Camping & Vandring

Gasolgrill BĂ€st i Test 2024

Sommar, sol och grillfester hör ihop, och en riktigt bra gasolgrill kan göra skillnaden mellan en lyckad middag och en frustrerande upplevelse. Vi har testat olika grillar för att hitta den bÀsta gasolgrillen som passar just dig. Vi kommer att presentera vÄra fynd, frÄn premiumprodukter till överkomliga alternativ, samt dela med oss av vÄr expertis och tips för att hjÀlpa dig att skapa minnesvÀrda stunder med familj och vÀnner!
BĂ€st i Test
4.7/5

Premium

4.7/5

PrisvÀrd

3.8/5

Bonus

3.6/5
4.7/5

Gasolgrill Bluegaz Z-1 Àr en fantastisk grill som erbjuder en mycket bra grillupplevelse i hemmet, med den perfekta kombinationen av prestanda, kvalitet och pris. Designen Àr modern och snygg, vilket gör den till ett utmÀrkt tillskott till uteplatsen och ger möjlighet att njuta av vÀrmen och smakerna frÄn en hÀrlig grillning. Vi uppskattade sÀrskilt det stora grillytan och de fyra kraftfulla rostfria brÀnnarna som levererar jÀmn vÀrmefördelning över hela ytan, vilket Àr perfekt Àven för stora familjer. Det Àr ocksÄ en stor fördel att du kan ocksÄ ha olika temperaturzoner pÄ grillytan.

De flexibla sidoborden ger extra utrymme för att förbereda mat, och den löstagbara fettkoppen gör rengöringen enkel och snabb, utan krÄngel. En annan funktion vi Àlskade var den praktiska termometern pÄ locket, vilket gör det lÀtt att ha full kontroll över grillens temperatur vid alla tidpunkter. PÄ helheten, Gasolgrill Bluegaz Z-1 Àr en mÄngsidig och prisvÀrd gasolgrill som vi tror passar de flesta utomhusentusiaster.

Fördelar

 • Modern och elegant design
 • Utökad förvaring med sidoborden
 • LĂ€tt att rengöra
 • Stor grillyta
 • Fyra kraftfulla brĂ€nnare
 • Praktisk termometer

Nackdelar

 • PĂ„ den tyngre sidan

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Gasolgrill Bluegaz Z-1 ett utmÀrkt val för den som söker en pÄlitlig, effektiv och vacker gasolgrill. Med dess kraftfulla prestanda, bekvÀma funktioner och prisvÀrdhet Àr detta en grill som inte kommer att göra dig besviken och ger en fantastisk grillupplevelse för bÄde nybörjare och erfarna grillare.

Vikt
MĂ„tt
Totaleffekt
63 kg
136 x 62 x 120 cm
14kW
4.7/5

Vi hade nöjet att testa Weber Spirit II E-320 GBS Gasolgrill, en riktig premiumprodukt i kategorin gasolgrillar. Denna grill erbjuder exceptionell kvalitet och prestanda, vilket gör den perfekt för bÄde entusiastiska grillare och de som vill ha nÄgot extra lyxigt. Designen Àr bÄde elegant och robust, vilket sÀkerstÀller att den Àr redo att anvÀndas Är efter Är. Med sina tre brÀnnare och generösa grillyta Àr den perfekt för de utomhusfesterna vi alla lÀngtar efter. Weber Spirit II E-320 GBS Àr fullmatad med extrafunktioner sÄ som; Flavorizer Bars och sidobrÀnnare och kommer med ett fantastiskt porslinemaljerat Gourmet BBQ grillgaller i gjutjÀrn.

Tack vare GS4-grillsystemet fĂ„r du en suverĂ€n vĂ€rmefördelning och snabb tĂ€ndning av brĂ€nnarna, vilket ger en utmĂ€rkt grillupplevelse. Sidobordet och sidobrĂ€nnaren ger extra möjligheter, som till exempel att laga sĂ„ser eller vĂ€rmehĂ„lla mat samtidigt som man grillar. Även om detta Ă€r en dyrare investering, kommer man inte att bli besviken nĂ€r man fĂ„r njuta av de fantastiska smakerna och den höga kvaliteten pĂ„ grillytorna som uppnĂ„s med denna grill.

