BĂ€st i TestCamping & Vandring

Campingdusch BĂ€st i Test 2023

Att hitta den ultimata campingduschen kan vara en utmaning, men oroa dig inte – vi har gjort det tunga lyftet Ă„t dig. I denna artikel utforskar vi fyra enastĂ„ende campingduschar som har presterat bĂ€st i vĂ„ra tester och som kommer att erbjuda en fantastisk duschupplevelse under dina friluftsĂ€ventyr. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att ge dig den information du behöver för att vĂ€lja rĂ€tt campingdusch utifrĂ„n dina behov och preferenser. Åsikterna och erfarenheterna vi delar Ă€r personliga, baserat pĂ„ omfattande anvĂ€ndning av produkterna, men vi Ă€r sĂ€kra pĂ„ att du kommer att hitta nĂ„got som passar just dig.
BĂ€st i Test
5/5
Premium
4.7/5
PrisvÀrd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Vid nÀrmare granskning av Sea To Summit Watercell X 6L var vi imponerade av dess lÀtta vikt, kapacitet och anvÀndarvÀnlighet. Vi uppskattade att campingduschens funktioner var genomtÀnkta och effektiva. Det Àr helt klart en vÀlbyggd campingdusch som gör friluftslivet Ànnu mer bekvÀmt.

Konstruktionen Àr gjord i slitstarkt och högkvalitativt material som gör den pÄlitlig vid olika vÀderförhÄllanden. En faktor som verkligen imponerade pÄ oss var hur behÀndig den var att bÀra dÄ den rullas ihop och tar minimalt med plats i ryggsÀcken nÀr den inte anvÀnds. Kombinationen av anvÀndarvÀnlighet och stilmodell gör det hÀr till en prisvÀrd favorit att ha med pÄ campingresan eller utflykten.

Fördelar

 • Snabb och enkel att fylla pĂ„ vatten
 • Rymlig och bekvĂ€m duschstrĂ„le
 • LĂ€ttvikt
 • Stor kapacitet
 • Slitstark

Nackdelar

 • Dyrt jĂ€mfört med vissa alternativ pĂ„ marknaden

UtlÄtande

Sammantaget Àr Sea To Summit Watercell X 6L campingdusch ett utmÀrkt val för dig som söker kvalitet, hÄllbarhet och stil. Det Àr en kul och innovativ produkt som underlÀttar livet utomhus vid alla typer av Àventyr. Trots priset, Àr vi sÀkra pÄ att denna campingdusch lever upp till förvÀntningarna och skapar mervÀrde för dina friluftsupplevelser.

4.7/5

NÀr vi testade ProPlus Campingdusch blev vi genast förtjusta i dess eleganta utseende och högkvalitativa byggkvalitet. Det hÀr Àr en lyxig produkt som erbjuder en överlÀgsen duschupplevelse nÀr man Àr ute i naturen. Denna campingdusch kan enkelt kopplas till ett 12V-uttag och Àr perfekt för dig som inte vill nöja dig med nÄgot mindre Àn det bÀsta.

Vi Àlskade att vattnet vÀrms upp via solenergi, vilket gör det hÀr till ett miljövÀnligt val. Dessutom var vÀrmekontrollen mycket effektiv, sÄ vi kunde njuta av en behaglig dusch Àven nÀr temperaturen sjönk utomhus. Slangen Àr smidig och anvÀndarvÀnlig, och det fÀllbara handtaget Àr mycket praktiskt nÀr man vill reglera vattenflödet.

Fördelar

 • Elegant design och högkvalitativ konstruktion
 • Solenergi för uppvĂ€rmning av vatten
 • Slang med fĂ€llbart handtag för enkel anvĂ€ndning
 • Lyxigt utseende
 • SoluppvĂ€rmd
 • VĂ€rmekontroll

Nackdelar

 • NĂ„got dyrare Ă€n andra campingduschar

UtlÄtande

ProPlus Campingdusch Ă€r ett utmĂ€rkt val för dig som vĂ€rderar lyx och kvalitet i ditt friluftsliv. Med sin soluppvĂ€rmning och eleganta design Ă€r detta en produkt som inte bara ser och kĂ€nns bra, utan ocksĂ„ bidrar till att göra ditt friluftsliv bekvĂ€mare och mer hĂ„llbart. Även om priset Ă€r lite högre Ă€n konkurrenterna, Ă€r vi övertygade om att denna campingdusch Ă€r vĂ€rd investeringen.

