BĂ€st i TestCykling

RegnklÀder Cykel Test 2024

VÀlkommen till vÄr genomgÄng av de bÀsta regnklÀderna för cyklister. RegnklÀder Àr en oumbÀrlig del av varje cyklists garderob, sÀrskilt om du bor i ett omrÄde med frekvent nederbörd. Oavsett om du Àr en seriös cyklist som inte lÄter lite regn stoppa dig, eller om du bara letar efter nÄgot att hÄlla dig torr pÄ vÀg till arbetet, har vi noga gÄtt igenom olika alternativ för att hitta de bÀsta regnklÀderna för dina cykelbehov.
BĂ€sta Regnjackan Herr
5/5
BĂ€sta Regnbyxorna Herr
4.7/5
BĂ€sta Regnjackan Dam
4.4/5
BĂ€sta Regnbyxorna Dam
4/5
5/5
POC MS Motion Rain Jacket Àr utan tvekan ett utmÀrkt val för de mest krÀvande cyklister. Denna jacka Àr bÄde ljus och bekvÀm samtidigt som den ger heltÀckande skydd mot regnet vilket sÀrskilt imponerade oss. Den erbjuder en unik kombination av funktion, passform och stil som var oövertrÀffad i vÄrt test. En av de bÀsta sakerna med denna POC-jacka Àr hur flexibel den Àr. Dess stretchiga material ger fri rörlighet och detta mÀrks verkligen under cykelturerna. Dess vÀrmehÄllande prestanda var ocksÄ överraskande bra, vilket gör det till en fantastisk partner för de kallare dagarna.

Fördelar

 • RegntĂ€t
 • LĂ€tt
 • BekvĂ€m
 • EnastĂ„ende vĂ€derskydd
 • LĂ€tt och rörlig design
 • Stilrent utseende

Nackdelar

 • Kan vara för varm för högre temperaturer

UtlÄtande

I vÄrt test har POC MS Motion Rain Jacket verkligen utmÀrkt sig. Den erbjuder totalt vÀderskydd, enastÄende komfort och en attraktiv design, vilket gör den till ett utmÀrkt val för alla cyklister. Den kanske kan kÀnnas lite varm under toppen av sommaren, men det hÀr en jacka vi verkligen vill rekommendera under de allra flesta regniga vÀderförhÄllanden.

4.7/5
NĂ€r vi testade Black Diamond Men’s StormLine Stretch Full Zip Rain Pants, mĂ€rkte vi genast komforten och flexibiliteten som dessa byxor erbjuder. Trots det fullstĂ€ndiga regnskyddet, hade vi en anmĂ€rkningsvĂ€rd rörelsefrihet nĂ€r vi cyklade vilket var en stor fördel. Det elastiska materialet tillĂ„ter maximal rörlighet medan den heltĂ€ckande dragkedjan gör det mycket snabbt och enkelt att ta pĂ„ och av byxorna, vilket vi ansĂ„g vĂ€ldigt praktiskt vid oregelbundna regnfall. En annan fördel Ă€r att dessa regnbyxor Ă€r riktigt tĂ„liga, vilket inte alltid Ă€r fallet med sĂ„pass lĂ€tta klĂ€der. Vi har testat dessa byxor i flera olika vĂ€derlekar och de har hĂ„llit sig vĂ€ldigt bra. Dessutom andas de trots att de Ă€r vattentĂ€ta vilket var en riktig överraskning för oss. Vi testade att cykla nĂ„gra kilometer i solsken efter regnet och det kĂ€ndes inte det minsta kvavt under denna tid vilket Ă€r ett stort plus.

Fördelar

 • Rörelsefrihet
 • TĂ„lig
 • VattentĂ€t och andas
 • Mycket bekvĂ€m och flexibel att ha pĂ„ sig.
 • Enkel och snabb att ta pĂ„ och av tack vare fullĂ€ngdsdragkedjan.
 • HĂ„llbar trots sin lĂ€tthet.

Nackdelar

 • Kan vara lite för varm under högsommaren.