Fördelar

 • Elegant och hĂ„llbar design
 • UtmĂ€rkt vĂ€rmefördelning och prestanda
 • Bra grillyta med sidobrĂ€nnare för extra möjligheter
 • GS4-grillsystem
 • Robust design
 • SidobrĂ€nnare

Nackdelar

 • Högre prisklass

UtlÄtande

Slutsatsen Àr att Weber Spirit II E-320 GBS Gasolgrill Àr en fantastisk premium-gasolgrill för den som vill ha exceptionell kvalitet och prestanda. Den Àr lÀmplig för bÄde erfarna grillare och de som söker nÄgot speciellt för sina utomhusfester. Den högre prisklassen reflekterar den höga kvaliteten och de unika funktionerna grillen erbjuder, vilket innebÀr att det Àr en investering vÀrd att övervÀga för den sanna grillentusiasten.

Vikt
MĂ„tt
Grillyta
55 kg
145 x 132 x 66 cm
60 x 44 cm
3.8/5
Mustang Nomad Gasolgrill Àr en prisvÀrd liten gasolgrill med piezo-tÀndning som inte kompromissar med kvaliteten och funktionaliteten. Vi blev imponerade av den robusta och snygga designen, samt det praktiska lilla formatet som gör den mycket smidig att anvÀnda och förvara i trÀdgÄrden eller pÄ terrassen. Trots sin mindre storlek har den en bra rostfri brÀnnare pÄ 2,5 kW som ger bra vÀrmekontroll och jÀmn vÀrmefördelning över hela grillytan. Rengöringen Àr inte heller nÄgot problem med denna grill, dÄ den har en löstagbar fettkopp som gör det enkelt att stÀda efter grillningen. Mustang Nomad Gasolgrill Àr ett utmÀrkt val för vÀnner och familjer som vill ha en fin grillupplevelse utan att behöva betala storkovan eller ta upp mycket plats.

Fördelar

 • Kompakt och funktionell
 • Kraftfull brĂ€nnare
 • LĂ€tt att rengöra
 • PrisvĂ€rd
 • Robust design
 • JĂ€mn vĂ€rmefördelning

Nackdelar

 • Inget lock för vĂ€derskydd

UtlÄtande

Slutsatsen Àr att Mustang Nomad Gasolgrill Àr en fantastisk, prisvÀrd gasolgrill som ger god kvalitet och funktionalitet, perfekt för den som vill ha en enkel och smidig grillupplevelse. Trots den lÀgre prislappen imponerar denna grill med sina funktioner och bekvÀmligheter, vilket gör den till ett utmÀrkt val för mindre trÀdgÄrdar och uteplatser.

Vikt
MĂ„tt
Grillyta Diameter
8,17 kg
26,5 x 38 x 38 cm
29 cm
3.6/5
Napoleon PRO285-X Àr en bÀrbar gasolgrill som visade sig vara en mycket imponerande konkurrent pÄ gasolgrillmarknaden, med dess höga prestanda och raffinerade design. Den hÀr grillen Àr bra för dem som vill ha en stabil och lagom stor grill i sin trÀdgÄrd eller pÄ sin uteplats. Grillen har tvÄ rostfria brÀnnare med JETFIRE-tÀndning och högkvalitativa gjutjÀrnsgaller som levererar jÀmn vÀrmefördelning över hela grillytan. Det lÀttanvÀnda tÀndningssystemet och termometern pÄ locket gör det enkelt att kontrollera temperaturen och sÀkerstÀller en perfekt grillad mÄltid varje gÄng. Dessutom Àr grillens hopfÀllbara design mycket praktisk för att spara utrymme nÀr den inte anvÀnds, dessutom gÄr locket att lÄsa och benen att fÀlla in vilket gör den extra enkel att bÀra med sig.