4.4/5

Vid test av denna Sea To Summit Pocket Shower blev vi direkt förtjusta i dess prisvÀrda egenskaper och enkelhet. Denna prisvÀnliga campingdusch har en kapacitet pÄ 10 liter och ger en behaglig duschupplevelse nÀr man Àr ute pÄ Àventyr. Fyllbara pÄsen Àr tillverkad av slitstarkt material, vilket gör den hÄllbar för mÄnga friluftslivssituationer. Vi gillade att den fÄr plats i din ficka nÀr den Àr ihopfÀlld, vilket gör det enkelt att ta med den vart man Àn gÄr.

SjÀlva duschhuvudet kan stÀllas in pÄ olika flöden, beroende pÄ dina preferenser och behov vid duschning. Vi fann ocksÄ detta miljövÀnligt eftersom vattnet kan vÀrmas av solen för en skön, varm dusch Àven nÀr det Àr kallt. Dock tar det lite lÀngre tid att fÄ vattnet tillrÀckligt varmt om det Àr molnigt.

Fördelar

 • Smidig och lĂ€tt att ta med
 • Hög kapacitet pĂ„ 10 liter
 • MiljövĂ€nlig soluppvĂ€rmning
 • PrisvĂ€rd
 • LĂ€ttviktig
 • SoluppvĂ€rmd

Nackdelar

 • Kan ta tid att vĂ€rma upp i molnigt vĂ€der

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Sea To Summit Pocket Shower ett mycket prisvÀrt och smidigt alternativ för dig som söker en bÀrbar och funktionell campingdusch. Med sina enkla och miljövÀnliga egenskaper Àr den hÀr produkten ett utmÀrkt val för friluftsentusiasten som vill ha en bekvÀm duschupplevelse utan att spendera mycket pengar.

4/5

NÀr vi testade Bo-Camp Campingdusch blev vi positivt överraskade av dess stora kapacitet och effektiva soluppvÀrmning. Denna campingdusch erbjuder en stor vattentank pÄ hela 20 liter, vilket ger möjlighet att tvÀtta flera personer innan den behöver fyllas pÄ. Vattnet vÀrms upp enkelt och snabbt av solens strÄlar, vilket resulterar i en behaglig duschtemperatur efter bara nÄgra timmar i solen.

Dessutom var vi imponerade av dess enkla anvÀndning och installation. Campingduschen har justerbart vattenflöde, en praktisk avstÀngningsventil och ett starkt handtag som gör det lÀtt att hÀnga den var du Àn Àr. Dess slitstarka PVC-material bidrar till en bra hÄllbarhet och ger en lÀngre livslÀngd pÄ produkten. Dock kÀnde vi att slangen kunde vara lite lÀngre för maximal bekvÀmlighet.

Fördelar

 • Effektiv soluppvĂ€rmning för varmt vatten
 • Hög kapacitet pĂ„ 20 liter
 • Slitstarkt och hĂ„llbart material
 • Stor kapacitet
 • SoluppvĂ€rmning
 • Enkel anvĂ€ndning

Nackdelar

 • Kortare slang Ă€n önskvĂ€rt

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Bo-Camp Campingdusch ett bra alternativ för dig som prioriterar hög kapacitet och effektiv soluppvÀrmning. Enkelheten i design och anvÀndning gör den lÀtt att ta med och anvÀnda i naturen. Trots nÄgra smÄ brister, som den nÄgot korta slangen, Àr vi nöjda med denna campingdusch och anser att den lever upp till förvÀntningarna.

Smartare Campingdusch: VÀgledning vid Köp

NÀr du bestÀmmer dig för att införskaffa en campingdusch Àr det viktigt att veta vad man bör tÀnka pÄ för att göra det bÀsta urvalet. I detta avsnitt kommer vi att gÄ igenom relevanta faktorer och aspekter som spelar en betydande roll vid köp av en campingdusch, för att sÀkerstÀlla att du fÄr den mest praktiska och effektiva lösningen för dina Àventyr utomhus.

Varför en Campingdusch?