UtlÄtande

Efter vĂ„rt test kan vi sĂ€ga att Black Diamond Men’s StormLine Stretch Full Zip Rain Pants definitivt uppfyller vĂ„ra förvĂ€ntningar. Med sina töjbara och tĂ„liga egenskaper samt förmĂ„gan att andas trots att de Ă€r vattentĂ€ta, gör dessa byxor det mycket lĂ€ttare att cykla under vĂ„ta förhĂ„llanden. Det enda att tĂ€nka pĂ„ Ă€r att de kan vara lite för varma under sommarmĂ„naderna.

4.4/5
POC WS Motion Rain Jacket visade sig vara en fantastisk regnjacka under vÄrt test. Denna jacka mötte oss med en ljus och bekvÀm design men utan att kompromissa med skyddet mot regn. Den ger dig full rörlighet sÄ du kan enkelt fortsÀtta din fÀrd oavsett hur hÄrt det regnar. Dessutom noterade vi att jackan ocksÄ hade en god vÀrmehÄllande prestanda vilket vi verkligen uppskattade under kyliga vindar och nederbörd. Den Àr ocksÄ nÄgot varm under de hetaste sommarmÄnaderna, men i övrigt övertrÀffar denna jacka definitivt vÄra förvÀntningar. Vi skulle definitivt rekommendera den för cyklister som letar efter den bÀsta regnjackan för cykling.

Fördelar

 • Full rörlighet
 • BekvĂ€m
 • Regnskydd
 • Mjuk och bekvĂ€m konstruktion
 • Ger mycket bra skydd mot regn
 • Gör det enkelt att manövrera cykeln

Nackdelar

 • Kan kĂ€nnas varm under sommarens hetaste dagar

UtlÄtande

I vÄrt test har POC WS Motion Rain Jacket visat sig vara ett suverÀnt alternativ, sÀrskilt för cyklister som vÀrdesÀtter rörlighet och vÀderskydd. Vi kÀnde dock att den kan vara lite varm under toppen av sommaren, men i övrigt tycker vi att det hÀr Àr en vÀrdig vinnare i damsegmentet!

4/5

Black Diamond Women’s StormLine Stretch Rain Pants Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ kvalitetsregnbyxor som kombinerar bĂ„de komfort och praktisk funktionalitet. För oss som ofta cyklar i olika vĂ€der, observerade vi att dessa byxor har en imponerande förmĂ„ga att kunna stĂ„ emot bĂ„de vind och regn. Materialet Ă€r smidigt, vilket hjĂ€lper dig att kĂ€nna dig obegrĂ€nsad nĂ€r du trampar pĂ„ i full karriĂ€r -en detalj som vi verkligen uppskattade. NĂ„got som överraskade var hur tĂ„liga dessa byxor Ă€r – vi testade dem i flera tuffa vĂ€derförhĂ„llanden och de höll sig mycket bra. Dessutom bidrog deras andningsfunktion till behaglig cykling under soligare perioder efter regnsskurar. Trots det robusta skyddet de erbjuder Ă€r de lĂ€tta att bĂ€ra och att lĂ€gga pĂ„, vilket ökar helhetsintrycket.

Fördelar

 • Praktiskt skuren
 • Vind-och regntĂ„liga
 • LĂ€ttviktsmaterial
 • Kombinerar bekvĂ€mlighet med funktionalitet
 • TĂ„l extrema vĂ€derförhĂ„llanden
 • Andningsfunktionen hĂ„ller dig sval

Nackdelar

 • Kan kĂ€nnas lite varm i hög vĂ€rme

UtlÄtande

Efter att ha testat Black Diamond Women’s StormLine Stretch Rain Pants kan vi med sĂ€kerhet sĂ€ga att de ger ett starkt intryck. De kombinerar bekvĂ€ma material, rörelsefrihet och överlĂ€gset vĂ€derskydd, Ă€ven om de kan kĂ€nnas lite varma under högsommaren. Dessa byxor Ă€r ett starkt alternativ för alla cyklister som letar efter pĂ„litliga regnbyxor för cykling.

Viktiga Faktorer att TÀnka PÄ vid Inköp av RegnklÀder för Cykel

NÀr du letar efter perfekta regnklÀder för cykling Àr det en del faktorer du bör ha i Ätanke för att garantera ett sÀkert och bekvÀmt köp. Detta avsnitt kommer att göra dig uppmÀrksam pÄ de vÀsentliga aspekterna som inte bör negligera vid valet av din optimala cykel-regnklÀder. FrÄn vÀderskydd till komfort och frÄn funktioner till hÄllbarhet, vi tÀcker allt för att hjÀlpa dig göra ett informerat beslut.