Fördelar

 • Stora, högkvalitativa gjutjĂ€rnsgaller
 • LĂ€ttanvĂ€nt tĂ€ndningssystem
 • Generös tillagningsyta
 • Enkel att bĂ€ra med sig
 • Vindskyddad design
 • Hög prestanda

Nackdelar

 • Relativt högt pris

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Napoleon PRO285-X BÀrbar Gasolgrill en mycket pÄlitlig och vÀlbyggd gasolgrill som levererar ett utmÀrkt resultat. Med sina mÄnga funktioner och högkvalitativa material kan den konkurrera pÄ samma nivÄ som vissa av premiummodellerna, men med ett nÄgot lÀgre pris. Detta innebÀr att det Àr ett bra alternativ för grillentusiaster som vill ha kvalitet och prestanda, men inte nödvÀndigtvis behöver de absolut bÀsta funktionerna eller den mest exklusiva designen.

Vikt
MĂ„tt
Grillyta
21 kg
112 x 51 x 115 cm
54 x 37 cm

Gasolgrilltips: Detta Ska du TĂ€nka PĂ„

NÀr det blir dags att införskaffa en ny gasolgrill Àr det viktigt att tÀnka pÄ nÄgra saker innan du slÄr till. Att investera i en bra grill kan förhöja dina grillupplevelser och ge dig Ànnu trevligare stunder i trÀdgÄrden eller pÄ uteplatsen. I den hÀr delen kommer vi att gÄ igenom nÄgra nyckelfaktorer som bör övervÀgas nÀr du Àr ute efter att hitta den perfekta gasolgrillen. HÀng med sÄ sÀkerstÀller vi att ditt nÀsta grillköp blir en riktig höjdare!

VÀlja rÀtt storlek och kapacitet pÄ gasolgrillen

NĂ€r det kommer till att vĂ€lja gasolgrill Ă€r det viktigt att tĂ€nka pĂ„ bĂ„de storlek och kapacitet. Okej, sĂ„ du har bestĂ€mt dig för att skaffa en gasolgrill, men hur ska du veta vilken storlek och kapacitet som passar just dig? TĂ€nk först och frĂ€mst pĂ„ hur mĂ„nga personer du brukar grilla för – Ă€r det bara för familjen, eller tĂ€nker du bjuda in slĂ€kt och vĂ€nner till större grillfester? Om du grillar ofta för större sĂ€llskap kan det vara vĂ€rt att investera i en större modell med högre kapacitet. En annan viktig aspekt att ha i Ă„tanke Ă€r det utrymme du har tillgĂ€ngligt pĂ„ din uteplats eller trĂ€dgĂ„rd. En mindre gasolgrill kan vara mer lĂ€mplig om utrymmet Ă€r begrĂ€nsat, men om du har gott om plats sĂ„ varför inte passa pĂ„ att skaffa en maffigare grill? Alltid lika trevligt med en grill som bĂ„de matchar ens behov och kompletterar uteplatsen!

Ta hÀnsyn till antal personer och utrymmet

NÀr du bestÀmmer dig för att köpa en gasolgrill, Àr det viktigt att ta hÀnsyn till hur mÄnga personer du vanligtvis grillar för samt hur mycket grillutrymme du har. Gasolgrillar kommer i en mÀngd olika storlekar och kapaciteter, sÄ det finns nÄgot för alla behov. HÀr Àr nÄgra grundlÀggande tips för att vÀlja rÀtt storlek och kapacitet pÄ gasolgrillen:

 • TĂ€nk pĂ„ hur mĂ„nga personer du oftast grillar för – behöver du en stor grill för stora grillfester eller rĂ€cker det med en mindre modell för familjemiddagar?
 • UtvĂ€rdera utrymmet dĂ€r grillen ska placeras – har du gott om plats pĂ„ din uteplats, eller behöver du en mer kompakt modell för att spara utrymme?
 • Fundera pĂ„ om du behöver extra matlagningsytor, som sidobrĂ€nnare eller varmhĂ„llningsgaller, för att laga olika typer av mat samtidigt.