Att ha en campingdusch Ă€r ett klockrent val för alla Ă€ventyrslystna personer som Ă€lskar att spendera tid utomhus. NĂ€r du Ă€r ute pĂ„ camping, vandring eller bara chillar i naturen, kan det vara svĂ„rt att hitta tillgĂ„ng till bekvĂ€ma duschar. Visst, att tvĂ€tta sig i en sjö eller Ă„ kan vara uppfriskande, men Ă€ven kallt och mindre effektivt nĂ€r det kommer till kroppsrengöring. En campingdusch erbjuder dig friheten att njuta av en behaglig dusch oavsett var du befinner dig – det Ă€r som att ta med sig lyxen frĂ„n hemmet ut i det vilda! Och fĂ„r vi inte glömma bort hur viktigt det Ă€r att upprĂ€tthĂ„lla en god hygien för att minimera risken för att bli sjuk och sprida bakterier. SĂ„ varför inte göra naturen en björntjĂ€nst och lĂ„ta en campingdusch följa med pĂ„ ditt nĂ€sta Ă€ventyr? Det blir bĂ„de mer bekvĂ€mt och hygieniskt – en win-win-situation!

Olika typer av Campingduschar

Det finns flera olika typer av campingduschar att vÀlja mellan, beroende pÄ vad man Àr ute efter och vilka behov man har. Varje variant har sina fördelar och nackdelar, sÄ det Àr viktigt att noga övervÀga vilken som passar bÀst för dina Àventyr i naturen. HÀr gÄr vi igenom de tre vanligaste varianterna av campingduschar:

 • Tryckdusch – En enkel och kraftfull lösning som anvĂ€nder manuellt eller fottryck för att ge en stark och kontrollerad strĂ„le.
 • Soldusch – AnvĂ€nder solens energi för att vĂ€rma upp vattnet, vilket kan vara bĂ„de miljövĂ€nligt och praktiskt om man har tillgĂ„ng till sol under dagen.
 • Batteridriven dusch – Ger hög mobilitet och bekvĂ€mlighet, eftersom den drivs av ett uppladdningsbart batteri och inte krĂ€ver nĂ„got externt vattentryck.

Tryckdusch - Enkel och Kraftfull

NĂ€r det gĂ€ller campingduschar Ă€r tryckduschar det klassiska valet för mĂ„nga Ă€ventyrare. Den största fördelen med en tryckdusch Ă€r att den fungerar genom att manuellt pumpa vatten ur en behĂ„llare, vilket skapar ett högt vattentryck – perfekt för en uppfriskande dusch mitt i naturen! En annan fördel Ă€r att de Ă€r enkla att anvĂ€nda och bĂ€rbara, sĂ„ du kan ta med dig din tryckdusch vart du Ă€n gĂ„r. Men kom ihĂ„g, allt Ă€r inte solsken och rosor: tryckduschar kan vara lite tyngre och klumpigare Ă€n andra alternativ, sĂ„ fundera pĂ„ hur mycket packutrymme du har innan du investerar. I lĂ€ngden kan Ă€ndĂ„ dessa nackdelar vara vĂ€rt besvĂ€ret för bekvĂ€mligheten av en kraftfull dusch i det fria. SĂ„ om du vill ha nĂ„got enkelt, effektivt och pĂ„litligt Ă€r tryckduschen vĂ€gen att gĂ„!

Soldusch - AnvÀnd Solens Energi

Visst lĂ„ter det skönt att kunna ta en varm dusch ute i naturen efter en lĂ„ng dag av Ă€ventyr? Om du nickar instĂ€mmande Ă€r solduschen den perfekta lösningen för dig. Solduschar fungerar genom att absorbera solens strĂ„lar för att lĂ„ngsamt vĂ€rma upp vattnet inne i en svart vĂ€ska eller behĂ„llare. Fördelen med en soldusch Ă€r att den Ă€r miljövĂ€nlig och resurssnĂ„l – sĂ„ att du kan njuta av din dusch med gott samvete. Det finns ocksĂ„ ingen anstrĂ€ngning krĂ€vs frĂ„n din sida: bara fyll pĂ„ vatten och lĂ„t solen göra jobbet! Men var medveten om att solduschar kan vara lite trögare Ă€n andra alternativ: det tar tid för vattnet att vĂ€rmas upp, sĂ„ du mĂ„ste planera i förvĂ€g och vara redo att vĂ€nta. Om du Ă€r en tĂ„lmodig naturĂ€lskare som vill fĂ„ ut det mesta av solens energi, dĂ„ Ă€r solduschen det perfekta valet för dig!

