och skor: Hjälper till att hålla dina kläder rena och fräscha.
 • Nät- eller genomskinliga fack: Gör det enklare att se vad som finns i väskan utan att behöva riva igenom allting.
 • Elastiska band eller löstagbara klädhängare: Hjälper till att minimera veck och håller dina kläder snygga.
 • Fack eller fickor för småsaker: Gör det enklare att hitta och organisera små föremål som pass, nycklar, kreditkort, laddarutrustning, etc.

TSA-lås för ökad säkerhet på flygresa

För den säkerhetsmedvetne resenären är ett TSA-godkänt lås en självklarhet när det gäller att välja resväska. Varför skulle du bry dig om ett TSA-lås? Jo, dessa lås är utformade så att säkerhetspersonal på flygplatser i USA kan öppna ditt bagage för inspektion utan att behöva bryta upp låset. Om du inte har ett TSA-lås och ditt bagage behöver inspekteras finns risken att säkerhetspersonalen klipper upp låset eller bryter sig igenom, vilket gör att din väska blir osäker för resten av resan. Med ett TSA-lås kan du vara säker på att ditt bagage förblir ordentligt låst och skyddat, samtidigt som det är lättillgängligt för nödvändiga kontroller. Det är både praktiskt och tryggt, så se till att hålla utkik efter resväskor med den här finessen!

Att jämföra vikt och smidighet hos olika resväskor

När det kommer till att välja den perfekta resväskan är vikten och smidigheten av största vikt. Inget sabbar semestern som att släpa runt på en tung och otymplig resväska, eller hur? Ofta blir det en kompromiss mellan lättvikt och hållbarhet – en lättare väska är enklare att bära, men kanske inte så tålig. Beroende på vad du prioriterar kan du behöva jämföra olika material och konstruktioner för att hitta den bästa balansen. Hårda resväskor av polykarbonat är generellt sett lättare än de av ren plast, samtidigt som de ligger på den högre sidan av prisskalan. Mjuka väskor i nylon kan vara rejält slitstarka utan att väga mycket, men kanske inte skyddar innehållet lika bra i stökiga bagageutrymmen. Utöver materialvalet bör du också undersöka hur smidig väskan är i handling. Har den stadiga och lättrullande hjul som gör det enkelt att navigera runt i trånga utrymmen? Är teleskophandtaget stadigt och bekvämt att greppa när du går mellan gaterna i en okänd stad? Det är viktigt att sätta händerna på några olika modeller och känna efter vilken som passar dig bäst innan du bestämmer dig. För att hitta din idealiska resväska, besök gärna fysiska butiker så att du kan provköra olika modeller och se hur de presterar på riktigt, oavsett om du föredrar en lätt resväska av en viss design eller en mer robust väska som kan tåla lite mer tuff behandling under resan.

Köpa en resväska som passar din budget och stil:

Prestigemärken för den modeintresserade

Om du är en person som värdesätter stil och vill göra ett fashion statement även när det gäller ditt bagage, finns det flera prestigemärken att överväga. Högkvalitativa resväskor erbjuder en lyxig känsla, modern design och riktigt hållbara material. Visst kan de vara dyrare än andra alternativ på marknaden, men du betalar för en viss nivå av kvalitet som kan vara värt extrakostnaden. Dessutom är dessa märken kända för sina smarta funktioner och fina detaljer som ytterligare förbättrar användarupplevelsen. Så om du vill resa med stil och inte känner att din budget är begränsad, kan det vara bra att satsa på ett prestigemärke.

Budgetalternativ med bra kvalitet

Men vad händer om man har en stramare budget men fortfarande vill ha en resväska av god kvalitet? Oroa dig inte – det finns massor av bra alternativ där ute som inte behöver kosta en förmögenhet. Försök att leta efter märken som erbjuder prisvärda resväskor utan att kompromissa för mycket med kvaliteten. När du väljer en budgetresväska är det viktigt att titta på funktioner som hållbara material, smidiga hjul och bra organiseringssystem, så att du inte blir besviken. Det kan också vara klokt att läsa recensioner och jämföra produkter online för att hitta rätt resväska för dig, utan att tömma plånboken helt.

Vanliga Frågor och Svar

För att packa 23 kg i en resväska bör du välja en storlek på ungefär 75-85 cm (höjd) och en volym på 95-120 liter. Detta ger tillräckligt med utrymme för dina saker och tillåter vikten att fördelas jämnt inuti väskan.
En standardstorlek på en resväska kan variera, men brukar ligga mellan 60-100 liter. Storleken av resväskan beror dock på individens behov och hur länge man planerar att resa.
Valet av storlek på resväska beror på längden och syftet med resan. För kortare resor rekommenderas en mindre kabinväska (ca 40-55cm), medan för längre utlandsresor passar större väskor (ca 60-75cm) bättre för att rymma allt nödvändigt.
Back to top button