UtvÀrdera grillens effekt och vÀrmekontroll

Nu nĂ€r storleken Ă€r bestĂ€md, lĂ„t oss prata effekt och vĂ€rmekontroll! Effekten hos en gasolgrill mĂ€ts i BTU (British Thermal Units) eller kW (kilowatt), dĂ€r högre vĂ€rden indikerar starkare vĂ€rmekapacitet. Men kom ihĂ„g – högre effekt Ă€r inte alltid bĂ€ttre. Det gĂ€ller att hitta rĂ€tt balans mellan effekt och kontroll för att fĂ„ bĂ€st resultat pĂ„ grillen. Experimentera gĂ€rna med olika mĂ€rken och modeller för att se vilken kombination av brĂ€nnare och vĂ€rme som fungerar bĂ€st för dig. Bra vĂ€rmekontroll innebĂ€r att du enkelt kan justera temperaturen pĂ„ grillen och fĂ„ den perfekta grillytan pĂ„ dina rĂ„varor. Vissa gasolgrillsmodeller kommer med inbyggda termometrar som underlĂ€ttar temperaturkontrollen, sĂ„ du kan nĂ„ nya höjder i din grillning! Satsa ockĂ„ pĂ„ att fĂ„ en jĂ€mn vĂ€rmefördelning över hela grillen sĂ„ att alla dina godsaker tillagas till perfektion. Du vet vad de sĂ€ger – varje vĂ€rmekontroll mĂ„ste vara i balans, annars ligger de dĂ€r Ă€ckliga, halvrĂ„a korvarna och lurpassar! Lycka till och ha sĂ„ kul pĂ„ din gasolgrillentusiast-resa!

Funktionalitet och praktiska egenskaper

Vad Àr det bÀsta med en gasolgrill om inte att den Àr bÄde smidig och mÄngsidig som en allroundkock pÄ hjul? För att verkligen fÄ ut det mesta av din grill bör du se över vilka funktioner och egenskaper den erbjuder. En bra gasolgrill bör erbjuda dig precis vad du behöver för att grilla allt frÄn saftiga biffar till fÀrska grönsaker och lÀckra desserter. FrÄga dig sjÀlv: Vilka funktioner kommer jag verkligen att anvÀnda? Skulle extra brÀnnare eller inbyggda termometrar öka min grillupplevelse? Oavsett om du Àr en erfaren grillentusiast eller nybörjare sÄ kommer rÀtt funktionalitet att göra hela skillnaden i ditt grillresultat.

Inbyggda termometrar och sidobrÀnnare

NĂ€r det kommer till funktioner, sĂ„ finns det nĂ„gra som verkligen sticker ut som exempelvis inbyggda termometrar och sidobrĂ€nnare. En inbyggd termometer Ă€r ovĂ€rderlig för att sĂ€kerstĂ€lla att dina rĂ€tter fĂ„ den perfekta innertemperaturen, utan att behöva lyfta pĂ„ locket och förlora vĂ€rdefull vĂ€rme. Det hjĂ€lper dig ocksĂ„ att minska risken för över- eller undergrillning, sĂ„ att dina gĂ€ster fĂ„r njuta av perfekt tillagade mĂ„ltider varje gĂ„ng. SidobrĂ€nnare Ă€r ett lysande komplement till din gasolgrill, eftersom de ger dig möjlighet att laga mindre eller mer kĂ€nsliga rĂ€tter vid sidan av det egentliga grillgallret. Koka upp en sĂ„s, vĂ€rm en stekpanna för lite fisk eller kanske till och med fritera nĂ„gra pommes frites – möjligheterna Ă€r nĂ€stan oĂ€ndliga! Inbyggda termometrar och sidobrĂ€nnare kan göra din grillning Ă€nnu mer bekvĂ€m och effektiv, sĂ„ se till att övervĂ€ga dessa funktioner nĂ€r du söker efter din nya gasolgrill.