Vad skiljer bra och dÄliga cykel-regnklÀder Ät?

Det Ă€r lĂ€tt att stirra sig blind pĂ„ priset nĂ€r man letar efter nya regnklĂ€der för cykling, men se upp! Ett högt pris garanterar inte alltid kvalitet. Det som verkligen skiljer bra frĂ„n dĂ„liga regnklĂ€der, ligger i detaljerna – hur de sitter pĂ„ kroppen, deras vĂ€derskydd och extrafunktioner. BĂ€sta regnklĂ€derna för cykling ska vara sköna att ta pĂ„, Ă€ven under lĂ„nga perioder. De bör vara tillverkade av högkvalitativa material som tĂ„l hĂ„rt vĂ€der och konstant anvĂ€ndning. En bra passform Ă€r ocksĂ„ viktig, sĂ„ klĂ€derna inte skaver, snurrar, eller begrĂ€nsar rörelser nĂ€r du cyklar. Till sist men absolut inte minst, ha bra vĂ€derskyddsfunktioner – som en Ă€kta vind- och vattentĂ€t konstruktion plus isolering mot kyla.

Komfort och anpassning till kroppen

Det Àr viktigt att dina regnklÀder för cykling Àr bekvÀma och vÀl anpassade till din kropp. De ska inte vara för snÀva som hindrar dina rörelser, och inte heller för lösa att de fladdrar i vinden medan du cyklar. En bra passform ger dig fullt rörelseomrÄde nÀr du sitter pÄ cykeln, sÄ det bör vara en prioritet nÀr du handlar för dessa klÀder.

 • Det bör finnas tillrĂ€ckligt med utrymme för att bĂ€ra lager under dem om det behövs.
 • Jackor bör ha tillrĂ€ckligt lĂ„nga Ă€rmar och ryggar för att hĂ„lla dig tĂ€ckt nĂ€r du lutar dig framĂ„t för att hĂ„lla i styret.
 • Byxor bör ha justerbara ankelspĂ€nnen sĂ„ att du kan sĂ€kerstĂ€lla att de inte stöter pĂ„ dina cykelkedjor.

Materialets kvalitet och hÄllbarhet

Kvalitet Ă€r en stor faktor nĂ€r man vĂ€ljer regnklĂ€der för cykling, och det gĂ„r hand i hand med materialet. MĂ„nga regnklĂ€der tillverkas av polyester eller nylon eftersom dessa material Ă€r bĂ„de lĂ€tta och tĂ„liga. För att vara extra vattenresistent, Ă€r flera regnklĂ€der för cyklister gjorda med en DWR-behandling (durable water repellent). Denna behandling gör att vattnet pĂ€rlar av istĂ€llet för att sugas upp av tyget. Men kom ihĂ„g – alla regnklĂ€der behöver lite kĂ€rlek och omtanke för att stĂ„ emot tidens tand. Regnbyxor och jackor utsĂ€tts för mycket gnidning och slitage, sĂ€rskilt pĂ„ omrĂ„den dĂ€r din kropp kommer i kontakt med cykelsadeln eller styret. SĂ„ vĂ€lj nĂ„got med tĂ„liga sömmar och starka material dĂ€r slitaget Ă€r som störst.

Fokus pÄ vÀderskydd vid val av regnklÀder för cykling

NĂ€r det kommer till att vĂ€lja regnklĂ€der för cykling, ska du lĂ€gga stort fokus pĂ„ skydd mot vĂ€der och vind. Spelar ingen roll hur bra ditt humör Ă€r att komma ut och cykla – en vĂ„t och blĂ„sig dag kan snabbt förvandla din njutning till obehag om du inte Ă€r ordentligt klĂ€dd. Det Ă€r dĂ„ viktigt att tĂ€nka pĂ„ att regnklĂ€derna inte bara ska hĂ„lla dig torr, utan ocksĂ„ fungera som en sköld mot vinden som sannolikt kommer att öka din kylning nĂ€r du cyklar i öppet landskap. SĂ„, cykla aldrig utomhus utan att förberedas för alla vĂ€ders eventualiteter!