Batteridriven Dusch - Mobilitet och BekvÀmlighet

Vill du ha bekvÀmligheten av en vanlig dusch i en kompakt, bÀrbar enhet? DÄ Àr det dags att övervÀga en batteridriven campingdusch! Dessa duschar drivs av uppladdningsbara batterier och fungerar precis som en riktig dusch utan behov av att pumpa eller vÀnta pÄ att vattnet vÀrms upp. En stor fördel Àr att de Àr lÀtta och lÀtta att packa ner, vilket gör dem till ett praktiskt val för resenÀrer med begrÀnsat utrymme. Dessutom innebÀr anvÀndningen av batterier att du inte behöver oroa dig för att vara utan dusch nÀr solen gÄr ner eller ifall trycket i tryckduschen skulle sina. Men Àven om det finns mycket att Àlska med batteridrivna campingduschar bör du vara medveten om att de kan vara dyrare Àn andra alternativ och att deras prestanda kan minska över tid. Men om du vÀrderar mobilitet och bekvÀmlighet högt pÄ din prioriteringslista Àr en batteridriven campingdusch definitivt vÀrt att övervÀga.

Viktiga Faktorer att ÖvervĂ€ga nĂ€r du köper en Campingdusch

Att köpa en campingdusch kan kĂ€nnas övervĂ€ldigande med alla valmöjligheter dĂ€r ute, men oroa dig inte – jag har samlat nĂ„gra viktiga tips att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du vĂ€ljer den bĂ€sta campingduschen för dig! För det första Ă€r en viktig aspekt att övervĂ€ga anvĂ€ndarupplevelsen och de praktiska funktionerna som erbjuds av varje typ av dusch. Du vill ju ha nĂ„got som Ă€r lĂ€tt att anvĂ€nda och smidigt att ta med sig, eller hur? Fundera över om duschen Ă€r enkel att montera, packa ner och bĂ€ra med sig, samt hur mycket vattenbehĂ„llaren rymmer. För det andra, titta pĂ„ kapacitet och vattentryck. Dessa Ă€r avgörande för hur mycket vatten du kommer att anvĂ€nda och hur bra trycket Ă€r nĂ€r du duschar. Om du campar med flera personer kan det vara bra att kolla sĂ„ att kapaciteten Ă€r tillrĂ€cklig för alla ni som vill duscha. En annan sak att ha i Ă„tanke Ă€r huruvida duschen erbjuder möjligheten att fĂ„ varmt vatten. Även om drömmen kan vara att alltid duscha under solens strĂ„lar, vet vi ju alla att vĂ€dret inte alltid Ă€r pĂ„ vĂ„r sida. Inget Ă€r ju vĂ€rre Ă€n en kall dusch nĂ€r man helst vill bli varm! Sist men inte minst, glöm inte att tĂ€nka pĂ„ ekonomi och miljöhĂ€nsyn nĂ€r du vĂ€ljer mellan olika modeller. Det kan vara vĂ€l vĂ€rt att investera i en dyrare campingdusch om den Ă€r mer energieffektiv Ă€n en billigare modell, eller om den Ă€r mer hĂ„llbar och mindre skadlig för miljön. Lycka till med ditt köp! Letar du efter mer camping tillbehör lĂ€s vĂ„ran guide om bĂ€sta campingstolen och campingbordet!

Ekonomi och MiljöhÀnsyn

NĂ€r du vĂ€ljer en campingdusch Ă€r det viktigt att inte bara tĂ€nka pĂ„ din ekonomi men ocksĂ„ hur ditt val pĂ„verkar miljön. NĂ€r det gĂ€ller pris finns det alternativ för alla budgetar, frĂ„n enklare solduschar som kostar mindre till högkvalitativa batteridrivna modeller som kan ha en högre prislapp. Men kom ihĂ„g, “billigt Ă€r dyrt” som vi ofta sĂ€ger, sĂ„ investera i en modell som har bra kvalitet och hĂ„llbarhet för att undvika att köpa ny i tid och otid.

Vanliga FrÄgor och Svar

Priset för en campingdusch i Sverige varierar beroende pÄ modell och funktioner, men de flesta kostar mellan 300 och 2000 kronor. En enklare dusch kan kosta runt 200-300 kronor medan en mer avancerad modell med varmvattenfunktion ligger nÀrmare 1000-2000 kronor.
Campingduschar kan köpas pĂ„ flera olika platser i Sverige, bland annat i sportbutiker. Även online-Ă„terförsĂ€ljare sĂ€ljer campingduschar för att underlĂ€tta ditt friluftsliv.
Back to top button