Rengöring och underhÄll av gasolgrillen

En av de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ nÀr man köper en gasolgrill Àr hur lÀtt den Àr att rengöra och underhÄlla. En vÀlskött grill ger inte bara bÀttre smak pÄ maten, utan hÄller ocksÄ lÀngre.

Kvalitet och materialval för lÄng hÄllbarhet

NĂ€r det kommer till att köpa en gasolgrill, Ă€r kvalitet och materialval otroligt viktiga aspekter att tĂ€nka pĂ„. Gasolgrillar kan vara en dyr investering, sĂ„ det Ă€r viktigt att hitta en grill med hög kvalitet som kommer att hĂ„lla lĂ€nge, genom alla dina framtida grillfester. Faktorer som influerar kvaliteten och hĂ„llbarheten inkluderar konstruktionen av grillen samt vilket material den Ă€r gjord av. Generellt sett Ă€r robusta konstruktioner och rostfritt stĂ„l ett tecken pĂ„ en bra gasolgrill. Rostfritt stĂ„l Ă€r inte bara snyggt, utan ocksĂ„ motstĂ„ndskraftigt mot korrosion, vilket innebĂ€r att din grill kommer att se bra ut och prestera vĂ€l under mĂ„nga Ă„r framöver. StĂ„l av hög kvalitet kan vara dyrare Ă€n alternativa material, men det Ă€r en investering som ofta lönar sig i lĂ€ngden, eftersom grillen kommer att hĂ„lla lĂ€ngre och behöva mindre underhĂ„ll och reparationer. NĂ€r du undersöker priset jĂ€mfört med kvaliteten pĂ„ gasolgrillar, Ă€r det bĂ€st att tĂ€nka lĂ„ngsiktigt. Gör en smart investering genom att vĂ€lja en högkvalitativ gasolgrill frĂ„n ett vĂ€lrenommerat mĂ€rke, Ă€ven om det innebĂ€r att du mĂ„ste betala lite mer nu. Kvalitet likstĂ€lls ofta med pengarna du lĂ€gger ned i detta sammanhang – det Ă€r mycket lĂ€ttare att spara pengar genom att köpa en bĂ€ttre grill frĂ„n början, Ă€n att stĂ€ndigt behöva byta ut eller uppgradera en billigare modell. SĂ„ innan du gör ditt val av gasolgrill, ta dig tid att övervĂ€ga vilka material och konstruktioner som Ă€r bĂ€st för just dina behov och hur mycket du Ă€r villig att investera för att fĂ„ en gasolgrill som verkligen hĂ„ller. Vi lovar, du kommer att tacka dig sjĂ€lv efter mĂ„nga Ă„r av fantastiska grillupplevelser!

Vanliga FrÄgor och Svar

Vid val av gasolgrill Àr det viktigt att tÀnka pÄ faktorer sÄsom storlek, antal brÀnnare och material. I Sverige rekommenderas ofta Weber, Landmann och Broil King för deras höga kvalitet och prestanda, men det finns Àven andra mÀrken som kan passa dina behov och budget.
Det bÀsta grillmÀrket varierar beroende pÄ ens behov och preferenser. I Sverige Àr Weber och Big Green Egg tvÄ populÀra mÀrken tack vare deras kvalitet, mÄngsidighet och tillgÀnglighet av reservdelar och tillbehör.
NÀr du ska köpa en gasolgrill Àr det viktigt att tÀnka pÄ storleken och antalet brÀnnare för att passa dina grillbehov. Dessutom bör du kontrollera grillens material och vÀrmeegenskaper för att sÀkerstÀlla god hÄllbarhet och jÀmn vÀrmefördelning.
NÀr du utvÀrderar tester av gasolgrillar i Sverige, bör du lÀgga mÀrke till viktiga faktorer sÄsom grillens prestanda (vÀrmeeffekt och temperaturkontroll), byggkvalitet och material, samt anvÀndarvÀnlighet som t.ex. rengöring och underhÄll.
Back to top button