Funktioner för att stÄ emot dÄligt vÀder

Goda regnklÀder för cykling Àr mer Àn bara ett skydd mot vatten. De Àr designade med flera funktioner som gör dem Ànnu mer effektiva i dÄligt vÀder. Till exempel bör du se till att dina regnklÀder har tejpade sömmar för att förhindra lÀckage, och kanske Àven luftventiler för att hÄlla borta överflödig vÀrme och fukt. Tillsammans med det, leta efter klÀder med justerbara manschetter och halsband för att skapa en tÀt försegling mot kyla och fukt. Om funktionerna fungerar som de ska kan regnet strila ner men du sitter torr och nöjd bakom ditt personliga lilla skydd.
RegntÀthet och vindresistens
Vid inköp av regnklÀder för cykel bör prioritet lÀggas pÄ regntÀthet och vindresistens. RegntÀtheten mÀts oftast i millimeter och visar hur mycket regnvatten materialet kan stÄ emot innan det börjar lÀcka igenom. NÀr man pratar om vindresistens Àr det viktigt att notera att blÄst ofta kan förvÀrra effekten av kyla, vilket gör dig obekvÀm pÄ din cykeltur. SÄ, för bÀsta komfort oavsett vÀderlek, vÀlj klÀder som har högt motstÄnd bÄde mot regn och vind. DÄ kan du alltid dra pÄ dig ett leende, pumpa dÀcken, och rulla ut pÄ vÀgen hÀngiven till din passion för cykling, oavsett vad himmelen har att erbjuda!

Ytterligare funktioner vÀrda att titta pÄ

NÀr det kommer till regnklÀder för cykling Àr det inte bara skydd mot regn och vind som rÀknas. Det finns nÄgra fler funktioner att ha i Ätanke, speciellt om du planerar att spendera mycket tid ute pÄ cykel, oavsett vÀder. Vi pratar om saker som ventilation, anpassning av klÀdseln och komfort. Hur varmt eller kallt du vill ha det under klÀderna Àr viktigt att tÀnka pÄ sÄ du inte svettas för mycket eller fryser. MÄnga regnklÀder har extra ventilationsfickor och justerbara remmar för att hjÀlpa dig hitta rÀtt balans.

Funktionella detaljer och tillbehör

Detaljer kan göra stor skillnad nÀr du vÀljer regnklÀder till cykling. Bland annat kan zippade fickor vara anvÀndbara för att förvara smÄsaker som mobiler och nycklar. TÄlighet mot repor Àr en annan egenskap som Àr bra att ha, speciellt om du planerar att vara ute i skog och mark. TÀnk ocksÄ pÄ klÀdernas form och passform. VÀlj en modell som ger dig maximal rörelsefrihet nÀr du cyklar men samtidigt sitter tight nog för att ge bra skydd mot vÀder och vind.
Reflekterande element för synlighet
Åh, synlighet! NĂ€r dagen börjar bli mörk och du Ă€r mitt uppe i ditt cykelĂ€ventyr under regnet, vill du sĂ€kerstĂ€lla att du syns tydligt för alla, speciellt bilar. RegnklĂ€der med reflekterande element kan verkligen vara en livrĂ€ddare i sĂ„dana situationer. Letar du efter klĂ€der med stora ytor i reflekterande material eller med smart placerade reflexband sĂ„ du syns vĂ€l frĂ„n alla hĂ„ll. Att vara synlig nĂ€r man Ă€r ute och cyklar i dĂ„lig sikt Ă€r lika viktigt som att vara torr, sĂ„ glöm inte detta i ditt val av regnklĂ€der.
Packbar design och vikt

Eftersom vÀdret kan vara oförutsÀgbart, sÀrskilt nÀr du Àr ute pÄ vÀgen, vill du ha regnklÀder som Àr lÀtta och kompakta nog att kunna tas med överallt. Packbarhet Àr en annan faktor att övervÀga nÀr du köper cykel-regnklÀder. Du vill inte bÀra runt pÄ en massa extra vikt, sÄ leta efter regnklÀder som Àr lÀtta men fortfarande hÄllbara.

 • RegnklĂ€derna ska vara lĂ€tta nog att inte belasta dig under din fĂ€rd.
 • De bör ocksĂ„ vara packbara och lĂ€tta att stuva undan nĂ€r solen skiner och du inte lĂ€ngre behöver dem.
Back to top button